Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Májka

06. 05. 2018
5
10
1157
Autor
nascheanou

 

 

 

Čekali jsme před májkou tyčící se do modré oblohy. Děti poskakovaly na rozpáleném asfaltu, tančily ve svých nejlepších šatech. Choulila ses do šedého svetru, ty si okolo nás jezdil do kruhu na horském kole, zkoušel si pevné brzdy.

 

V dálce jsme slyšeli žesťové nástroje - tubu, trumpetu a také pár činelů. Muzikanti se přibližovali k májce, tyčící se do modré oblohy. Houf starých mužů májku polil pivem. Děti se seběhly a ze světlého dřeva slizovaly bílou pěnu. Pak se šlo průvodem k hasičské zbrojnici.

 

Auta se sjížděla, motory tůrovaly. Děvčata se promenádovala před hospodou, muži pokuřovali a sledovali bělostná lýtka děvčat po zimě. Kouřila jsem v mužském chumlu, snažila jsem se být co nejvíce nenápadná. Ve čtvrt na devět to vše začalo.

 

V sale v druhém patře hrála Toulavá kapela. Děti se klouzaly v silonkách po nově nalakované podlaze, dospělí popíjeli u nových dřevěných stolů. V dolním patře jsme sledovali mistrovství světa v hokeji: právě hrálo Česko versus Slovensko. Držíš mě kolem pasu a říkáš mi ženuško a kušno a řešíš, kdy si mě už konečně vezmeš za ženu. Nejistě přešlapuju z jedné nohy na druhou, líbám tě a představuju si naši svatbu. Slovensko právě skórovalo.

 

Po hodině to nevydržím a pomalým krokem odcházím zpět do stavení, podél olízané májky, žlutého kostela. Jdeš mě doprovodit. Ruku v ruce kráčíme noční krajinou, našlapujeme zchladlý asfalt. Z dálky se ozývá muzika, vlaštovky šly spát. Ve stavení se vyčůráš. Poslouchám tok tvé moči a přemýšlím nad společným životem, který se děje teď a tady. Dočůráš.

Teď půjdu já, povídám a zvuk tvé protékající moči střídá můj proud, o něco opatrnější, méně důrazný. Loučíme se. Vyšlápnu schody a zachumlám se do lehkých peřin. O půlnoci se pohnou dveře do pokoje. Vzbudí mě tvůj dech, vůně vyčpělého piva. Lehneš si na druhou stranu postele, vydechuješ do tmy. Oba usínáme.

 

 

 

 

 


10 názorů

kvaj
17. 06. 2018
Dát tip

Intimní příběh uprostřed májové veselice se sledováním hokeje? No budiž. Ale to vyústění do poslouchání čůrání a pak nakonec oba usnou?

Proč se tam opakuje "májka tyčící se do modré oblohy" a jednou je to bez čárky před "tyčící se" a jednou s čárkou? 

Píše se - "ty jsi" a "zkoušel jsi".


Jsem až příliš městské dítě a tak jsem o olizování májky zcela ochuzen. Možná to zkusím na nějakém jiném klacku. Jen mám obavu, abych si při té slasti nezadřel třísky do jazyka. :-)) Také jsem si nikdy plně nevychutnal zvuk toku cizí moči. Jsem to ale trdlo... :-)))


Gora
11. 05. 2018
Dát tip

avi


Gora
11. 05. 2018
Dát tip

Díky, děvčata:-)


nascheanou
11. 05. 2018
Dát tip

Jasně, že mohla! Díky moc!


nascheanou
07. 05. 2018
Dát tip

někdy se mají rádi, někdy méně))


Josephina
07. 05. 2018
Dát tip

tahle miniaturka se ti povedla (jen jsem se nedozvěděla, zda se mají aktéři opravdu rádi, škoda, jsem zvědavec)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru