Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bezvětří je hrobem pro každý vítr

28. 09. 2017
1
5
760
Autor
Ozzozorba

Řada mnichů u zdi v tiché prosbě, sklání své čela na terakotovou podlahu. Rty vypouštějí staré zaprášené modlitby. Venku zpívají ptáci, rostou stromy, svítí slunce. Holé lebky bez očí, u pasu odřená žebrácká miska. Čím více otrhaný šat, tím více záře proniká pod kůži.  

Hra světel a stínů maluje na zádech koláž života a smrti. Shrbení a pokrytí špínou. Nataženi starobylým výsměchem. Led lampou askeze, opaluji své hříchy. Sloupávají se jako stará oprýskaná barva. Tvoři bez tváře a bez vlasů.

Hrobaři lidského štěstí. Jing a Jang se do sebe zamotalo a celý ten chumel pokazil stroj. Mnich roste na stromě utrpení.


5 názorů

Ozzozorba
13. 10. 2017
Dát tip
Ano

Lakrov
12. 10. 2017
Dát tip

Ozzozorba
12. 10. 2017
Dát tip

Nálada je jemnou logikou. Za oponou pocitů se odehrává opravdové drama života. Smysl je jen záplatou, kterou nahrazujeme slovo "Nevím".


Lakrov
12. 10. 2017
Dát tip

Už název je zvláštní, ale zaujme. Dál mi to pak přijde mi to jako taková "zhulená" hra se slovy, poskládanými  do zvláštních vět, které dávají spíš náladu než smysl.  Snad to byl autorův záměr...  


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru