Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Miliony možností

25. 10. 2017
3
3
587
Autor
Movsar

Miliony možností

Obnažená a znachovělá, štěstí vlhká od lásky. Mihnou se mezi saténem povlečení a papírkem ubrousku, tak jako se štěstí neukazuje přespříliš. Miliony možností, jak rozmnožit všechnu bolest světa, osychají, mizí. A jí to přijde líto, a jemu ne.


Kaštanová dívka

Včera měla ve vlasech kaštanový šampón, to ale věděla jen ona a její plyšové zvířátko. Dnes v tramvaji jsme s tím srozuměni všichni. A mlčíme o tom. Jako její plyšové zvířátko. 


Nehledí na nic, bere

Nad tváří ještě příliš chlapeckou stehny rozbalila mlaskavé blues. Černá Růža, jak se jí přezdívalo v kruzích chlípných mužů. S tou ženou nemožno zažít prostřední noc, chodila pak mezi lidmi pověst bludné Růži. Tak se to doneslo až k němu. A teď, uvízlý v lavině hojnosti, Tomáš Klus čeká, až se k němu zpod bílé spousty přiřítí temné uragánu. A to bere, nehledí na nic a bere.


Za statečnost

Ministerstvo vnitra zas po roce oceňovalo. Vítěz kategorie dostává medaili, šek na tučnou sumu a zápis do análů. Hrdinsky nahlásil krádež veřejného kanálu! Tu noc nemohl spát, a tak u okna popíjel zalévanou meduňku. V tom dva stíny proťaly čáru osudu: kdosi tahal na dvoukolák železo. Celý kanál, řekl si, ti nenasytní holomci, nic tam nenechají.. Vytočil známé číslo a už hlásil jméno, polohu i přibližnou podobu pachatelů. Pak už jen čekal v záloze za záclonou, než ulici rozsvítil modrý maják. A tumáš tumáš gumový guláš, následovala mela. No a teď si jde ve svátečních šatech pro potlesk, už volají jeho jméno: Pan Míla z Jaroměře za občanskou statečnost.


3 názory

agáta5
26. 10. 2017
Dát tip

:) poslední mě rozesmálo, sic nemělo, ale rozesmálo... to jsme ale blbci :)))


Gora
25. 10. 2017
Dát tip

Tumáš, tumáš, pendrekový guláš... poslední se ti moc povedla, je vtipná. A na krásu je tu dnes kaštanová dívka:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru