Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Soudci neotesaného flirtu

01. 03. 2018
9
6
754
Autor
Movsar

Soudci neotesaného flirtu

Manažer prodejny Billa, Vodičkova. Má tetované předloktí a nemá tesáky, poněvadž už je starý vlk. A taky má z piva břich a chuť na cigaretu, jak říká. Z rozmaru houpe pokladní, která nemá sice viditelné tetování, zato má viditelnou nadváhu a stejnou chuť kouřit. Manažer hýká blahem, pokladní ho napomíná, ale také je jí ta situace blažená. Zákazníci se dívají přísně jako soudci flirtu poněkud neotesaného.


Značky

Zakusuje se do čokolády Milka, hladově a s vášní. Na zastávce holka. Město sevřel mráz, každý se hledí pořádně najíst. Milku prý jedli esesáci při obléhání Stalingradu. A uniformy jim šil Boss, jezdili mercedeskami a v létě, pokud se ho dožili, nosili adidasky. Některé značky neztrácejí glanc..


Nesnesitelná lehkost sítě

Jak nekonečný vesmír je síť sítí. A lidé plují prostorem, infonauti. Nepřetržitý tok zpráv, jedna překrývá druhou, rodí se v chladném stínu, hynou. Sdělení svou banalitou podobná prachu. Miliony a miliony ňader a klínů svítících jako hvězdy, těla bez tváří zbavená tíže identity. Přátelství rozestoupená do světelných let. Nesnesitelná lehkost sítě.


Světlo a stín

Na konci zimy, když se na scénu opět vrací světlo, přichází k člověku - paradoxně - pocit beznaděje. Beznaděje, která ale může být otevřeností smyslu. A tak se choulíš nahý pod peřinou, bezmocně jako moucha pod novinami, jako dítě v těhotném břiše, kterému se nechce na svět. Jako by jaro se svým životním elánem mělo, nahlíženo z předpokoje února, v sobě cosi tísnivého. Neboť úzkost je stínem života.


Kdyby tak život…

Kdyby tak život byl jen jako ráno u bábovky, snadný, nezávazný, sladký.. Ale on je často smutný a těžký jako loučení skautů na konci léta. S březnem přibývá světla a ubývá sil, jarní kvítky teprve čekají na povel Krakonoše. Když nejsi voják, robátko nebo vězeň, povel nepřijde a nechat rozkvést vůli musíš docela sám.


6 názorů

Fruhling
09. 03. 2018
Dát tip
Tohle máš nezvykle střídmé a poetické.

Movsar
03. 03. 2018
Dát tip

jsem rád, že jste se tady zastavili a napsali, přátelé. díky!


upupa
02. 03. 2018
Dát tip

Jarné depresie. 

Tá sieť, to je fajn, že ju niekto prehliadol. Na webe je vraj všetko... no veď práve! Ako tam chceš nájsť niečo rozumné? Kedysi boli knihy. Nebolo v nich všetko. Iba rozumné!

Volkswagen znamená ľudové vozidlo. Pre Nemcov je trápne vyslovovať ten názov celý, tak hovoria iba: fau-vé. Ale pôvodne to fakt bolo ľudové vozidlo.

Predsudky o tom, čo je spoločenské, narážajú na chtíč predavačky, a chtíč je nespoločenský. (V niektorých krajinách ani nemajú sex, tam musia deti naozaj nosiť bociani.)

Tentoraz ešte o čosi lepšie, než inokedy, Movsar.


Lerak12
01. 03. 2018
Dát tip

Pěkně zapracované myšlenky.


Gora
01. 03. 2018
Dát tip

Správně jarně melancholické, a zábavné přitom...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru