Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

báseň (nejen) o batyskafu

Výběr: a2a2a, Gora
01. 05. 2018
20
32
2035
Autor
atkij

 

 

 

krom jara cítím i kolínskou ve vzduchu

když ráno budí se nad hrnky s kafem

ze lžičky od medu slíznout jen předtuchu ...

 

… zamířils k ponoru svým batyskafem

 

přílivem pocitů zvednuté obočí

než prsty utopíš v mém pacifiku

 

ospalou touhu

tu jako vždy zotročíš

až sama váhání odevzdá mžiku

 

na místech blízko dna

v citlivé úžině

vedená úžasem

do hlasů roste


po jaru

kolínské

kafi

snad jedině …

cítím

že žiju

(... na rtech i v kostech)

 

 


32 názorů

CHT
08. 05. 2019
Dát tip

Nejen pro Zdendu - a mne:

 

Na První Máj šukat s koněm?

Proč ne, když máš na to.

A pak si i třeba oněm,

to Oň Tvůj rozbil atom

 

- sémantičtí puristé mohou Oně nahradit Úněm - 


atkij
17. 05. 2018
Dát tip
:)

Yan73
17. 05. 2018
Dát tip

Porovnám -li batyskaf a Pacifik, tak mi přijde že oproti Pacifiku je batyskaf úplně titěrný (co do rozměru a významu:))

Líbí, ahoj Y.


atkij
09. 05. 2018
Dát tip
Tak nakonec ses vynoril...nerada bych mela nekoho na svedomi:)

atkij
05. 05. 2018
Dát tip
LGarra, ano...:) Zajic Breznak, zivot dokaze prekvapit... Diky vam obema.

Chtěl bych dané téma také umět takto zpracovat.


LGarra
03. 05. 2018
Dát tip

... a v žilách...


atkij
02. 05. 2018
Dát tip

...přežils...to je hlavní:)


oran
02. 05. 2018
Dát tip

...… zamířils k ponoru svým batyskafem... tak to jsem se uplne rozkuckal smichy. a pak mi doslo, ze to bylo mysleno vazne. :))))


atkij
02. 05. 2018
Dát tip
a2a2a, dekuju!

a2a2a
02. 05. 2018
Dát tip

Já, bláhový, jsem si až do dnešního dne myslel, že pornografie vypadá úplně jinak.  Hezká báseň pro své vyznění a otevřené vyznání jednoho z veledůležitých parametrů vztahu; hezkého vztahu.


atkij
02. 05. 2018
Dát tip
Mowsar, diky moc. Vazim si:) Vigan, moc moc dekuju za prima tip ke cteni. Jen jsem nakoukla a vim, ze se budu vracet. Zdaleka nemam zdejsi prostredi zmapovane. Co se tyka basne... hranice ... mne jako autorce je tezko je mapovat. Kazdy slovum prirazujeme vlastni obrazy a pokud ten v me hlave je docela decentni, nemusi tak pusobit na kazdeho ctenare. Nazor si vsak vezmu k srdci. a2a2a, goro, diky za vyber. Mile prekvapeni dne:)

Movsar
01. 05. 2018
Dát tip

oblibuji erotickou poezii, takže tip!


atkij
01. 05. 2018
Dát tip
Po peknem odpoledni... hajin, patri ti velky dik za tvuj vhled a podeleni se o nazor...basem je rok stara, dnes bych ji takto uz nejspis nenapsala, prestoze inspirator v mem zivote stale existuje ...jeste prosla sitem, mam k ni specificky vztah...jen konec jsem upravila do mene klisoidni podoby. Ale! tvuj napad na zaverecnou strofu me fakt zaujal...vzit to v trochu obecnejsi rovine ... kazdy poklad netreba hledat kilometr pod hladinou. Trefny nakop. Uvidim:) qicalko, diky mnohokrat. Potesilas:)Vazim si toho. Delnicky basnik, i tobe nejakej atkij dekuje. Jsem rada ... Kockodanku, beru jen ta pozitiva, ktera prinasis. Diky moc!:)

Kočkodan
01. 05. 2018
Dát tip
Po Básni (nejen o batyskafu) závistí vyji a slovíčka blafu - můj často nehnutý, kolem něj pusto, nejsem holt donchuán ani Jacques Cousteau. Snad Jitko necítíš, že ti z mých slov projela hrůza do morku kostí. :-)

líbí se mi to, na první pohled to vypadá přepracovaně z literární kavárny, když se člověk zamyslí nad tím, že se zaměřuješ spíš na čtenářky, z mého pohledu, jeden bod dole, pak je tu ten druhý pohled, že to vypadá jednoduše a v podstatě asi pěkně...


atkij
01. 05. 2018
Dát tip
Vsem dekuju za nazory, byt rozdilne. Pokusim se je v sobe zpracovat a poucit se z nich. Prizne si vazim a pokud rada posune spravnym smerem, o to vic. Preji pekny prvomajovy den.

Miroslawek
01. 05. 2018
Dát tip

U batyskafu jsem začal tušit, že je něco špatně, v pacifiku už to bylo zřejmé. Dál jsem nedoplul a odvrátiv zrak zbaběle prchnul. Text tedy nemohu hodnotit jako celek. Možná je to dobře, třeba bych se ani já následkem anafylaktického šoku neubránil komentářům, které by svou povahou byly zbytečné. Nemám nic proti intimním textům, ovšem tenhle způsob přijde mi poněkud nešťastným.


Lerak12
01. 05. 2018
Dát tip

Atkij. Tedy jako laik. Ta báseň je skvělá. Je to jedna z nejlepších, kterou jsem od Tebe přečetl! Nebudu rozebírat a vezmi si jen můj skvělý pocit.


mND
01. 05. 2018
Dát tip

Teda jako... K textu taky něco napíšu, asi spíš bokem, protože ta diskuze tady... No holky! Kdo by to do vás řekl. Objev teda nejdřív je, že Zdenka neni chlap. Vim proč jsem si to myslel. Já děvčatům fandím, a tak když čtu nějaký nesmyslata, tak si řikám, to určitě napsal nějakej chudák, tohle by snad ta krásná stvoření nesvedla. No, jsou ale vyjímky, koukám. Já vám měl taky se Zdendou jednou povídání. Vysvětlovalo mi (ne, ženský rod nebudu používat), že u ní je text hodnocen jako kvalitní, pokud je v něco o kočičkách. Taková zoofilie nenapadá nikoho jen tak. A... a nic už. Co je mi po tom. Jdu si přečíst básničku a vyjádřím se k ní. Nebude se to pak asi opakovat, práce spousta, ale dneska teda jó.

 


atkij
01. 05. 2018
Dát tip
Agatko, dik:)

atkij
01. 05. 2018
Dát tip
Goro, moc dekuju. Prizvuk jeste promyslim, mela jsem za to, ze je vse v poradku. Zdendo, tvuj koment je tva vizitka na zlatem podlozi.

agáta5
01. 05. 2018
Dát tip

jedinýho nechutnýho tady vidím tebe..

Jitko, buď v klidu... ta paní určitě s koněm šukat nebude :)

báseň je skvělá


Gora
01. 05. 2018
Dát tip

Jituš, moc pěkná báseň, k dnešnímu dni jako stvořená.

Možná malinko váhám - jen přízvukem - odevzdá mžiku k

v mém pacifiku, ale to jen pocitově...

Obdivuji...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru