Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Menstruace

09. 05. 2018
6
6
866
Autor
nascheanou

Ležela jsem na pohovce. Otevřeným střešním oknem bylo slyšet krákání dvou pávů. V hotelu v Hybernské ulici koupil personál svým hostům buržoazní dárek. Vyprávíte o svých tetách ze Všetat a o lidech, kteří své pnutí vybíjejí řezáním žiletkami do sebe.

 

Ve svých snech jsem pokuřovala fajfku a na ulici jsem se potkala s Albertem Camusem. Vytáhla jsem svůj jarní béžový kabát Burbery. Snila jsem o potetované ženě, která na gauči ležela přede mnou. Popostrčil jste mě, abych mluvila o tom, co mi přelétne přes nos. Nemluvila jsem záměrně o tom, co mi přelétlo přes nos, plácala jsem páté přes deváté, protože jsem už dopředu věděla, že o tom, nač jsem myslela, budu posléze psát. Chtělo se mi čůrat a měla jsem menstruační křeče. I tohle vám tajím.

 

Sním o čůrání a menstruačních křečích a vy si asi myslíte, že myslím na sex. Sex v leže na gauči? Klišé. Dalo by se to dělat na tisíce jiných způsobů. Na vašem křesle vsedě obkročmo, na mém křesle vsedě obkročmo, vleže na vašem stole, ohnutá přes váš stůl, na zemi, opřená o okno, ve vaší předkuchyni na dřezu, opřená o dveře, zavěšená na stropě… Pane, ale dnes si to představuji jen z dálky, chuť na sex přehlušuje menstruační krev, chci říct křeč. Říkáte, že vypadám lépe, že vypadám snad i dobře, ach ano, zapomněla bych skoro dodat, že menstruuju.

 


6 názorů

Josephina
11. 05. 2018
Dát tip

tyhle estrogény a testosteróny, to jsou prevíti!


Fruhling
10. 05. 2018
Dát tip

​"Vyprávíte o svých tetách ze Všetat a o lidech, kteří své pnutí vybíjejí řezáním žiletkami do sebe."

 

I tak by se to dalo říct.


agáta5
10. 05. 2018
Dát tip

:) myslím na potetovanou ženu, která na gauči ležela přede mnou... dneska zvláštní atmosféra


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru