Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Svatba a smrt

26. 05. 2018
0
8
1017
Autor
ARNOKULT

Historická reflexe

Svatba a smrt

 

Stála chudá dívka v touze

nalézt chléb svůj – sousto pouze

před poslední hodinou

 

Kdesi v dálce písně zněly –

bujaře dnes oslavili

svatbu prince s princeznou


8 názorů

ARNOKULT
29. 05. 2018
Dát tip

On je to doopravdy problém - navíc se neví zcela přesně, jak latina zněla. Známe jen středověkou výslovnost. Doopravdy nevíme. Řekové navíc verše "zpívali" - rozhodovala výška tónu (ani délka - natož přízvuk). Devatenácté a velká část dvacátého století se domnívalo, že je vše jasné. Z pohledu středověké latiny samozřejmě ano - ne však klasické. 

Takže Vám přeji mnoho úspěchů v literární tvorbě

Arnošt Kult 


Miroslawek
29. 05. 2018
Dát tip

S výjimkou první věty mi ta argumentace nepřijde relevantní, ale asi nemá smysl tě takovou diskuzí dál trápit. Dělej, jak myslíš, přeji ti jen dobré.


ARNOKULT
29. 05. 2018
Dát tip

Já jsem nikam nechtěl. Navíc ročník 1953. Zažil jsem zlatá šedesátá. Po mamince pražský Němec, po otci částečně. Zvyklý již od mala téměř na líbání rukou. Otec narozen 1912, matka 1922. Strýc zavřený v padesátých. Jiný svět. Odstěhoval jsem se do Jizerských hor (na chalupu). Děti nemám, nikoho nemám - pouze cca 8 000 knih. Ta změna světa je příliš rychlá - ale opakuji, mne by to nenapadlo - prostě sousedka. 


Miroslawek
28. 05. 2018
Dát tip

ARNOKULT: Neomlouvej se. Osobně si myslím, že jsi sem přišel s mnohem větším "teoretickým základem" než valná většina ostatních, mne před lety nevyjímaje. Chápu, že střet s realitou veřejného prostoru může být bolestivý, ale ono je to dobře. Každá zkušenost musí být vykoupena, nepřijde zadarmo. A nejsnadnější je utéct.


ARNOKULT
28. 05. 2018
Dát tip

Velmi děkuji a velmi se omlouvám. Ve čtvrtek jedu do výzkumáku - tam jsem slíbil udělat studii pro Povodí Vltavy. Takže na poezii mít čas nebudu. Nikdy by mi nenapadlo někde něco publikovat - sousedka mi však stále a stále "bombardovala", že to mám udělat.

Ještě jednou s velkou omluvou.

A.K. VÚV TGM


Miroslawek
28. 05. 2018
Dát tip

ARNOKULT: neomlouvej se. Komentář je věc dobrovolná, není nutno vždy odpovídat. Zvlášť když nemusí být nač. Nejlépe se odvděčíš svým komentářem pod cizím dílkem.

Musaši: nepřijdeš si v téhle reakci trochu soběstředný a arogantní?


ARNOKULT
28. 05. 2018
Dát tip

Já se velmi omlouvám. U počítače jsem bohužel nebyl.


Musaši
28. 05. 2018
Dát tip

Napsal jsem ti dnes docela dost komentářů,ale ty jsi na žádný neodpověděl. - Stojíš vůbec o nějaké komentáře ?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru