Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

z pismáku na svatoslavský přešlap /nedeľa 11.06.2017/

06. 06. 2017
3
54
1594

svatoslav - ten pri tišnove

------------------------------------------------------------------

aššurballit, dark matters, pán panda, santi€

čo zazijete:

--- bude dosť čítajúcich takže bude aj dosť publika

--- historky z manzelskeho podsvetia: https://www.youtube.com/watch?v=C0dV18JOu-A

- autentické česko!

Zveme vás na
Svatoslavský PŘEŠLAP 2017
Druhý ročník pidifestivalu (našich) otevřených dvorků

Sousedský festival na dvorech domků Svatoslav 156 a 158 a na zahradě U Jardy ve Žlebě

Program

Pátek 9. 6.
19:00 Zahájení, projevy 
Vernisáž výstavy Vítrholc Vizual – Jedna báseň
Překvapení
20:00 – 21:30 Shape The Cat (indie rock ze Vsetína na domácím hřišti)
21:30 - ?? DJ Alien (blackvinylbazar.cz) electronic-latin-afrobeat-funk&soul, vinyl dj set

Sobota 10. 6.
11:00 – 12:00 Blanka Fišerová: Desatero podle Dagmar (scénické čtení z knihy Dagmar Šimkové Byly jsme tam taky, niterné svědectví o komunistických věznicích) – ZAHRADA U JARDY
13:00 – 14:00 

14:00 – 15:00 Překvapení na úvod i v průběhu programu
15:30 – 16:30 Hovado Boys (punk, Praha)
17:00 – 18:00 Schrödingerova kočka (alternativní nářez z Prahy)
18:30 – 19:30 Poslední favorit (underground, Zlín)
20:00 – 21:30 Záviš, kníže pornofolku
21:30 – 22:30 Putrescin (underground, Brno)
23:00 – 0:30 Vítrholc (elektronický recitační kruh na domácím hřišti)
0:30 – ?? DJ Alien (blackvinylbazar.cz) electronic-latin-afrobeat-funk&soul, vinyl dj set


Neděle 11. 6.
12:00 Nedělní chvilka poezie – ZAHRADA U JARDY
Milan Ohnisko
Jana Orlová
Bořek Mezník
Bernardeta Babáková
Dalibor Maňas
Ivona Pekárková
Vlado Šimek

Tereza Strnadová
Aleš Kauer
Zdeňka Pospíšilová 

Uvádí: Karel Škrabal

------------------------------------------------------------------------------------------
Soukromá akce, návštěvníci jsou povinni dbát pokynů pořadatelů

VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ dle možností a představ každého z návštěvníků, ceny mírné

GastroStage Julie Chilli Kalodové

K dispozici bude dobré pivo a víno.
Vlastní půllitry účastníků jsou vítány, ale není to nutné.

Ubytování ve vlastních stanech na přilehlé louce (v blízkosti festivalového dění) nebo na zahradě U Jardy (v klidu asi 500 metrů od festivalového dění)

Parkování u rybníka, 250 metrů od festivalového dění

------------------------------------------------------------------------------------------
Sponzorské vstupné
Vstupné na festival je dobrovolné, ale ti, co by chtěli přispět kapelám na cestovné či ulevit ze starostí pořadatelům, mohou tak učinit pomocí sponzorského vstupného, které má dvě varianty:

Přítel Přešlapu 2017: 1000,- Kč
- All inclusive - dostanete odznak „Přítel Přešlapu 2017“ a máte volně k dispozici pivo, víno a jídlo z GastroStage.

Superpřítel Přešlapu 2017: 5000,- Kč
Dostanete 2x odznak (2x All inclusive) „Přítel Přešlapu 2017“ a máte tudíž pro dvě osoby volně k dispozici pivo, víno a jídlo z GastroStage. Dále originální suvenýr a zajištěný odvoz naší „službou“ dle vašich potřeb, např. do místa vašeho nocování. K tomu speciální zacházení a hlavně pocit, že jste pomohli uhradit klíčové náklady akce.


54 názorů

agáta5
28. 08. 2017
Dát tip

super!! byl jsi velmi neklidný :))) a žíznivý :)



Alenakar
29. 06. 2017
Dát tip

Já samozřejmě chápu,že Písmák je sociální sít'. Ono je to mnohem složitější. Pro mnohé lidi je Pí prostě virtuální polis se vším všudy,ve které tráví mnoho času. Myslím,že třeba i ty jsi prostě přestěhoval část své duše z reálného světa sem. Já jsem ovšem Alenka a proto mě zajímá Písmák jakožto  "Říše" jakožto instituce. Jako správná Alenka ovšem na všechny "Říše" ze zásady kašlu.

Dříve jsem skutečně bývala(jak to říct slušně ?) podělaná z každé negativní kritiky a byly doby,kdy bych tě nejraději zabila. Ted' beru negativní kritiku prostě jen jako názor,což přirozeně souvisí s mým větším a větším respektem k trhu.


alenakar: trzne principy su v principe fajn. akurat na pismaku nejde tak uplne o samotne trzne principy pretoze pismak je z velkej casti aj socialna siet so vsetkymi plusmi aj minusmi. vsakze.

 

vsak pokusaj sa o co chces. mne je to v principe jedno. ked sa to podla mna vydari nemam problem povedat ze to bolo okej. ked ne tez. tvoje obsedantne strazenie vyznamu svojich basni je  podla mna len dalsou ukazkou ako si zosrata z kazdej kritiky. a ta tvoja trhovnicka poza je toho dokazom.

 

problem je ze mna diskusia o postmoderne  nezaujima. ked ma oznacis za predstavitela posmoderny. ok. je to tvoja vec. co ja s tym?

 

 

 

 


Alenakar
29. 06. 2017
Dát tip

Je zvláštní,že postmoderní autoři jako vy,neuznávají tržní principy. Pokud se mám přizpůsobit současné době,pak je to už vlastně to jediné,co má ještě nějaký smysl.  Stát si za svým názorem asi jako Vincent a nakonec si vpálit kulku do břicha ? Děkuji,nechci. - Jaký by to mělo smysl ?

Vy máte dojem,že tady neustále s někým diskutuji... Ano,jsem provokatérka a chtěla jsem vyvolat diskusi,ale nikdy se mi to nepodařilo.Vím,že tu diskusi měly vyvolat samotné moje básně,ale píšu špatně. Moje básně samy o sobě nedokázaly vyvolat diskusi.

Jak bych si o sobě mohla myslet,že jsem "božská",když nedostávám aspoň dvacet tipů ? - Kdysi jsem si možná cosi takového i myslela,protože jsem byla odtržená od reality a podkuřovalo mi několik spřízněných duší, nyní jako trhovkyně si to už dávno nemyslím. Dokonce uznávám,že Aššur měl v lecčems pravdu,když mě kritizoval za klišé a neustálé opakování takových symbolů jako Cesta,Křižovatka ,kříž atp. Čeho je moc,toho je příliš a málokdo(snad s vyjímkou blešaté zpěvačky) pozná,že můj pathos je ironický. - Proto přesedlávám na tragikomedii(básně o Panu "Básníkovi") a na autoparodii.- To teprve přijde. Budu se pokoušet o nějaké písňové texty,ale ty se mi zatím moc nedaří.... Nebavím se s vámi,protože bych se chtěla hádat,ale protože chci zjistit,jestli vaše obecné soudy přecejen pro mne nemají nějakou užitečnost. - Třeba mají. Byla bych ráda,kdyby měly. " Diskuse " o postmoderně by ovšem byly ideologická záležitost a měly by smysl jen v tom případě,že by nad námi ještě byl nějaký arbitr. Zatím ale může být takovým arbitrem jen trh(na Písmáku tipy).

Určitě by mě zajímal váš názor na "Než zmlknu docela". Zatím to obdrželo jen pět tipů,takže to v červenci smažu. Než to smažu,ocenila bych ale pár slov od vás. 


"Moje jednání charakriterizují naopak racionalita,klid a trpělivost,protože bez těchto vlastností by vůbec nebylo možné s lidmi jako vy komunikovat."

spočítaj si svoje tipy a výbery na svojich posledných sto publikovaných veciach a vypočítaj si z toho - čo len chceš:-) v písmackom vesmíre, vo všehomíre:-)) nech žije pokora!


alenakar: citam ta pravidelne. svoj nazor som si uz predsa opravil. kedysi som si myslel ze mas nadhlad napriklad. nemas. 

 

to ze mazes basne ktore podla teba nemaju trhovu hodnotu svedci len o tom ze nemas dost sebavedomia stat si za basnou a svojou tvorbou. preto si alibisticka a neznesies kritiku pretoze za kritiku povazujes aj nedostatok tipov /absurdne!/ --- a kto tie kritiky formuluje s tym diskutujes do aleluja --- tak ako sa snazis  diskutovat so mnou ako s clovekom s ktorym sa podla teba neoplati diskutovat. si v istom zmysle ako r.l. ten cloveka zablokuje. ty ides do druheho extremu ked ho zahltis neskutocnymi vylevami ktorymi sa snazis presvedcit ze tvoja tvorba je v zasade "bozska"---  a spravila si to nielen mne ale aj egilovi a dalsim. --- mne je fuk aky mas nazor a ze sa ti snazim nasadit psi hlavu je fakt. celkom ma to bavi


Alenakar
26. 06. 2017
Dát tip

Ty mě milá dark "strašíš" tou svou suverénní "sebejistotou". Neustále se mnou mluvíš jakoby z jakéhosi piedestalu. - Je mi naprosto lhostejné,kým jsi tam venku. Beru tě pouze jako autorku,která,stejně jako já vkládá na písmácký trh své básně. Nějak jsem si nevšimla,že bys byla na trhu obzvlášt' úspěšná. To už by mi měli větší právo radit třeba Můra nebo guy. Ti jsou alespoň úspěšní a já jim to ze srdce přeji.

Sama píšeš - "dávám ti rady ohledně Aššurbanipala". - A jsme zase u toho : pořád mi dáváš nějaké rady.  - Dáváš rady ! A zatím bys měla jen pokorně vyjadřovat své názory. Kromě toho si myslím,že Aššur už je velký kluk a nepotřebuje se schovávat za sukni "mámy dark".

 

Aššure,

spíš si myslím,že mě nečteš vůbec nebo jen velmi ojediněle. Kdybys mě totiž opravdu četl,nesporně bys musel opravit své názory a to se neděje.


Alenakar
26. 06. 2017
Dát tip

dark,

tvé myšlení a vyjadřování je stejně rigidní a schematické jako to Aššurovo. Neustále opakuješ,že chytám nějaké hysterické záchvaty,ale já jsem si ničeho takového nevšimla. Moje jednání charakriterizují naopak racionalita,klid a trpělivost,protože bez těchto vlastností by vůbec nebylo možné s lidmi jako vy komunikovat.- Ty si o sobě myslíš,že bys byla schopná přijímat mé nesouhlasné názory bez emocí ?

Ve skutečnosti je to tak,že lidé jako ty nebo Aššur mají nutkavou potřebu,člověka,který s nimi nesouhlasí dehonestovat,zostudit,nasadit mu psí hlavu - a pak už přece "s takovým šlověkem" ani není přeba polemizovat.

 

Aššure,

zajímá mě jakým způsobem myslí klepař,který tady o mně neustále roztrušuje nějaké ty pomluvy. - - Vidím,že tě jako každého klepaře ovládá předsudečné mínění. Jednou sis mě nějak zaškatulkoval a orazítkoval a už se neobtěžuješ o mně dál přemýšlet. Byla bych strašně ráda,kdybys mě někdy něčím překvapil.

Na svoje básně pohlížím pouze jako na zboží,které nabízím na písmáckém trhu,protože ve světě,kde zcela zmizely autority už o všem rozhoduje pouze trh. Zvláště poslední dobou mají moje básně jen minimální tržní hodnotu,proto jich většinu mažu,o čemž se může každý přesvědčit. Pokud nemám ke svým básním žádný vztah,v čem by měla spočívat moje ješitnost ? V tom,že nesouhlasím s postmodernou,v tom,že se odvažují mít zcela protikladné názory než má generace současných třicátníků a čtyřicátníků?


alenakar: ja citam tvoje posledne kritiky pravidelne. rovnako ako tvoje basne. parve preto som dosiel k nazorom nizsie.


ja ti tu dávam rady ohľadne aššurbanipala, a ty si to prečítaš ako strašenie. ja neviem, myslím, že taká tá poctivá klasická jazyková bariéra vyzerá trochu inak!


Alenakar
22. 06. 2017
Dát tip

Dnes mám velmi rozesmátý den, moji milí slovenští posmodernisté. Směju se se svými přáteli na Písmáku už čtvrtou hodinu. Aššurku,tou svou poslední poznákou jsi mně rozesmál ještě víc než Aleš novák a agáta dohromady. Dark,ty nebud' takl strojená a nedělej na mně pořád bububu. Vypadám snad na to,že bych se bála ?  - Víte co,moji milí klepaři ? Přečtětě si moje dnešní kritiky. Třeba vám to nasadí červíčka do hlavy.Hezký den


alenakar: sak som citlivy. dokazom nech je ze som ti dal sancu a napisal ze by ta mozno pochvalil jakub chrobak.

 

myslim ze tuto vetu som ti tolko razy nenapisal. leda ze by si teda bola alternick od r.l.:-)

 

to ze nesetris cas je tvoj problem.

 

podla mna si dost schematicka. pateticka jesitna a bez nadhladu. si len krok od toho aby si svoje basne nazyvala svojimi detmi...


alenakar: on píše, že je citlivý, nie citový. 

alenakar, ktorá by bola nad vecou, by podľa mňa nechytila hysterický záchvat s hysterickými komentármi vždy, keď jej aššurbanipal napíše, že píše zle. toto je pravá záhada: ako niekoho môže vždy nasrať tá istá fráza od tej stej osoby.


Alenakar
22. 06. 2017
Dát tip

To,co jsi tu opět předvedl je klasická ukázka tvé neschopnosti diskutovat a podkládat své "názory" jakýmikoli myšlenkami. Jsi - jak jsi mi napsal ,"velmi citový člověk" a tak pouze napíšeš : ty píšeš zle. Kolikrát už jsi mi napsal tuhle větu ? Dvacetkrát ? Padesátkrát ? - Kdybych psala takové "kritiky" jako ty,je fakt,že byh si ušetřila hodně času a námahy. Já se ale vždy obtěžuji s nějakými myšlenkami a argumenty i když vím,že "citoví lidé" jako jsi ty to už v dnešní době považují za naprostou zbytečnost.

Čistě teoreticky by mě třeba zajímalo,jak by tedy podle tebe měla vypadat ona "hodná Alenakar",která by byla "nad věcí" ? Taky by mě zajímalo,co bych měla psát,aby to tebe zaujala a abys ty tomu dal tip..

Já totiž vůbec nejsem ona schematická literární postava,která zde byla zařazená do jistého šuplíku a - "tím to hasne".


Zbora
20. 06. 2017
Dát tip

Neblbni, vždyť jsme bratři.


pripadal som si cudzo - slovak medzi cechmi --- ako andrej babis


Zbora
20. 06. 2017
Dát tip

A připadal sis jako kníže Schwarzernberg na honu?


jo. na slovensku sa z cechov stavaju alkaci pretoze si myslia ze setci slovaci piju borovicku a ziju potom autenticky. ja to chapem. tez som si kvoli tomu dal v cesku smartyho


Zbora
20. 06. 2017
Dát tip

Hele, zkoušel jsem kvůli tomu odjet i na Slovensko, ale tam to bylo díky borovičce ještě daleko horší.



Zbora
20. 06. 2017
Dát tip

Vždycky jsem chtěl být superpřítel. Milý, empatický, voňavý a tak... A vždycky se to nějak zvrhnulo. Kdybych věděl, že stačí někde zaplatit 5000,-...


alenakar: nejde o to ci ty vydrzis s nim ale ci on vydrzi s tebou. a pises tak zle. ze by ta pochvalil maximalne tak jakub chrobak.


Alenakar
20. 06. 2017
Dát tip

Aššure,

vidím ,že jsi mě svázal do jednoho uzlíčku s mým nejmilejším přítelem R.L.Já s ním ale v tom uzlíčku vydržím,protože umím brát věci s nadhledem,jak tady ostatně každý ví. A taky skvěle snáším negativní kritiky.Tak sem s nějakou.


vladimír to opisuje presne opačne, než to bolo. ja som chcela ležať pod stromom pekne v tieni, kým po nás niekto nepríde a nezavedie nás na miesto diania. ale vlado povedal, že nie, že to musíme nájsť sami, donútil ma vstať a vyše hodiny som počúvala, ivonka, tu to vyzerá, že by to tu mohlo byť, ešte poďme sem.

 


malo by to vychadza postupne na nedelnichvilkapoezie.cz

 


agáta5
15. 06. 2017
Dát tip

jaj, tak to ti nezávidím, já při úpalu i blinkám... :)) zlá žena Yvona by měla jít do sebe, na chlapa se musí dávat pozor, aby ženě dlouho vydržel zdravý

na jůtůb?


ja som kokotal pretoze som mal upal sposobeny tym ze mi moja zla manzelka dovolila chodit po slnku bez siltovky a bez opalovaku.

 

malo by to byt konec koncov vyjst vsetko na videu


agáta5
15. 06. 2017
Dát tip

no tak jak bylo?? chtělo by to nějakej článeček...


no jo. nemas dobrodruznu povahu:) --- dal som to aj do uvodnika


papouch
08. 06. 2017
Dát tip

ajo... promiň :-) .. když vidím v diskusi R.L., tak ji přeskakuji :-)


papouch: ano uz ma upoupozornil zdenda. je to ta svatoslav pri tisnove. vid. diskusia


papouch
07. 06. 2017
Dát tip

sory za oftopič .. ale .. obcí se jménem Svatoslav je asi pět ..


mna tam pozval mistni. ale myslim ze zije v prahe. takze je mozne ze zabudol len ako to chodi....


agáta5
06. 06. 2017
Dát tip

hehe na dobrou noc skvělá zábava :)) budu spát jako kojenec


uz vim. je to jak je tisnov


zdenda: pri brne. teda dufam:) --- ak mas tak tu je event: https://www.facebook.com/events/441582569564215/?fref=ts


hej. posral si sa. teraz si chod nahodit basnicku nech ti to andela tipne. budes sa citit zasa chvilu ako chlapak:-)) stary luzr zo strasnic.. sak uz ta ani jarmila moosova nechce na citacke pac si aj na nu presladeny


manželka sa smeje a žiadneho veleúda zabíjať nebude:-)))


sa mi lubi aky si drsny ale tvoja schopnost pisat poeziu je rovna schopnosti alenakar brat veci s nadhladom. myslis si asi ze sa tu z teba niekto posere. ale neposral sa z teba ani len ales novak. agata si ta dava s gorou ako predkrm jak si precitlively a predposrany z kazdej kritiky. jedine co dokazes je zablokovat uzivatela a potom mu pisat drsnacke urazky. ale cele je to o len o tom ze  si si neisty sebou a svojou zlou poeziou. vole. dozivajuci grafoman studenej vojny. co teraz spravis? napises mi spravu? aby som umrel? ze som kokot a co dalej? skusal si setko. nezmohol si nic. uz vies ze som ovela vacsi drsnak jak ty. uz vies som lepsi basnik jak ty. este som lepsi clovek jak ty. a k tomu mam vac tipov. kolko vyberov si kedy dostal, debile?


skoda ze poezia medzi ne nepatri:(


r.l. si dlho rozmyslal nad touto brisknou poznamkou?:-)


prideme pravdepodbne az v nedelu rano. kedze moja zla manzelka den predtym robi. takze by sme to snad zvladnut mohli. problem moze byt skor v rozbitom publiku:-)


agáta5
06. 06. 2017
Dát tip

hehe, jsem zvědavá, jak po tom flámu budete recitovat v neděli... :))


ja to viem uz dlhsie:-)


agáta5
06. 06. 2017
Dát tip

to je docela brzy...za tři dny


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru