Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O jedné pejskařce

05. 04. 2018
6
12
1731
Autor
bixley

Po sídlišti chodila pejskařka s malým pejskem. Všichni ji znali a zdravili, jen ona si nikoho nevšímala a nikoho nikdy nepozdravila.

Nakonec si na to celé sídliště zvyklo a přestalo ji zdravit. Zřejmě nechce s nikým mluvit, usoudili obyvatelé. A časem si jí taky přestali všímat

Ale všem to jedno nebylo. V jednom paneláku bydlel kouzelný dědeček a ten se rozhodl ji za její nevšímavost potrestat. Když se s nikým nechce bavit, tak nepotřebuje hlas. A hlas jí odkouzlil.

Jednou se stalo, že jí pejsek utekl. Pejskařka ho chtěla zavolat, ale otvírala jen naprázdno pusu. A ten zatím utíkal dál a dál. Všichni samozřejmě věděli, že chce zavolat svého pejska, ale nikdo jí nechtěl pomoct.

Pejskařka už byla celá zoufalá. Snažila se ho dohonit, ale nemohla tak rychle. Najednou k její velké radosti k ní přiběhl jiný pes a její pejsek s ním. Jenom cizí pes jí pomohl.

Pejskařka ho pohladila a chtěla mu poděkovat. Uvědomila si ale, že to nedokáže. Vždyť nemůže mluvit! Přesto to zkusila. A skutečně z ní vyšel hlas: „Děkuju ti, pejsku,“ vypravila ze sebe. Z okna ji totiž pozoroval kouzelný dědeček a hlas jí vrátil.

Od té doby byla úplně jiná. S každým se zastavila, popovídala, nabídla pomoc. Obyvatelé byli tou její náhlou změnou velice překvapeni. Netušili, že mají na sídlišti kouzelného dědečka, který je všechny bedlivě pozoruje. Nemáte ho u vás taky?

 


12 názorů

bixley
30. 04. 2018
Dát tip

Díky, Lakrove.


Lakrov
30. 04. 2018
Dát tip

Hezká bajko-pohádka, jednoduchá, takže malý čtenář či posluchač si ji snadno  dokáže představit, al lehce mravoučná.  


bixley
05. 04. 2018
Dát tip

Haf! (to bylo "děkuju").


Kočkodan
05. 04. 2018
Dát tip
Bohužel ne. Ale v příštím životě si nějakého pořídím. A pokud budu mít stejný problem s očkama, tak možná vodícího. ;-) Tvého milovaného a jistě i milého ratlíka ode mne pohlaď.

bixley
05. 04. 2018
Dát tip

A máš nějakého psíka kromě čtyř koček? Já mám pražského krysaříka.


Kočkodan
05. 04. 2018
Dát tip
Obávám se, že (nejen) na sídlištích bydlí víc nerudných dědků než kouzelných dědečků. Tvoje dílka mám rád, psíky dokonce miluju.

agáta5
05. 04. 2018
Dát tip

je, děti ocení :) a rodiče taky


bixley
05. 04. 2018
Dát tip

No nevím, jestli je to tak krásné. :-)


agáta5
05. 04. 2018
Dát tip

krásné.. budu tlumočit vnukům :)


bixley
05. 04. 2018
Dát tip

No právě, to by by nebyly zapotřebí třeba ani pokuty. Řidiči, který by udělal přestupek, by prostě přestalo auto fungovat a bylo by. :-)))

 

Andělko, díky.


Andělka1
05. 04. 2018
Dát tip

KOUZELNÉ SLOVo  - děkuji.


Gora
05. 04. 2018
Dát tip

Kouzelný dědeček a kouzelná pohádka, bixley...Ten dědeček by byl leckde moc zapotřebí...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru