Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Náhlá smrt

08. 02. 2018
11
17
1721
Autor
Danny
O víkendu jsem bliknul za kamarádem do Buenos Aires a propařili jsme noc. Vzal jsem si pilulku proti kocovině a bliknul domů do Brna, kde jsem strávil zbytek neděle četbou. V pondělí ráno jsem bliknul do Mnichova do práce. Je neuvěřitelné, jak teleportace změnila svět: pracuju v Mnichově a bydlím v Brně, přitom mi cesta netrvá ani sekundu. Na internetu se dalo komunikovat přes půl světa, nyní se můžeme přes půl světa stejně jednoduše osobně vídat. Vyřizoval jsem jednu věc za druhou a večer, kolem šesté, jsem nastoupil do teleportační kabinky, že bliknu domů. Náhle se mi před očima ve velké rychlosti odvinul celý pracovní den. Objevil jsem se v dlouhém tunelu, na jehož konci zářilo jasné světlo. Ze světla sálal pocit lásky. Náhle ke mně tato bytost telepaticky promluvila: "Právě jsi zemřel. Jsem tvůj anděl-průvodce. Asi budeš dožadovat vysvětlení." "Zemřel? Jak to? Co se mi stalo: náhlá mozková příhoda? Infarkt?" zeptal jsem se. "Žádná nemoc. Tvé tělo bylo zničeno v kabině teleportačního přístroje." odpověděl anděl. "Cože? Závada?" bál jsem se. "Ne: takto vaše teleportační přístroje fungují: na jedné straně spojení je zničeno tělo a na druhé straně se objeví nové." informoval anděl. "Co je to za nesmysl?" nesouhlasil jsem. "Představ si myšlenkový experiment:" povídal anděl, "představ si, že nedojde k přesunu, ale ke kopii: že na druhé straně prostě jenom vznikne nové tělo. Z nových atomů. Potom ti musí být jasné, že to druhé tělo je někdo jiný. Protože je tělo vytvořeno přesně, má umělé vzpomínky na předchozí život, zkopírované z originálu." "Lidé... nic nevědí?" zeptal jsem se. "Jak by mohli? Do posmrtného života se dostanou až po smrti. A je nyní zaplevelen spousty kopií teleportovaných lidí. Viděls, jak ti před očima proběhl tvůj pracovní den v kanceláři? To byl celý tvůj život." vysvětlil anděl. "Takže já..." koktal jsem. "Jsi kopií těla, vzniklou tehdy, když se tvůj předchůdce, kterého jsem přivítal ráno, teleportoval z tvého bytu do práce."

17 názorů

Govrid
06. 04. 2018
Dát tip

Tak není to špatné, ten vysvětlující anděl je dobrý nápad, ale jinak tato teleportační myšlenka je známá už hodně dlouho...


CHT
17. 03. 2018
Dát tip

Možná se to nezdá, ale tohle Je Odpověď!! Pořád se se ženou háhám o Oslavené Tělo (pokud by laskvý uživatel nevěděl, je to pojemz KK - katolického katechismu) - a tady to je!!!


Lakrov
09. 03. 2018
Dát tip

Námětem -- ač ne originálním -- je to dobré, ale nemohu se do toho začíst  jako do povídky, přijde mi to spíš jako "předrealizační poznámky",  takové strohé.  


bixley
07. 03. 2018
Dát tip

Takhle jednou dopadneme, je mi to jasný. Od fake news na internetu k teleportům není daleko. :-)


Ano, jasně:-)


Danny
01. 03. 2018
Dát tip
Ahoj, rád bych nominoval toto své dílo do soutěže Próza měsíce.

lastgasp
16. 02. 2018
Dát tip

Po přečtení jsem se ohmatal a dal tip.

 


upupa
10. 02. 2018
Dát tip

Náhodou je to dobré. Dá sa to rozvinúť, ale i takto je to dostatočne šokujúce - pre neznalých. Inak povedané: Každý sa dá skopírovať na digitálny nosič. Ecce homo! A strčiť niekam.


vnášíš do tématu teleportace trochu lidský rozměr...:o)


LadyLoba
08. 02. 2018
Dát tip

tahle pidi-mini scifi povidka se mi moc libi :-)


Gora
08. 02. 2018
Dát tip

To se mi fakt hodně ulevilo:-)))))


Danny
08. 02. 2018
Dát tip
Gora: ty první od narození, protože v současnosti se ještě nepoužívají teleporty :)

Gora
08. 02. 2018
Dát tip

Zajímalo by mne, kolikátou jsem kopií:-)


revírník
08. 02. 2018
Dát tip

To jsou konce!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru