Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Horečka

15. 02. 2000
0
0
1764
Autor
Laďa

Ta horečka mě málem dostala.

Za noci jenž se zrodila, pod černočernou oblohou já umírám snad, zaživa. Můžeš si říct žes to ty, kdo pomůže mi do hrobu, však takovou moc ještě nemáš, to je jen silný zápal plic. Za noci temných úkladů pod rouškou dlouhé noci, já vydala se podél stěn najít co nelze ztratit a ztratit co nemohu hledat dvě věty, dvě slova, prý znamenají svět, tak čekám, že mě přesvědčíš (jinak ti rozbiju PC)
Prokletí
17. 11. 2000
Dát tip
*Horečka: poslední řádka v závorce je mi hodně protivná, "noc temných úkladů"-dobré ... líbí se mi řádka dvě věty, dvě slova-tahle následování dávají jedinečnou gradaci melodii ... má smazaná b. Udušen byla zas o jednom astmatickým záchvatu ... vzpomeneš si? m.

metan
13. 04. 2000
Dát tip
trochu mě nesedí ta roztříštěnost stylová, pokud mluvíš o PC a na začátku je- jenž- (to už vypadá na archaismus..vedle PC určitě) a pak ta rouška... trochu to zcelit do podobného stylu a bude to .. úderné a bolestné.. tak jak má poesie být

Laďa
13. 04. 2000
Dát tip
To je právě ta absurdita toho celýho. Respektive nadhledová zmatenost pisatelky.

clovrdik
11. 04. 2000
Dát tip
báseň je to zajímavá, nikdy by mě nenapadlo, že horečka probouzí takové asociace. ten konec mě pobavil :-)

Silvinka
31. 03. 2000
Dát tip
A presvedčil Ťa?

Bibša
01. 03. 2000
Dát tip
"najít co nelze ztratit
a ztratit co nemohu hledat"
Jaké dvě věty znamenají svět? Svět jsme my né slova, svět jsou srdce a svět je úsměv, svět je okno a modrá obloha, svět jsou hvězdy, mléčná dráha, svět jsem MY! V horečce zmítaná jsi snad neštastná ...

Merle
15. 02. 2000
Dát tip
škoda, že se to nerýmuje, bylo by to perfektní...
už první sloka se mi líbila, ale konec, ten konec mě dostal :-)))

Prokletí
15. 02. 2000
Dát tip
:8c(
Mnoho lebek !
m.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru