Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rohlík je skvělý vynález

02. 06. 2018
5
5
725

Jak už víte, tak trochu vynalézám. V garáži. Vynalezl jsem například větrný mlýnek na kafe, koloběžku na vodní Pohon, umělého Láďu z kartonu nebo krmítko pro čápy. Jak vynalézám, tak vím, že je to složité, a že vynálezci mají velmi tvrdý chleba. Proto si každého vynálezu vážím a dovedu ho ocenit. Dnes bych tu chtěl udělat takové malé představení jednoho vynálezu, který mi přijde jako jeden z nejlepších na světě. Ten vynález se jmenuje rohlík.

Rohlík je něco jako nůž švýcarského typu, který má ne jenom čepel, ale i spoustu dalších nástrojů, takže je víceužitkový. Co všechno se dá s rohlíkem dělat? Čtěte dál a budete se divit.

Rohlík se primárně hodí k jídlu. Dá se namazat skoro vším, co vás napadne a následně se dá sníst. Vhodná mazadla jsou například: máslo, sádlo, džem, paštika, med, marmeláda, rama, tavený sýr. Mazat se dá zvenčí nebo zevnitř po rozříznutí. Rohlík lze ale sníst i jen tak bez ničeho a i tak je výborný a to je výborné. Dále je možné nakrájet ho na plátky a vyrobit z něj sváteční jednohubky pro nečekanou návštěvu, které kručí v břiše. Usušený a tvrdý rohlík se může rozemlít na strouhanku, a ta se hodí v kuchyni na obalování řízků nebo na posypání šišek typu šlejška. Rohlík vsunutý do úst křičícího malého vnuka v kočárku golfového typu vede k uklidnění a pomalému žvýkání, u kterého se často slintá, ale to nevadí. Starým nakrájeným rohlíkem lze krmit nejen lidi, ale třeba i drůbež, holuby v parku nebo kachny na řece. Chutná i jinak velmi vybíravým labutím, co jsou elegantní. Využití najde i při přípravě zemlbáby, když nejsou žemle. Do vydlabaného rohlíku je možné strčit půlku párku jménem nožička, a vznikne moderní americké jídlo milované vnuky celého světa. V případě války a nouze se dá z tvrdého rohlíku a vody se špetkou soli uvařit chutná a výživná polévka.

Ovšem rohlík je mnohem víc než jen obyčejná potravina. Z rohlíkového vnitřku lze vyrábět návnady na ryby. Úplně tvrdý a vysušený rohlík může posloužit místo dřevěného hříbku při zašívání ponožek. Lze ho použít jako zarážku pod dveře nebo jako klín pod kolo automobilu. Do velmi velké hromady čerstvých rohlíků mohou při natáčení divokých filmů padat kaskadéři a nic se jim nestane. Hodí se k vrhání a metání na dálku po pytlácích, když není nic jiného v ruce. Výtečně nahradí pemzu. S velmi velkým úsilím a dostatkem volného času se jím dá přeříznout provaz. Musí být ale už starší. Rohlík i ten provaz. Ucpe otvor ve dnu loďky, co se s vámi zrovna potápí. Zapudí zločince, když se mu ve tmě přimáčkne k břichu a řekne se: Jsem legálně ozbrojený důchodce. Po řadě rohlíků položených na zem lze posunovat těžká břemena egyptským způsobem...

A to je jenom část všech možných využití které rohlík má. Snad jste si po přečtení tohoto povídání uvědomili, jak je užitečný, a že je chytré mít neustále alespoň jeden při sobě.


Ahoj!


5 názorů

Prosecký
24. 10. 2018
Dát tip

Kdo nechá rohlík ztvrdnout, nesní ho a používá jako zarážku na dveře, měl by dostávat nižší důchod. Takhle se zachází s božím darem? To by se za Rakouska nestalo.


LGarra
04. 06. 2018
Dát tip

Zdravím vnuci :)...


neblaho
02. 06. 2018
Dát tip

Ještě jsem čekal hňácání čehokoliv z těstíčka, ale u provazu jsem se uchcehtl nahlas a to platí!


rohlíkem se někdo může i opít ...


Gora
02. 06. 2018
Dát tip

Dnes provaz a ozbrojený důchodce:-)

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru