Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tělesná cesta

27. 06. 2017
10
12
1734
Autor
Danny
Aeen si prohlížel blýskavou strukturu, kterou vytvořil. Obracel si ji ze všech stran: dokonalá, jako ostatně vše. Vtom dostal telepatickou zprávu od Ixona: "Mohl bych k tobě bliknout? Přišel jsem na něco nového." Poté, co odpověděl kladně, se Ixon zjevil v jeho zorném poli. Tentokrát přijal velmi zajímavou podobu, takovou zvláštně, neobvykle chaotickou. "Aeene, koukám, co jsi vytvořil... hmmm, něco podobného jsem udělal před sedmi megapulsy," kouknul Ixon na strukturu. "Však je čím dál tím těžší přijít na něco originálního..." oponoval Aeen. "No právě," kontroval Ixon, "jak dlouho už si hrajeme se světlem a zvukem? Myslím, že přišel čas vymyslet něco nového." "Kvůli tomu jsi ke mně bliknul?" zeptal se Aeen. "Ano..." přisvědčil Ixon, "napadlo nás -spolupracuji s týmem bytostí- zasadit naše vědomí do prostředí, které by více kladlo odpor. Tím bude hra zajímavější." "Odpor jakého druhu?" zeptal se Aeen. "Bude to nová struktura: nazvali jsme ji hmota. Bude to fungovat tak, že do ní jednou blikneš: a pak už budeš svázaný s tou hmotnou strukturou. Nebudeš moct nikam jinam blikat a budeš nucen přijmout zákony, kterými se hmota řídí." "Takže nebudu moct nikomu poslat zprávu?" "Co se týče posílání zpráv, Eqi přišel na zajímavý nápad. Napadlo ho, že zvuk bude generovat tvoje tělesná schránka a budeš tím pádem moct přenášet zprávy do bezprostředního okolí. Bytosti budou od sebe oddělené, což dodá hře zajímavosti. Dále: tělesná stránka potřebuje stavební prvky z okolí, které se v těle opotřebovávají - bytosti budou nuceny je shánět. Zatím nevím, v jaké formě, to je ještě v jednání." "Nevím, jestli by mě zajímalo být tak omezen..." odporoval Aeen. "Někoho třeba ano: už k nám bliklo asi sto bytostí a začali jsme rozpracovávat jednotlivé struktury - celé jsme to nazvali "tělesná cesta": chápeš, jako opak toho, co jakožto neomezené duchovní bytosti jsme." "Co si od toho slibujete?" otázal se Aeen. "Víš... mohly by vzniknout dosti zajímavé struktury. Vyvinout se, postupně vytvořit od bytostí bliknutých do hmoty: byl tu návrh, aby si nepamatovaly svoji předešlou existenci, nyní hlasujeme o tom, zda tuto možnost přijmout. Prostě: vzniknou zajímavé struktury, které by jinak nevznikly. Třeba teď jsme přišli na to, že omezíme telekinezi a bytosti použijí struktury, které jsou součástí těla, zvané ruce: pro omezené posouvání a manipulace se strukturami v okolí." "Aha:" dokončil myšlenku Aeen, "To jsem zvědavý, co z toho bude. Ale aby se vám to z těch rukou nevymklo..."

12 názorů

StvN
14. 07. 2017
Dát tip

Dobrý :)


Pavel Wilk
29. 06. 2017
Dát tip

Souhlasím s Gorou, jinak skvělá povídka!


agáta5
29. 06. 2017
Dát tip

to je hrozný, ještě, že tady dávno nebudu :)) miluju svoje ruce


Alexka
28. 06. 2017
Dát tip

:-)  Bezva nápad!  To shánění stavebních prvků se mi líbí

 


Kytiii
27. 06. 2017
Dát tip
Pěkná povídka. O stvořiteli...

Hehe, zajímavá teze. Taková základní myšlenka na sci-fi povídku. ☺


Dodola
27. 06. 2017
Dát tip

Hmm, zajímavé, jen mi tak vrtá hlavou totéž, co nad textem Oldjerryho a podobnými zde: co bude, až si vesmír definitivně "lehne na pohovku, přikryje se a upadne do věčného spánku", jak říká Simon Driver. Bude konec všeho? Nebo jen hry..?


Danny
27. 06. 2017
Dát tip
Gora: teď když to po sobě čtu, tak to taky vidím (autorská slepota), možná to ještě učešu

Gora
27. 06. 2017
Dát tip

Dobrý nápad...jen mnohokrát např."Bude to nová struktura - slova bude a struktura se opakují ...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru