Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kuchyňské rozhovory - Lidové noviny

14. 02. 2018
1
0
472
Autor
Gustavo

Lidové noviny

(1.2.2018, čtvrtek večer)

(účastníci debaty –Ing.Martinovský, MUDr.Benda. Na stole svíčka, hrnek s čajem, drobky).

 

Ing. Martinovský:"A to víte, že vám vyhodili Rejžka z Lidovek."

MUDr.Benda:"Cože? No tak to s nimi končím. Stejně to chodí jak chce, spíš to nechodí. Napiš tam, že to zase nepřišlo." (pozn.aut. od 1.ledna 2018 nefungovala roznáška tiskovin z důvodu změny distribuční společnosti. Noviny nepřišly v některé dny vůbec nebo až druhý den).

Ing.Martinovský:"No, jo."

MUDr.Benda:"Za tím stojí hrad. To prase Zeman. To je jasné. Kdo jiný by měl mít zájem před prezidentskými volbami, aby nechodily lidem noviny."

Ing. Martinovský:"No já nevím. To se mi nezdá."

MUDr.Benda:"To je jasný záměr. Novináři po něm šli. Tak to takhle zařídili. Aby lidem nechodily noviny."

Ing. Martinovský:"Vy naděláte. Kolika lidem myslíte, že chodí takhle noviny jako vám. Dneska už málo. Lidi si to koupí v trafice nebo si to přečtou na internetu."

MUDr.Benda:"Na internetu? To jako na počítači?"

Ing. Martinovský:"No. Normálně si to přečtete na počítači. Máte ale recht, že se to blbě čte. Já mám taky radši papírové noviny."

MUDr.Benda:"To je ta Zemanova kampaň."

Ing.Martinovský:"Myslíte tu „nekampaň"? Ha ha."

MUDr.Benda:"No jen se nesměj."

Ing.Martinovský pokračuje:"Prosím vás, slyšíte trávu růst."

MUDr.Benda vzdychne:"Začíná cenzura."

Ing.Martinovský zvýšeným hlasem:"Dejte pokoj, hergot. Cenzura. Tak dlouhé prsty nemají. Zkoušel jsem hledat, kdo stojí za tím Mediaprintem... to je ta distribuční společnost, která má teď zajišťovat distribuci. Nic zvláštního jsem nenašel. Ale já jsem na to neměl moc času. Hledal jsem nějaká jména, která jsou spojena se Zemanem" a pak dodá klidněji..."to je škoda s tím Rejžkem. Jeho „Poslední slovo" jsem četl pravidelně."

MUDr.Benda:"Jo, to je na nic. Já ty noviny odhlásím. Stejně jsou Babiše."

Ing.Martinovský:"Tak už jste po té čínské návštěvě odhlásil Týden a teď chcete odhlásit Lidovky. Co budete číst? ...No, ještě odebíráme ten Respekt. A když si k tomu ještě člověk poslechne rádio, třeba ČR Plus, tak to stačí, aby věděl, co se děje."

MUDr.Benda se napije čaje:"Jo, rádio, to jo. To jsme poslouchali za války." 

A pak dodá:"ale jak dlouho..."

Ing. Martinovský mlčky sedí a loupe vosk ze svíčky. Umete do ruky drobky ze stolu, zvedne se ze židle a drobky vyhodí do koše. Vyjde ven z kuchyně.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru