Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Akvaristika pro normální lidi

11. 08. 2017
0
1
1202

Moje kolegyně v práci, tráví poměrně velkou část pracovní doby na facebooku. Nechápala jsem, na co tam neustále kouká. Ano, taky mám facebook, ale většina mých „přátel“ postuje pořád ty stejné věci. Moji mladší kamarádi se chlubí posilovnou, jídlem v luxusních restauracích a dovolenou na Mallorce. Moji starší přátelé se chlubí fotkami dětí, fotkami z dětských oslav, fotkami jídla z McDonaldu a dovolenou v Bulharsku.  Nakonec mě však moje kolegyně nechala nahlédnout do tajů facebookových skupin a já byla překvapena, jak moc mě to chytlo!

               

                Její oblíbenou skupinou jsou Nevěsty a Chovatelé jezevčíků. Z těch mi cituje celkem často. Občas dojde i na ukazování fotek – to když se ve skupině Nevěsty začne dít trochu „módní peklo“. Nakonec jsem měla možnost nahlédnout i do další zajímavé skupiny, ve které moje kolegyně byla a tou je Akvaristika pro normální lidi.

 

A teď důležité rozlišení:

                Normální lidi pro mě = chci mít pěkný byt a lávová lampička mě už omrzela, tak si koupím nějaké pěkné akvárko, které bude poměrně malé, aby se dalo snadno čistit (jasně, nejradši byste tu rybu hodili do skleničky nebo do vázy, ale tak když už investujete do dekorace tak ať je to se vším všudy), nejlépe kulaté, protože to mají přece v televizi všichni a dovnitř je nejdůležitější duhová kombinace kamínků, plastových kytiček a dalších serepetiček který jsem měla vystavený na parapetu, ale teď je aspoň hezky naaranžuju do akvária ať to tam má holka hezký.

                Normální lidi pro osoby ve skupině Akvaristika pro normální lidi = jsem milovník ryb. Miluju ryby a jsou pro mě vším. Jsou důležitější než můj život, moje rodina, moje práce a moji tři psi, které chovám v bytě 1+1, tedy vlastně bydlíme hlavně v kuchyni, protože obývák zabírá dvě stě litrové akvárium plné vybraných rostlin, ryb, filtrů, topných tělísek, světel a spoustu dalších vymožeností.

 

                Kolegyně jim tam hodila fotku našeho krásného akvária v práci, se kterým jsme se čančaly, asi hodinu. Reakce byly neskutečné. Nejdříve jsme dostaly vynadáno že: máme málo rostlinek, nemáme topné tělísko, máme moc bublin, málo filtru, moc mušlí, špatnou barvu písku, malé akvárium (patnáct litrů) a následně, když už došel výčet toho, v čem jsme špatné my, tak se ti komentující začali hádat mezi sebou. Jelikož nás diskuse bavila, daly jsme tam ještě fotku starého akvária, které mělo asi tak pět litrů.

 

Nyní předkládám několik důvodů, proč se pohádat mezi sebou pod příspěvkem:

                Nejprve diskuze, jak velké je akvárium na fotografii, kde píšu, že má pět litrů. První komentující píše, že podle ní to akvárko teda pět litrů nemá (jasně tak jsem trochu nadsadila, aby mě tam neukamenovali), načež píše jiná osoba, že podle ní taky ne, že vlastně tam je spíš víc než pět litrů a následně třetí přichází s rozuzlením, že podle ní je tam opravdu víc vody a možná že i dokonce dvacet litrů!

                Druhý důvod byl, když mi jeden pán chtěl osvětlit, co to mám vlastně za rybu a napsal Beta bojovnice. Byla jsem spokojená, google věděl, co tím myslí. Ovšem ostatní, kteří sledovali diskusi, byli naprosto v šoku. Okamžitě mu začali vysvětlovat, že takhle se ryba určitě nejmenuje a následovala lekce latiny. Následnou debatu o tom, zda je potřeba, aby někdo, kdo cpe do akvária plastová autíčka na okrasu, potřebuje znát latinský název ryby, jsem již raději nesledovala.


1 názor

Lakrov
12. 09. 2017
Dát tip

Dočteno bez potíží. Není to dlouhé, je to psané srozumitelným slohem  a má to velká písmena :-) Potíž je v tom, že mi to nějak nepřipomíná povídku,  což ovšem můze být způsobeno mou antipatií k facebooku (a youtube a...)  a všemožných dalších komunikačních trendů, které dle mě člověka o cosi  okrádají, spousta lidí je ovšem vnímá jako obohacení. Takže v tomhle textu  prostě nemůžu najít smysl. Omlouvám se a přeju lepší čtenáře.  


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru