Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chybíš mi.....

23. 09. 2017
0
6
419
Autor
Vlastina1971

Někdy nám naši blízcí chybí a přesto jsou blízko nás.Lidé jsou jako ostrovy,i když blízko sebe,přeci tak vzdálené............proč si nedokážeme říci,co cítíme a co nás trápí.....já to říkám jen ve svých básních.....jsou promněnlivé.....tak jako já......

Chybíš mi,jsi mi tak vzdálený,i když blízsko tě mám....

Někdy stýskat si i začínám.......

V tiché melodii beze slov.

Pak slzy beznaděje stékají.

Na polštář.

Sama nevím proč?

Tak slzy utírám a začnu zase básně psát.

A  i když jsi má láska,mám tolik tě ráda.

Jsem jako poutník hladový,co bez tvé lásky strádá....

 

Jsem jako růže,co dávno neznáš její vůni.

Jako rety,co jsi už dávno...

Zulíbal.

Jako dohasínající oheň.

Co touží,pod tvými doteky....

Vzplát.

Jako mrazivý led....

Co chce....

Tát......

 


6 názorů

Děkuji za kritiky,ale každý se vyjadřuje způspbem sobě vlastním,tak jako já.Myslím si,že jen básníci bez fantazie hledají na vše pravidla,nebo nějaké normy jak to má být.....já je nehledám jsem svá a ty,které svými básněmi oslovím,ani nebudou čekat,že bych se stylizovala do nějakých škatulek.ale i tak děkuji za rady,myslím si,že pokud bych smýšlela stejně jako vy,také byste ode mě podobné dostali zase k vašim dílům.

 


Gora
08. 05. 2018
Dát tip

A2a2a ti moc dobře poradil...v jednoduchosti je krása...včera třeba dala na hlavní stranu verše Diana nebo Marcela K. - něco takového bych ti radila zkoušet...


Díky za vaše kritiky.....co víc dodat???


Myslím, že a2-ka to řekla všechno....


súhlas s a2a2a


a2a2a
24. 09. 2017
Dát tip

 Ty jsi touto básní vyjádřila své upřímné pocity, ale z hlediska formy to nestačí. Čtenáři kteří hledají v básních více než prostou zpověď, si nejspíš řeknou, zase nějaká uplakaná holka.  Tvé téma je nepochybně blízké každému. Avšak, abys zaujala jiné, musíš volit jazyk  bez zbytečně silných až klišovitých slov, nebo musíš to téma pojmout nějak jinak. Kdybys těmito slovy, které píšeš v této básní měla vyjádřit  své pocity milému přímo bez této mezihry  na Písmáku, nejspíše by jsi to řekla úplně jinak,  mnohem prostšími a tím pádem i věrohodnějšími slovy. A tím pádem by v tom bylo víc emocí a toto je i základem dobré básně.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru