Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nízké přelety ptačích dvojic

06. 09. 2017
8
5
673
Autor
Movsar

Princezny autobusů

Snad každý autobus napříč linkami i jízdním řádem tady má svou princeznu. A ta hledí z okna na ubíhající bloky kamene anebo vyťukává do displeje kód Enigma. V zatáčkách jí do tváře padají vlasy a na křižovatkách červená. A když má jen krátkou sukýnku a nic, pohlavím na koženku kreslí obrázek lásky. Potom, co vystoupí, přistupuješ jako vášnivý milovník umění a hltáš každý tah.


Sny trosečníků v moři práva

Na chodbách justičního paláce tiše rozmlouvají lidé. Zákonem spojené dvojice. A pak jsou tu osamělci, hozeni do moře práva plavou a doufají, že je proud naděje odnese k bezpečnému břehu. A tam bude stát krásná advokátka, bronzová od sluníčka, zakrytá jen fíkovým listem, usměvavá a připravena s láskou převzít lásku.


Ne bis in idem

Holka s fialovými vlasy si těžkosti nedělá, klidně si v metru sní svou zmrzlinu. Ukládá se jí na bocích, čemuž já dávám zelenou. Ne tak mediálně známý státní zástupce, co přistoupil na stanici Pražského povstání. Nemá pro takové překračování právních předpisů a váhy pochopení. Dívku legitimuje a slibuje zahájit stíhání. Obávám se, že zásada ne bis in idem mi znemožní jakoukoli akci.


S prdelí mocnou jak povodeň

S prdelí mocnou jak povodeň nastoupila do dvaadvacítky. Holka ve strakatých elasťácích. Ta vlna rázem vzala cestujícím klid. Pak si roztáhla časopis. Forbes. A začetla se do hloupostí. Kéž by namísto časopisu .. a vůbec tropila jiné hlouposti.


Nízké přelety něžných ptačích dvojic

Pod tričky chovají hrdličky, holky na cestě do práce. Nechat je tak letět, zasní se nad lopatou dělník s podepřenou bradou, když klopýtají kolem výkopů, aby stihly svůj první byznys kóling. To opálený muž nemusí hovořit s marketingovým oddělením centrály v Londýně, natož hned zrána; stačí mu cigareta, v poledne pak párek a pivo, no a v mezičase nízké přelety něžných ptačích dvojic.


Sousedky

Horkým večerům už odzvonilo. Po stěnách domů už nebude šplhat stopa zpocených těl osamělých sousedek, slaná inspirace osamělých sousedů. Uchýleny k přísnému soukromí za svou vášní zas budou zavírat okna…


5 názorů

Andelka2
07. 09. 2017
Dát tip

Líbí úplně všechny.


Movsar
06. 09. 2017
Dát tip

díky, mí milí čtenáři. beru si  zvašich výběrů inspiraci. a když se líbí úplně všechny, je to nejlepší!


opravdu skvělé!

všechny


Gora
06. 09. 2017
Dát tip

Na chvíli jsem věřila, že to bude o vlaštovkách na odletu, a ony hrdličky:-) Jinak každý autobusák má svoji princeznu, to je zřejmé:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru