Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poslední naděje lidstva

28. 05. 2017
6
12
1606
Autor
Danny
Kapitán Quaggerské flotily, Zox Veliký, vyhlédl okýnkem své velitelské lodi. Modrá planeta si šťastně visela ve vesmíru a její obyvatelé ještě netušili, co se na ně chystá. "Je to stejné jako všude jinde," pravil kapitán Zox, "žijí převážně ve virtuální realitě. Takováto sublimace nastává vždy, když na planetě začnou docházet zdroje. Nyní stačí, aby se naši hackeři dostali do systému a přidali tam naše ovládací instrukce. Takže nyní deleguji úkol na lorda Ge'gana, šéfa týmu hackerů." Lord Ge'gan se zašklebil. Tedy zašklebil o něco víc, než jak vypadá stále rozšklebená tvář rasy Quaggerů, alespoň jak ji vidí pozemšťané. "Lehké, pane kapitáne. Tohle je velmi lehké. Systém používaný pozemšťany má tolik děr, že dostat se do něj bude hračka. Buhuhehehe." * * * John Tux Freerider si překonfiguroval chování svého VR managera, ale narazil na drobný bug, takže se na chvíli dostal do příkazové řádky, kde revertoval VR managera na předchozí verzi. Povzdychl si a kouknul na vývojářská fóra. "Vyšla nová záplata do Windows Gold. Prý zvyšuje výkon zobrazovacího driveru virtuální reality. Abychom byli kompatibilní s lidmi používajícími Windows, musíme ji rovněž zahrnout do našeho systému. Kdo se toho ujme?" viděl tam e-mail od jednoho z tvůrců jádra. Ovšem pod tím byla opět šťavnatá diskuse: "Já používám nestandardního VR managera a záplata s ním není kompatibilní. Fixněte to." "Podívali jste se pořádně, co to dělá?" "Vždyť je to binární blob. Musíte udělat reverse engineering a pak teprve můžeme začít něco dělat." John pokračoval celý večer ve čtení mailů ve fóru, lidem se záplata zdála nějaká divná: ale mezi tím začali přicházet na to, jak se po celé planetě šířila jistá forma transu, do kterého se dostávali právě uživatelé většinového systému Windows, jejichž nová aktualizace obsahovala Quaggerský škodlivý kód. * * * "Alternativní systém!" vyprskl lord Ge'gan, "Nevšimli jsme si toho. Kdo dělal výzkum? Zmrazíme mu chapadla na pět let a on si to příště rozmyslí! Část pozemšťanů používá alternativní operační systém a tím pádem nejsou v moci našeho viru!" * * * Když John Tux Freerider odpojoval svoje tělo z virtuální reality, cítil se slabě. Toto se již v pětadvacátém století dělalo málokdy: ovšem přitom si uvědomoval, že většina lidí s majoritními Windows by se ráda chtěla odpojit, ale virus je uvedl do transu a nemohou to udělat, i kdyby chtěli. John si vzpomněl na svoje známé z komunity. Originální lidi, kteří se nebyli ochotni začlenit do většinové společnosti, používat systém, který za ně dělá něco, co nechtějí, aby dělal. Budou se muset najít po celém světě a postavit se hrozbě z vesmíru. Právě oni: poslední naděje lidstva.

12 názorů

StvN
07. 07. 2017
Dát tip

Tohle je vlastně docela dobrý nápad na trochu delší povídku.


K3
17. 06. 2017
Dát tip

Tohle pro mě moc není. Takovej ten kybernetickej život mě už nebaví.


Hugo Ramon
29. 05. 2017
Dát tip

:-)


tak tohle je pecka! přesně a ve velmi husté, zkrácená a naprosto dokonalé podobě vykreslená novodobá zkáza lidstva, T**** tip jak Brno, výrazivo je jedinečné a i když nerozumím vůbec ničemu, kdybych to měla vymyslet, tak to nedám, ale vnímám to taky tak, jen se do nás zatím asi nenavážejí mimozemšťané, ale tvorové z naší vlastní populace


agáta5
29. 05. 2017
Dát tip

jsem ráda, že mě tyhle věci docela míjí :)) byla jsem neskonale naštvaná, když mi do noťase chodily zprávy, ať si nainstaluju W10... úspěšně jsem mimozemšťany odpálkovala :)))


Alexka
28. 05. 2017
Dát tip

Četlo se parádně, a to navzdory tomu, že těm odborným výrazům houby rozumím. Dokonce jsem z toho pochopila, že já, žít v pětadvacátém stoletím, bych skončila v transu :-) 


Danny
28. 05. 2017
Dát tip
korloid: jsem barvoslepej, takže v mých dílech barvy většinou vůbec nefigurují :) čili co se týče barvy mimozemšťanů, ani jsem o tom nepřemýšlel mám tu dílo jménem "Barvoslepost" které to popisuje do podrobna, jestli máš zrovna čtecí náladu, doporučuju, lidem se většinou dost líbí na počítači mám Linux: on běží normálně na PC, akorát že MS se různě snaží hajzlovinama typu Secure Boot aby to nebylo možné nebo minimálně bylo ztížené.

Danny
28. 05. 2017
Dát tip
korloid: nene, tyhle knížky mě minuly: nějaké počítačové pohádky?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru