Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Volební speciál

15. 10. 2017
3
1
566
Autor
Movsar

Zachyceno na internetu.

Kandidát zelených se fotí v elegantním obleku bos. Oblek nepochybně šily pakistánské děti za dolar, ctí ho tedy, že si alespoň k focení nevzal boty, co šily bangladéšské děti za dva dolary. Poděkujme mu hlasem.

Lidovci vyfotili plnou ledničku jídla a vedle ni prázdnou ledničku s popisky: plná lednička je jejich cíl, prázdná lednička je prý důsledek volby ČSSD, ODS nebo ANO. Křes%tané tedy obrátili gard a namísto křesťanské střídmosti hlásají obžerství, konzum a nestřídmost.

ODS slibuje zařídit limitní lhůtu pro ukončení každého trestního řízení do tří let. Jak by to uskutečnili, zda lobby jejich justiční mafie je tak vlivná, nebo stanoví prekluzi pro rozhodnutí, to už nesdělili ani na opakované dotazy.

Andrej Babiš postavil svou volební reklamu na jazykové analýze projevů všech politiků nezařazených k hnutí ANO. Analýzu sice pojal názorně jako by se obracel k prvňáčkům, když mluvní akty politických konkurentů napodobil slovy „blabla bla bla“. Vyjádřeno teoretičtěji Andrej Babiš oponentům vytýká soukromý jazyk, jakousi glosolálii či schizofreničtinu, ovšem sám k takovému jazyku často sahá, když na pregnantně formulované dotazy odpovídá argumenty s věcí nesouvisejícími nebo ryze nelogickými („Neslyšel jsem to, ale je to lež“).

Kritici poukazují na sdělení Pavla Bělobrádka z minulých voleb: Samoživitelky si musí najít jiného chlapa. My naopak takové sdělení považujeme za to jediné, co panu Bělobrádkovi lze připsat k dobru, nicméně přidali bychom na radikalitě: Ženy by si měly dobře rozmyslet, zda vůbec mít dítě.    

Kandidátka TOP09 se fotí v póze modelky. A taky je krásná jako modelka. Namísto do sněmovny, měla by kandidovat do Elite Model Look. Ušetřila by si vrásky.

Kandidát na prezidenta Horáček se fotí na ledě s dcerou. Prý byli bruslit a uhájili červenou čáru. Hokej ale není podstatný, daleko podstatnější by bylo, pokud by střežil tenkou modrou linii. 

Mně neznámá paní Janderová skládá dík živnostníkům. A jinak nic; jen fotografie a krátká textová zpráva: Živnostníci, děkuji vám. Patrně jí někdo dobře položil parkety a ona mu teď přes tu velkou digitální louži posílá docela malou, soukromou zprávičku. A že my ostatní netušíme, to je těm dvěma k dobré chvíli.  

Komunista přichází s titulkem: Horor, groteska a řeč nezvratných fakt. Horor a grotesku ponechejme stranou, podstatný je oxymóron „nezvratná fakta“. Teoretici do plejády diagnóz doby přidali jednu další: doba postfaktická. Ano, žijeme v době, již charakterizuje neúnavná mela mezi fakty: jakmile někdo přijde s jednou informací, ihned se ve veřejném prostoru objeví jiná, která ji bude vyvracet: vědci zjistili, že je dobré rodit do vody, jiní ale zastávají suchozemský porod; další tvrdí, že je pro porod vhodná voda ohřátá na 36 stupňů, jiní to považují za naprostý nesmysl a tvrdí, že voda musí být ohřátá na 38 stupňů…  


1 názor

agáta5
16. 10. 2017
Dát tip

to je horor :)))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru