Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mlčení měsíce

30. 10. 2017
7
20
1192
Autor
Oldjerry

Po nevěrách zůstává chuť popela na jazyku---

 

Vztyčené ocasy kocourů

a hromosvody

kótují střechy

 

Světla hvězd měsíc nepřekřičí

a světlo měsíce neslyšet

nic tedy neruší  průzkum

neznámých hlubin

 

a sondy najednou zjišťují

že tu něco je hele!

a tady taky…

dokonce i…

 

***

Přítel ďábel nastraží pasti

a doma je pak sakra!

o čem mlčet

 


20 názorů

Umbratica
04. 12. 2017
Dát tip

Proč tak pozdní opověd',Oldjerry ? Nebyl jsi tady delší dobu ?


Oldjerry
04. 12. 2017
Dát tip

Umbratica: to je opravdu velmi, velmi umbratické...

JWMA - ďakujem vel'mi pekne, priatel...


Čítal som dva krát a pomaly. Predsa len zisťujem že čeština a hlavne ta psaná mi robí už trochu problém. Až na druhý krát som dokázal nasať atmosféru ktorá v tomto diele nespochyby je.


Čítal som dva krát a pomaly. Predsa len zisťujem že čeština a hlavne ta psaná mi robí už trochu problém. Až na druhý krát som dokázal nasať atmosféru ktorá v tomto diele nespochyby je.


Umbratica
06. 11. 2017
Dát tip

Kdybychom byli všichni stejní ,nic by se nedělo. Příběhy uvádějí do pohybu právě ty rozdíly mezi námi.


Oldjerry
02. 11. 2017
Dát tip

Zvedavko - já prostě tu senilní demenci  asi tedy s úspěchem  kryji zdánlivě chytrými kecy... je to svým způsobem umění, takže zůstávám v oboru (:-D

Umbratica - je to o tom, co jsem tu někde nadrásal: snažím se být svůj a jen hledám lidi, kteří můj názor sdílejí.  Pokud sdílí - radost... pokud nikoli - lhostejnost,  bez sebemenšího hněvu (pokud  je kritik věcný bez snahy ponižovat, odsuzovat, urážet)... Nejsme a nemůžeme být všichni stejní, kdo má jen trochu představu o struktuře DNA ví samozřejmě proč...

agátko - až ji budeš  vyvěšovat - dej mi avi

 


zvedavec
02. 11. 2017
Dát tip

Oldjerry - napísal si, že píšeš (už len) kvôli nám, ale veď to je výborné, vďaka! Pre nás pocta, že sme hodní toho, aby si sa kvôli nám unúval!  Pre Teba a aj pre nás sú to väzby, putá, priateľská blízkosť, ktorá  obohacuje. Myšlienky - Tvoje myšlienky, ktoré máme šancu rozvíjať ďalej, či vnímať svet očami človeka, ktorého očami sa oplatí na svet pozrieť. Ja napr. nie s každým na tomto serveri súzniem. A nie každý mi má čo povedať.  Možno je to nekompatibilita, možno moja neschopnosť porozumieť.

A ešte niečo: Chcela by som v Tvojom veku mať tak ostré myslenie, ako vnímam z Tvojich príspevkov. Ja teda žiadne blbnutie nevnímam. U Teba. (žiaľ, u seba vnímam).

 


Umbratica
02. 11. 2017
Dát tip

Právě ted' jsem jsem dopsala dopis jedné dívce,která mi tak trochu vyčítá,že jsem uzavřená,že jsem prý neupřímná a prozrazuji toho o sobě strašně málo. - Jistěže má ta dívka ze svého hlediska pravdu. - Já ale píšu obecně a vyjadřuji prostřednictvím symbolů jak své názory tak své pocity. - V takovémto obecném pohledu na život je určité plus. Třeba,co se poezie týče,mohu ji vnímat abstraktně,obecně. Víc a víc se oprošt'uji od ztotožňování poezie s jejími autory. To mi umožňuje dívat se (možná - ó kéž bych to uměla !) přes současnou poezii až za ni kamsi dopředu.

Myslím,že takový postoj může člověk zaujímat v jakémkoli věku.


agáta5
02. 11. 2017
Dát tip

prej kremace :)) koukám do všech stran, teď zrovna dopilovávám báseň o petkách :)    ale jo, už se dávno nebráním tomu, že ne všechno ti mladí od nás přijímají... no a co, nebyli jsme jiní :) a nebo byli? už si nepamatuju


Oldjerry
02. 11. 2017
Dát tip

Umbratica - jsem tu za měsíc 12 let, jsou tu mnohem služebně starší, než já... Koukat dozadu... hm... kam jinam? Kupředu?  tam vidím ordinace, léky, berle a krematorium.  Takže dozadu, vzpomínky... sem tam nějaký současnější postřeh, nebo nápad, zážitek, fikce... však to znáš. Nekoriguji si myšlení, nechám ho blbnout..  věcí běh přirozený. Psát pro mladé? nevylučuji - i mezi nimi jsou tak empatičtí, že nám ty naše vzpomínky věří, ale  není jich mnoho. Když to tak vezmu - ani můj syn neví, a možná ani netuší, o čem je náš pozdní život. Jak bych to mohl chtít po někom cizím, nebo prostě jen věkem i místem vzdáleném?  Takže když někdo uvěří fajn! pokud ne - neskočím po hlavě do čehokoli dost mokrého, nebo hlubokého. Jede se dál... píšeme pro sebe a u druhých hledáme souhlas nebo pochopení. U těch, kteří vidí kousek dál do budoucnosti se v našich řádcích najdou i některá vodítka, řešení situací, přehlížení nepodstatných věcí, leccos...  Dík, že jsi napsala...


Umbratica
02. 11. 2017
Dát tip

Oldjerry,

jistě jsi tu mnohonásobně déle než já,ale chci ti říct,že my starší bychom se neměli pořád jen dívat dozadu. Mě zajímají ti "noví bojovníci",o kterých jsme se kdysi bavili. Že jednou vstanou a převezmou štafetu,je přece jasné. A nebo už tu štafetu přebírají a jenom my jsme si toho nevšimli. - Důležité je,že ty nebo já máme pro koho psát. A o to jde hlavně,ne ?


fialka...
01. 11. 2017
Dát tip

Dobré :)) , konečně změna...


Oldjerry
31. 10. 2017
Dát tip

Děkuji - co napsat víc? - no že teď už píšu jenom kvůli vám.  Ono mne to sem vábilo dřív více, ale trochu se tu změnilo klima, někdo umřel, někdo to zabalil, místo tvorby se tu lidi hádají (ono to bylo vždy, jen teď to má občes totální převahu nad tvorbou).  Technická podúroveň serveru, který býval špicou zejména za Dera...  Holt i literární server, kdysi vlajková loď žánru, stárne a snad už je před penzí. 


zvedavec
30. 10. 2017
Dát tip

múdre poznanie -  ale keby človek robil vždy len to, čo je múdre (a najprv musí pochopiť, čo je múdre, dobré a čo prináša pokoj), aj pre neho správne, nebol by to už človek, ale automat.  :)

 


Gora
30. 10. 2017
Dát tip

velká pochvala - půjčuji si od gabi:-)


ako ti svedčia voľné verše, JC, teda Oldjerry! veľká pochvala a *


Umbratica
30. 10. 2017
Dát tip

Doma je pak o čem mlčet... Tip za pěknou pointu,ale i za ostatní.


Kočkodan
30. 10. 2017
Dát tip
Mlcení mesíce je asi jen zrídka mlcením jehnátek... (podvousový úsmev)

Oldjerry
30. 10. 2017
Dát tip

(:-D ... ty jsi humoristka, agátko: moje dílka s intimním laděním jsou  výhradně vlastní vzpomínky, nebo pohledy klíčovou dírkou...


agáta5
30. 10. 2017
Dát tip

po nevěrách popel na jazyku? Výčitky? V našem věku? :))))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru