Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Překladový slovník frází a klišé 2

11. 10. 2017
5
16
1700
Autor
Movsar

Posbíral jsem několik dalších autentických inzerátů, jimiž se v digitálním prostoru ženy pokoušejí přivábit muže. I když mnohé by si zasloužily svítit z monitoru bez komentáře, cítil jsem povinnost obcenit alespoň krátkým komentářem vitalitu, s níž se blbost tak ráda prezentuje.  

Sdílení společných okamžiků. / Facebookový nástroj „sdílet“ se vylil i do řeči milostného vábení. .

Zajímá mě pouze VĚDOMÝ muž. Ostatní mi prosím NIC nepište. Nechci muže mladšího víc, než 3 roky a staršího 10 let - děkuji za respekt. Ušetříte si čas.
Pokud ani nevíte, co je "vědomý" muž, tak se mě neptejte a buďte dál tím, kým jste. Je to moje selekce. Mějte se všichni, ať vědomí, či nevědomí PRIMA.
/ „Člověk, ze zoufalství, snadno pomate se…“ zpívá v jedné písni Mejla Hlavsa. 

Nejdůležitější na světě je pro mě rodina a přátelé. PS: Chtěla bych se naučit na kolečkových bruslích, ale sama mám strach. / PPS: S tou rodinou a přáteli jsem to nemyslela až tak vážně.

Život je hra, když pochopíš jak funguje, je to zábava a o to jde. / Ráda hraju deskové hry a v zápalu mače nabyla jsem dojmu, že svět a já a všichni jsou taková velká desková hra. 

Hledám chlapa se kterým vyrazím na výlet, jindy zajdeme do kina, posedime si u dobré večeře. Ráda bych poznala někoho s kým si budu mít o čem povídat a s kým se dokážu i smát. Vím koho hledám a nepřestanu to hledat!!!! / Moc témat k hovoru se mnou nenalezneš, ale za ty večeře budu moc ráda. A protože vím, že tohle není žádná sláva, budu tu jako Ahasver patrně hledat ještě dalších tisíc let.

Hledám partnera nejlépe na golf.Neoslovují mě ani muži, kteří zde hledají pouze povyražení.Naopak bych ráda touto cestou poznala spolehlivého muže s přirozenou inteligencí. / Povyražením myslím erotiku. Golf je dřina a dílo. Přirozená inteligence, to je když…

Hledám pravou lásku. / Docela obyčejná láska nestačí, hledám samotnou esenci lásky.

Se vztahy je to jako s prděním.., když tlačíte moc věci se rychle zkomplikují.. / Jsem nechutná, ale žiji v představě, že to mužům nevadí. Vadí.

Hledám fajn kluka, který má rád cestování, focení a zvířata. Baví ho život, je společenský a veselý.
Minulost má vyřešenou a má nějakou zálibu. Já sbírám turistické známky.
/ Je mi sice už 37 let, ale k představám o životě a soužití se stále stavím jako školák, kterému paní učitelka zadá pochybné téma první slohové práce: Co máš rád? A on smolí páté přes deváté a paní učitelka ho nakonec pochválí, ale dá mu čtyřku.  

Život je krátký. / Tak zní obvyklé klišé, jedna z nejzatuhlejších blbostí, co se na světě kdy objevila. Ve skutečnosti všichni víme, že život je (příliš) dlouhý.

Ráda bych poznala chlapa, který to má v hlavě srovnané. / Na internátě nás učili srovnávat si trička a kalhotky do komínků a tak nějak by člověk měl mít srovnané i trička a kalhotky v hlavě. Nebo tam má mít člověk myšlenky? Hm, nevím, ale je to jedno.

Existuje normální chlap??? nechci byt nikomu milenkou ani loutka pro sex...takovy chlapi ani nepište.. / Normy českého jazyka jsem sice nikdy nepřijala za své, ale o normě mužského rodu mám představu pevnou. Protože ale řečí příliš nevládnu, nesvedu vám to sdělit.

Nehledám někoho, kdo mě udělá šťastnou. Hledám někoho, kdo ví, že každý si za své štěstí zodpovídá sám. / V televizi pořád mluví o odpovědnosti a i když je to kategorie ryze právní (což mi uniká), zkusím ji napasovat na tu věčně unikající, neboť tak už je člověk zkonstruován, iluzi štěstí. Abych řekla světu něco originálního! Co na tom, že je to vlastně ohromná blbost. 

Hledám muže na úrovni. / Jako každá fráze i tato je relativně neurčitá. To mi nevadí, poněvadž o věcech vůbec nepřemýšlím, jen tak opakuji, co jsem zaslechla a přečetla v prostoru bez úrovně.

Život je o tom ho žít. / Tautologie, napsal Roland Barthes, je jako dvojí vražda: zabíjí se racionálno, poněvadž se nám zpěčuje, a zabíjí se řeč, protože nás zrazuje. Zrazena řečí a poštívána rozumem příliš bezmocným, přesto se pustím do nelehkého úkolu sdělit něco duchaplného. Troskotám… 

Chci si tě vážit pro tvé dobré srdce, pro tvé šikovné ruce a pevné objetí, pro moudrost a klid, pro nadhled a humor...a proto vše tě i milovat....Chci tak moc? / Tuším, že chtít svatého Františka, instalatéra, mudrce a komika v jedné osobě je skutečně neskromné přání, a tak se raději sama sebe zeptám. 

Obyčejně neobyčejný pan někdo. / Nejprve z tebe udělám oxymóron a jestli z tebe něco zbude, tak se uvidí.

Mnoho lidí si o mé osobě myslí, že když jsem tak mladá, tak střídám partnery jak na běžícím páse, celé noci se vleču městem v alkoholovém (ba i drogovém) opojení, a určitě mám už minimálně tři děti, se třemi otci.. Opak je pravdou. Jsem abstinentka, která se dokáže skvěle bavit bez jediné kapky alkoholu. A taky chci vybudovat pevný vztah, který bude směřovat třeba i k založení rodiny. Velmi ráda mám duchovno, ráda diskutuji na toto téma... Ráda poslouchám názory ostatních a cením si jedinečnosti každého z nás. Vím, že život je obrovská škola, a každý další den je příležitost k tomu, být o něco lepší. / Můj slovní průjem se nedá zastavit, promiňte… 


16 názorů

Movsar
12. 10. 2017
Dát tip

ona je to rovnice, na konci je_ když zaplatiš


Zbora
12. 10. 2017
Dát tip

:)


mám hledat nějakou záludnost i pod nejednoznačným "jsme veselé, jsme hravé..." ? :o)


Movsar
12. 10. 2017
Dát tip

díky. ona tahle seznamka se jemnuje stesti.cz a už v názvu má lež: správně mělo být nestesti.cz


Zbora
12. 10. 2017
Dát tip

Tak hodně štěstí (to nemyslím nijak jízlivě :)


Movsar
11. 10. 2017
Dát tip

přesně tak, to čeká na vás quičalo a agato! a já se těším.


agáta5
11. 10. 2017
Dát tip

asi se do toho pustím z druhé strany :))


Movsar
11. 10. 2017
Dát tip

souhlas, řeč je utkána z frází. a proto je taky poetická řeč, která to narušuje, anebo filosofie, která to dělýá taky, jen z jiných pozic.

asi je v tom cítit určitá jízlivost, s tím taky musím souhlasit, a ta je zpsobena jistou frustrací.. a to je i odpověď na poslední, pročítám je ne tak úplně náhodně nebo ze studijních důvodů.. :-) hledám.


Zbora
11. 10. 2017
Dát tip

...prostě jen říkaly, co druhá strana pochopí, i když to dobrý smysl nedává.

Ale ano, to je ono. Žijeme přece ve světě frází a klišé, bez nich se už kolikrát nejsme schopní domluvit. Sami je proto často používáme. Je to nějaký standard. Je to pohodlné. A jsme tak vychovaní. Ale je dobré si to uvědomovat, vědět o tom. A to si myslim, že v ČR jsme na tom oproti některým západním zemím ještě dobře). Osobně bych prostě nebyl tak příkrý jako Ty, ale to je spíš asi věc nálady (teda kromě toho druhého příspěvku s vědomým mužem - tahle sebevědomá slečna mě poněkud děsí)

Já spíš myslel, že Tě to baví číst, podobné příspěvky...

Nebo snad mezi nimi hledáš svou nastávající? :))))


Movsar
11. 10. 2017
Dát tip

https://www.youtube.com/watch?v=fVLJU45-nLY

na stojáka, které bych nepodceˇnoval

 


Movsar
11. 10. 2017
Dát tip

ty jejich příspěvky jsou tak zralé, že porod komentáře je na 30-60sekund. bez jejich spolupráce by to skutečně zabralo moc energie.

na stojáka, dobrá, ale co třeba ted talks? třeba krastevovy příspěvky tam jsou to nejlepší, co se dá so současném světě slyšet. na youtu to lze najít. takže já povrchní věci nepodceňuju, často nás učí o něčem podstatnějším,. ostatně žijeme na povrchu a povrchními věcmi. co uznávám je, že někdy jsem možná trochu příliš jízlivý, že řeč funguje jako konvence a ony to tak berou a já naopak převracím jejich řeč analyticky, což ony tak myslet nemusely, prostě jen říkaly, co druhá strana pochopí, i když to dobrý smysl nedává.

díky vám za čtení a sdílení. už mám další várku.


Danny
11. 10. 2017
Dát tip
znovu se chechtám a sdílím odkaz :)))

Zbora
11. 10. 2017
Dát tip

Udivuje mě, kolik energie jsi schopný zahodit babráním se v podobných blábolech.

Text mi svým typem humoru připomíná pořad Na stojáka.


Gora
11. 10. 2017
Dát tip

U tří posledních jsem se smála nahlas.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru