Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

k zalknutí

10. 07. 2017
15
17
1117
Autor
agáta5

Mluvila jsem kotníky
do cesty padaly šroubky matky a stříkal rozrezovač
vrzaly panty…
pod žílu napadalo dusno k zalknutí 
den lovil nasolený matesy  
na žlutých zubech s pusou dokořán větral jazyk
a pokaždý když jsem udělala krok
se zem naježila 
zatímco do tebe padal déšť
vypadal jsi jako spokojená konev  voda ti tekla břichem zády
z uší ucházelo hřmění…

slepila jsem běláska 
pinzetou mu srovnala tykadla
a položila na zpocený břicho
díval se mi do očí
             dokud jsi neuschnul


17 názorů

agáta5
17. 07. 2017
Dát tip

:) na směry moc nejsem, píšu pocitem :) děkuju, že mě rád čteš, těší mě to


lastgasp
17. 07. 2017
Dát tip

Nejsem na takové úrovni, abych báseň uměl (nebo chtěl) zařadit do nějakého směru. Cítím jen, že tato báseň je nezařaditelná, neuchopitelná, že to nakonec ani báseň není, že to jsou hromy a blesky prolétnuvší (hezké slovo) hlavou od spodu nahoru až do výšek, které nedohlédneme. Rád tě čtu.


agáta5
12. 07. 2017
Dát tip

kví, jasně, že odletěl... teď jich mám na levanduli milión a všichni jsou redy :))))


agáta5
11. 07. 2017
Dát tip

:))


Alenakar
11. 07. 2017
Dát tip

S tím hadem v čepici jsem si dělala legraci,čekala jsem ,jestli zareaguješ. Sbírka se jmenuje "Pod Hádovou zmijovkou".

Já zase básníky,včetně těch současných studuji podrobně a občas též osobně(čímž míním přes internet). Ted' se ale zabývám Opolským a hlavně z něj čerpám podněty pro svého Pana "Básníka". Opolský byl béčkový dekadent,"Básník" je béčkový klasik,ale co se stavby verše týče,je to jednička. (Vždyt' to píšu já a neumím dělat chyby).


agáta5
11. 07. 2017
Dát tip

:)) jednoho Milánka znám, je to náš soused psycholog :)) Já fakt moc nečtu básně jiných autorů, jen tady na písmáku... tvořím podle sebe a jak to cejtím, někdy líp, někdy hůř a že si dělám legraci sama ze sebe? občas jo :)    hada v čepici neznám, je lepší ho mít v ruksaku :)

víš, myslím, že vkus čtenáře je různý a tak to asi zůstane navěky. Já hlavně píšu pro radost a protože mám tu potřebu, až ji nebudu mít, budu dělat něco jinýho, ale to už jsem ti psala. Nestuduju básníky, na to už mi čas nezbývá a ani mě to moc nezajímá, nechci ze svých básní dělat sbírky ani se nějak víc prosadit... takže u mě si ani moc o umění nepokecáš, protože se řídím jen pocitem a ten mi zrovna u týhle básně říká, že dobrý, teď chystám báseň o dešti :)) přišla úleva a chtěla bych, aby v básni byla cejtit... tak to je asi o mý dadatvorbě všechno :)))


Alenakar
11. 07. 2017
Dát tip

Mně připadá,že si svým psaním děláš už trochu sama ze sebe legraci.Je otázkou jestli si i ortodoxní postodernista jako například Milan Šedivý umí dělat sám ze sebe legraci ,nebo se jen tou "legrací" ,kterou vymyslel třeba ve své poslední sbírce o jakémsi hadovi v čepici , jen holedbá a naparuje. Znáš Milánka,nebo ne ?


agáta5
11. 07. 2017
Dát tip

alenakar, se tady uculuju... nedělám si legraci, fakt :) SPÍŠ jsem chtěla vyjádřit slovy ten pocit horka, dusna, potu ...  dadapostmoderna? Já bych to nazvala metaforou, která je tady už od pravěku?  Báseň bez metafory beru jako báseň, na kterou hned zapomenu :)  když se zadaří a povede se mi vyjádřit se dobře a čtenář to vedro ucejtí, tak jsem to napsala dobře, když ne, budu zkoušet znovu :)) 

spokojená konev a voda z toho člověka... přijde mi, ´že nikomu není takový hrozný horko víc než mě ... někdo se dokonce opaluje! fakt!  :))))


Alenakar
11. 07. 2017
Dát tip

Když o tvé básničce déle uvažuji,zdá se mi,že je to jakási dadapostmoderna. Možná si děláš z postmoderny ještě větší legraci než já z klasiky. Tip.



agáta5
10. 07. 2017
Dát tip

jj, mrakomor, s cancoury deště :)  spokojená konev, goro :)) to je velmi důležité


Gora
10. 07. 2017
Dát tip

Chtěla bych zahlédnou tu konvovitou postavu s hřměním...nějaký Mrakomor, ne??


agáta5
10. 07. 2017
Dát tip

:)))))))))) se tady chechtám nahlas KK , je to jednodušší, je mi hrozný horko, jím melouna a snažím se neumřít :) a pak ze mě vypadne tohle :))))

děkuju za čtení :)


tvoj jazyk, nazvem si ho agátčina, je hotový slovostroj

agátčina vznikla takto

zem bola pustá a prázdna

agáta povedala nech je slovo

a bolo slovo

agáta videla že slovo je dobré

a oddelila slovo od mlčania

/*


Čudla
10. 07. 2017
Dát tip

/*


Dodola
10. 07. 2017
Dát tip

Výmluvné, hutné... nejvíc zapůsobil bělásek 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru