Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Koncert Psích vojáků

09. 07. 2017
8
8
924
Autor
supizmus

 Psal se asi přelom tisíciletí a ve mě bujela puberta. Se svolením rodičů jsem si šel tenkrát rozšířit kulturní obzory na koncert Psích vojáků.

   Ve značně zaplněném olomouckém U-klubu konečně na pódium vešla předkapela. Byla poměrně decentní, s vynikajícím klavírem, a sám jsem byl překvapený, jak živě na ni publikum reaguje. Koncert jsem si užíval, nicméně jsem si šetřil energii pro zlatý hřeb - očekával jsem pořádný nářez (kapela s polomilitantním názvem musí být přece bigbít jak hrom). 

   Strašně moc jsem byl nadšen, jak si všichni předkapelu užívají a dostává se jí opravdu hodně prostoru. Byl jsem hrd na své spolurodáky, když muzikanty několikrát mohutně vytleskávali na přídavek, než do sálu vešel pořadatel s upozorněním, že: "Filipu Topolovi je dnes opravdu špatně a koncert odehrál z posledních sil."

   Karamba! Ona předkapela nebyla předkapela, ale samotní Psí vojáci! Tento příběh tak nějak zapadá do mozaiky supího charismatu. Dnes už bohužel na Psí vojáky určitě nepůjdu, neb Filip Topol před pár lety zesnul, ale tato zkušenost mi vnuká myšlenku, zdali si náhodou i nyní neužívám darů života jako předkrmu, které dostávám jako to největší, a tím pádem nečekám na nějaký "hlavní chod", který jen tak mimoděk konzumuji.

 

https://www.youtube.com/watch?v=d_edI_bKmjM

 

 


8 názorů

trochu vzbuzuje úsměv fakt, že návštěvník koncertu Psích vojáků nepozná Psí vojáky...ale jestli to byl iniciační koncert (seznamovací s kapelou) tak se to dá pochopit...:o)


supizmus
10. 07. 2017
Dát tip

Tož díky za milé komentáře :-)

upupa: ano, zažívám to nejlepší a tak to, věřím, bude až do přechodu v ještě lepší život!

Dodola: na takové otázku su až moc přízemní, abych se odvážil je zodpovědět...


Dodola
10. 07. 2017
Dát tip

Hlavní chod tady a teď, nebe tady a teď... prý jo, pro toho, kdo se do té přítomnosti dokáže... promeditovat, probudit...?


Alenakar
10. 07. 2017
Dát tip

Jednu dobu mě Filip Topol docela bral i jako básník. Pokoušela jsem se psát jako on. Brala jsem jeho básničky jako jistou odrůdu dekadence. Tip za vzpomínku.


srozumeni
10. 07. 2017
Dát tip
zajímavé omyly (ze) života...***

upupa
09. 07. 2017
Dát tip

Určite si užívaš to najlepšie, čo si kedy zažil. Bude už len horšie.


Danny
09. 07. 2017
Dát tip
zajímavá analogie, dík za zamyšlení tip

Gora
09. 07. 2017
Dát tip

Pěkné. Myšlenka života nanečisto a očekávání hlavního chodu  /marné:-)/ mne taky někdy napadá...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru