Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pervitin

29. 10. 2017
9
10
1832

 

 

Děti

příliš brzy odpoutané

od pupečních šňůr

 

Letci

na spálených křídlech

nočních můr

 

Pěvci

krátkých trylků

jepičího života

 

A kdo to někdy rozmotá


10 názorů

Jistě, znám spousty takových.

Jepičí život se dá vyložit i takto: velmi brzy vyměnit život (svobodnou existenci) za závislost či živoření - těch znám taky spousty.

Těch, kteří zemřou ročně v přímém důsledku zneužívání drog, není skutečně moc, je to řádově ve stovkách.

Čeho umírá víc, jsou vztahy.


Kamamura
29. 04. 2021
Dát tip Aru

Báseň je pěkná, ale s tím jepičím životem mi to nesedne. V devadesátých letech jsem se pohyboval ve skupině lidí, kteří šňupali ostošest, a ani jehlou nepohrdli. "Čumáčkama čucháme, bez přestání to samé, do pěti, do pěti, musíme být ve feťáckém doupěti!" notovali si ironicky na melodii známého večerníčku o čmelácích. Já jsem nešňupal, protože jsem se závislosti panicky bál, otec alkoholik, já problémy s obezitou, další problém jsem nepotřeboval, dal jsem si s nimi jen občas papír nebo jointa. Ale jejich společnost mi byla milá, řekl bych, že to byli vesměs velmi citliví lidé, a každý z nich v něčem "přečníval" oproti průměru. 

Dnes už je nevídám, ale pokud mě informační kanály neklamou, neumřel ani jeden z nich. Jeden se stal dokonce blízkým poradcem současného premiéra a někdo tvrdí, že mu vyhrál celé volby... Takže si myslím, že se to s tou úmrtností uživatelů přehání. Rozmotávání klubek je ovšem něco jiného, ale tomu se nevyhneme ani my neuživatelé. 


co tohle?

 

Letci

na spálených křídlech

nočních můr


Umbratica
30. 10. 2017
Dát tip

Tip dávám za celkovou koncepci básně. Nesedí mi druhá sloka - Letci spálených křídel můr. - To bych nějak přeformulovala.


Gora
29. 10. 2017
Dát tip

No tak - trochu neobvyklé to je, Radovane, ale třeba přirovnání o pupeční šňůře se mi fakt zamlouvá, dobře to vystihuje ty důvody...


no, ale Honza Nedvěd by tam měl parádní slova a spojení - stánky, levná krása, holku co nemá kam jít ...


Kočkodan
29. 10. 2017
Dát tip
Hezké dílko o mírně řečeno nehezkém tématu.

Gora
29. 10. 2017
Dát tip

Každá ze tří strofek ten problém charakterizuje beze zbytku. Za mne dobré, formu neumím zhodnotit.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru