Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

CHVÁLA HOLÉHO ZADKU - FEJETON

01. 07. 2017
9
8
1203
Autor
kuča

 

 

   Domácí mazlíček? Momentálně se na rodinném výsluní vyhřívá kocour Micio.  První půlrok byl u nás veden jako číča Micka, ale poté, co ho zkušená ruka veterinářky prohmátla důkladněji, uvedla vše na správnou pohlavní míru. A protože zvířátková doktorka nechtěla ve svých počítačových záznamech příliš škrtat, změnila se česká Micka na exoticky znějícího Micia. Kocour doktorčin přehmat nijak nekomentoval, právníky na ni nepoštval, takže krizi sexuální identity zřejmě ani nezaznamenal.

   Přestože mu byla řádně přidělena prostorná sklepní místnost, s drzostí východoslovenského migranta zabral podzemí celé a získal tak čtyři ložnice navíc. Myš ještě nechytil. Ty menší jsou pravděpodobně pod jeho úroveň, velkých se vcelku rozumně bojí. Ač ho ládujeme po otesánkovsku, ne a ne dorůst do rozumných proporcí. Tipuji, že přízeň samiček získává spíše mňoukáním básní zavedených kočičích autorů, než vítězstvími v kocouřích soubojích. Snad boduje znalostí cizích jazyků, jelikož typické „mňau“, „mňau“ jsem od něj ještě neslyšel. Leda tak „mééé“ (původně koza bezoárová), „moi“, „moi“ (racek americký), „múúú“ (reklama Řeznictví MÚÚÚ – Maso uzeniny Písek a. s.).

   Myš ještě nechytil. Rýmu ano. A klíšťat tolik, že manželka nestačí vyviklávat a hubit. Není divu, jedná se totiž o tvora převážně exteriérového. Povaluje se na zahradě, přebíhá k sousedům, toulá se. Na ranní i večerní příděl stravy se ale dostaví s přesností helvétských hodinek. A jelikož byl paní domu neprozřetelně seznámen s masovými konzervami, nepolkne už nic jiného. Z potulek se vrací nevyspalý, rozcuchaný, vyčerpaný a občas legrační. Při seznamování s lopuchem mu obalilo ocas tolik chytlavých kuliček, že připomínal zduřelou palici nedozrálé kukuřice. Následná očista se pak stala opravdovým očistcem.

   Dramatické následky měl i odvážný útok na provokativně vlnící se mucholapku. Když se lepivé tělo zabijácky přesně obtočilo kolem kočičího trupu, začal mňoukat tak úpěnlivě, že jsem musel odlepit chlípný pohled od hekající Šarapovové, vypnul televizi a spěchal na pomoc. Mucholapka se držela kočičích chlupů, co jí lepidlo stačilo, takže ke slovu přišly nůžky.

   Spolu s většinou chlupů přišel kocour i o elán do života. Byl svou nahotou zahanben jako čerstvý rekrut před odvodní komisí; zželelo se ho i mně. Dostal mimořádnou večeři, a zatímco mlaskal nad přeplněnou miskou, já dumal, kterak pomoci. Nápad! Nelenil jsem a odběhl hledat odložené dětské hračky. Tady jsou! Rychle odstrojit panenku a zpátky k Miciovi!

   Marná snaha… Nad nabídnutým růžovým tričkem a bílými spoďárky nejprve ohrnul nos, a pak se urazil. Nic jsem mu nevyčítal. Taky bych to neoblékl. Než ze sebe dělat směšného transvestitu, to raději holej zadek!


8 názorů

Cimanad
11. 07. 2017
Dát tip

V záchvatu smíchu si to zkouším představit........ pěkné!


Obléknout a vyfotit!

Náš pes s námi po ostříhání vždy dost dlouho nemluvil. :-))) /T


kuča
01. 07. 2017
Dát tip

Díky všem. D.


Čudla
01. 07. 2017
Dát tip

/*


Diana
01. 07. 2017
Dát tip

:-))))*


Gora
01. 07. 2017
Dát tip

Parádní!


Skvělé! Fejeton jak má být. ☺


srozumeni
01. 07. 2017
Dát tip
Pobavilo. ...***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru