Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Planeta robotů

13. 03. 2018
11
10
1359
Autor
Danny
Byla to celkem pěkná dovolená. Na chatě se muselo nosit dříví i pitná voda. Jednou za čas dělali táborák. U jednoho takového ohýnku uviděli dospělí nejmladšího kluka, Davídka, jak si něco vymýšlí. Vždy měl velkou fantazii. Někde našel plechovku a nasadil si ji na hlavu. "Já jsem král planety robotů!" zvolal. "Kde to viděl nebo slyšel? V televizi?" zajímala se maminka. "U nás se nemusí nosit dříví ani voda! Ani prát prádlo, žehlit, vařit, pracovat! Všechno dělají roboti!" zvolal Davídek. Kdyby byl k dispozici nějaký potrhlý "ezoterický" příbuzný, prohlásil by, že Davídek je ve věku, kdy si ještě může pamatovat své minulé životy. Ale nikdo takový tam nebyl: a stejně by ho nikdo neposlouchal. "Davídku, ale když všechno dělají roboti, tak lidé zakrní!" promluvila babička z hlubin svojí moudrosti. Davídek na chvíli umlkl. Tohle nečekal a tak si začal hrát s plechovkou: různě si s ní házel a balancoval ji na rukou a nohou. "Ty, Davide," zeptal se po chvíli Davida jeho starší bratranec Lukáš, "jakto že jsi tedy tady a ne na planetě robotů?" Davídek se usmál. Všechno totiž začalo zapadat do sebe. "Víš," odvětil, "my totiž musíme jednou za čas sem: abychom nezakrněli."

10 názorů

bixley
12. 04. 2018
Dát tip

Děti si umí nejen vymýšlet, ale i vtipně reagovat. :-) Hezké.


Lakrov
11. 04. 2018
Dát tip

 Roztomilá dětská "pornografie" (což neber jako urážku,  bývají tak oznácovány i oblíbené a vkusné TV reklamy).  Má to hezký nápad, takže ty dětské výroky nelze považovat za zviditelňování se  za pomoci zneužívání dětí :-)

 Plus upozrnění na pravopis (aby byl text ještě přehlednější):  ...jakto že jsi tedy tady a ne na planetě robotů?...  ## oddělit ...jak to... a doplnit interpunkci čarky před že a před a)  Tip.  


Stargazer
06. 04. 2018
Dát tip

Z dětského pohledu na svět se dá načerpat nepřeberné množství podnětů. Sám toho využívám, proto plně chápu Tvé pohnutky.

Ale je to přeci jen kratinké, rozhodně by to šlo rozvést do delšího literárního útvaru... 


Danny
19. 03. 2018
Dát tip
Ahoj, rád bych nominoval tuto svoji krátkou prózu do soutěže Próza měsíce.

elf
19. 03. 2018
Dát tip

Mám ráda vtipné příběky s hezkou pointou.Tip


Lnice
14. 03. 2018
Dát tip
:)) líbí

Lerak12
13. 03. 2018
Dát tip

Roboti už jsou všude. A tohle si museli povšimnout jen děti. Dospěláci mají rezervy ...musím se nad sebou zamyslet. Pěkný mini. 


atkij
13. 03. 2018
Dát tip
Jo, kdybych si tak vsechna moudra deti zapisovala... :) Pekne vyusteni.

Děti mají často logiku, proti které se prostě nedá protestovat... Milé a úsměvné. :-) 


agáta5
13. 03. 2018
Dát tip

to má logiku :)   bych řekla ezotericky, že si malej pamatuje svůj minulý život :))  ale jo, dám ti tip za pointu :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru