Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

v objetí

28. 05. 2018
2
3
302
Autor
YallaTanya!

Byl to ten známý, nasládlý pach piva, co mi vždycky dodávalo zvláštní pocit bezpečí? Schoulila jsem se mu do náruče ještě těsněji a cítila, jak vděčný je za tohle jemné gesto důvěry. Má mě opravdu rád. Stejně mě vždycky fascinovala příroda se svým smyslem pro ironii. Nechala ho promrhat nejlepší léta v nestálých a přelétavých pocitech a mně sebrala lásku, kterou jsem měla dostat jako dítě. A tak tu sedíme v těsném objetí a jeden chrání druhého. On je dojat tím, co dříve považoval snad za samozřejmé. Je dojat tím, že v čase, kdy už sám sobě připadá jako zchátralý a nepotřebný stařec, mu někdo věnuje čas. Stačí mu kratičký pocit, že ještě není ztracen, zatímco já si se stejným pocitem štěstí užívám objetí, jež mě kryje před celým světem. A přesto slunce opět vyjde, zaleskne se na azurovém nebi a my se vydáme každý svou cestou. Budeme se opět každý zvlášť potýkat s ledovou samotou. Jen naše srdce se vzájemně aspoň na chvilinku ohřála.


3 názory

YallaTanya!
29. 05. 2018
Dát tip

Mockrát děkuji za oba názory.Jsem velice vděčná za každé slovo kritiky. Za sebe bych řekla, že vzbudil-li tento krátký text alespoň trochu empatie či jiných emocí, splnil svůj účel.Děkuji ještě jednou :)

T.


Gora
28. 05. 2018
Dát tip

Kladně hodnotím empatii, která je zde dobře vyjádřená, věřím ti pocity, o nichž píšeš, ke konci jako bych pozorovala bezradnost - a nastoupilo slunce, azurové nebe a ledová samota. To je škoda, že jsi sáhla pro tahle "opotřebovaná" slova, mohla jsi zakončit nějak nápaditěji...

Ale u mne tip, a těším se na další tvoji prózu.


K3
28. 05. 2018
Dát tip

Kraťoučké, ale moc hezké. T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru