Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Andrejův listopad

22. 11. 2017
6
11
982
Autor
Movsar

Národní, 17. listopad ráno. Všude planuly svíce a ležely květy, sláva se dala krájet; ze zástupu věrných dokonce jeden profesor fyziky ustrnul v náhlém osvícení a jako apoštol o letnicích počal mluvit zvláštním jazykem, jímž vydal počet všech atomů toho místa; byli jsme tím úžasným výkonem mysli ohromeni, ale nebylo sporu o tom, že to duch svatý – On, pan Andrej z toho učeného muže mluví. A byl to teprve začátek.

Pak nějací lidé z jednoho bytu snesli piano. Mladík s divným pohledem začal preludovat Mou vlast. Ženy upadaly v mdloby, muži je křísili a pomáhali jim na nohy; neboť v Jeho přítomnosti ženy jsou ženami a muži znovu nacházejí svou mužnost. Solidarita mezi lidmi vůbec byla zas po letech hluboká, jako vráska na čele dobrého státníka.

A na to všechno s dobrosrdečným výrazem ve tváři hleděl On, pan Andrej. Jeho jméno šlo po rtech vůkol, však pevně v srdcích dlelo.    


11 názorů

Markel
27. 11. 2017
Dát tip

myslím, tedy jsem a pravím: je úplně jedno, zda nám vládne Petr nebo Pavel a z toho zjištění mne už pár let hlava nebolí. Moje, nyní již na pravdě Boží, tchýně říkala: Hajzláci to jsou, všichni dojednoho. A mně nezbývá než souhlasit :-))


Josephina
24. 11. 2017
Dát tip

snad si povšiml i trochy ironie v prohlášení ... ano, uvidíme, lid zvolil, lid má!


Andrej vykonal mnohé...srovnatelně s jinými politickými šíbry. Jen ať si užije své chvíle slávy, obyčejný smrtelník to na těžkostech života ani nepozná, jestli tam je Andrej nebo jiný čulibrk...


Yan73
23. 11. 2017
Dát tip

:)


ještě nic neudělal a už je špatnej...? :o) uvidíme...v nejhorším ho někdo za čtyři roky zas vystřídá...


agáta5
23. 11. 2017
Dát tip

jen si říkám, jestli to lidi budou schopni zastavit nebo zase budou charty a začnem si to říkat jen doma...  ta doba měla něco do sebe, když si vzpomenu na ty půdní vestavby, kde se nás mačkalo třicet a to vzrůšo, že děláme něco, co se nesmí


Movsar
22. 11. 2017
Dát tip

mám vám poděkovat i za andreje.


Josephina
22. 11. 2017
Dát tip

Ale A. a všichni jeho chlapíci to přece myslej tak dobře! Vondráček je tak bytostně milej a vstřícnej chlap, obdivuje britskej parlament! A firma resp. vláda bude plná schopnejch odborníků, vstřícnejch a a udělaj pořádek ve financích a vůbec! Vždyť byli u StB před třiceti lety, zamlada, to je dávno, život je naučil, už jsou jiní, dospělí, chápaví a lidští, už vědí, co lidi potřebujou! přece


agáta5
22. 11. 2017
Dát tip

muhehehe, to se ti povedlo... je dobře, že nás ještě něco dokáže rozesmát..


Zbora
22. 11. 2017
Dát tip

:)

Ony tě ty prdelky přejdou, neboj!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru