Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hodinky

04. 02. 2018
4
5
536
Autor
Cimanad

Hodinky

Tato příhoda se mi stala, už je to nějaký pátek nazpět, ale vzpomínky na ni mi zůstaly dodnes.

Nevím, jak kdo z vás je závislý na náramkových hodinkách. Dnes je již někteří z nás nenosí, protože stálá přítomnost mobilu kdekoliv vše nahradí.

Měla jsem takové pěkné náramkové hodinky, sice koupené na tržnici za pár korun, ale šlapaly bez problémů. Baterii jsem si v nich vyměňovala sama, ale když se mi po čase přetrhl řemínek, nechtěla jsem je vyhodit. Sama řemínek vyměnit neumím,stejně bych ho musela někde napřed koupit,  tak jsem zašla za místním hodinářem. Aniž bych četla na dveřích otevírací dobu, vešla jsem do opravny se svým požadavkem. No, chvíli koukal, co chci tak nutného, ale vyhověl mi, řemínek  vyměnil za nový. Naúčtoval mi takovou částku, že bych si za ni tenkrát koupila buď jedny pořádné v kamenném obchodě nebo skoro čtvery na tržnici. Výměna trvala chvilku, snad pár sekund. Když viděl můj udivený výraz na cenu, kterou si za  výměnu řekl , zdůvodnil to tak, že v ceně je samozřejmě pásek a jestli jsem si nevšimla, má dnes zavírací den a když přeci jen něco na počkání opraví, má přirážku 100 % na vše.

No, málem mě omývali, ale za blbost se platí. Zaplatila jsem a šla otrávená, naštvaná a znechucená domů. Na hodinky jsem se ani nemohla vzteky podívat.

Doma jsem si je chtěla nasadit na ruku - a hle, chybička se vloudila. Pásek neměl dírky !!!! Teď mě málem omývali podruhé.

Asi chápete, že už jsem tam zpět nešla. Hodinky i s novým páskem bez dírek skončily  ze vzteku v odpadkovém koši.

A šla jsem, hádejte kam? Na tržnici koupit si nové hodinky !!!


5 názorů

zvedavec
06. 02. 2018
Dát tip

aj ja som tvrdšia... hlavne vopred sa pýtam, čo bude to, o čo mám záujem stáť... keď protistrana tvrdí, že uvidí, dovidenia, je to špekulácia. 

ale inak, možno by som sa nevrátila (zabitý čas), nikdy by som do toho hodinárstva nevošla a urobila by som si dierku sama. Na podobné potreby som si za cca 1 € kúpila nebožiec, a koľkokrát som ho už využila

a príbeh je pre mňa pútavý, zaujímavo napísaný, tip


Cimanad
05. 02. 2018
Dát tip

Děkuji za komentáře, život nám dopřává všelijakých zážitků, jak já říkám,  když neteče krev a nejde o život,  tak se s ním vždy nějak popereme ...... Tohle je stará příhoda, život mě naučil  být tvrdší a jít si za svým, jinak to  nejde. Už neustupuji.


Gora
05. 02. 2018
Dát tip

Když měl zavírací den, proč měl otevřeno? Taky bych to nevzdala.

Máš tam ze začátku - kdo z vás, pak hned . někteří z nás,  to druhé bych napsala : Stálá přítomnost mobilu hodinky nahradí.

Věta začínající:Když viděl můj udivený výraz na cenu

je složena asi z osmi, rozčlenila bych...

Máš dobré náměty na fejetonky.

 


Lerak12
04. 02. 2018
Dát tip

Čas jsou peníze. Člověk si myslí, že už zažil úplně vše. Ale nezažil!!

Tvé fejetony jsou trefné tóny, Cimanado .


Tak já bych tam zpátky šla. Sice se mi podobné přešlapy někdy stanou, ale nevzdávám to.

Jako blbec mohu vypadat s klidem, ale peníze mi nikdo nevezme. :-) /T


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru