Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Oženil jsem se s krumpáčem a lopatou

07. 06. 2018
0
1
534
Autor
nascheanou

 

 

Narodilo se ve mně malé zvíře. Je zelené, slizké na povrchu, má dvě hlavy s dlouhým krkem. Jmenuje se Beáta a v zimě se časteji hlásí o slovo.

Na živobytí jsem si vydělal obchodováním s drahými kameny. Bydlím sám u Václavského náměstí, mám velkou terasu, malého osmiletého syna z nepovedeného manželství. S Beátou jsem se odstěhoval do jižních Čech, kde jsem se po rozvodu oženil s krumpáčem a lopatou. Opravuju starý dům své staré matky, která mě v dětství týrala. Nevím, proč jí na stará kolena pomáhám, možná mě k ní táhne něco, co sám nedovedu dobře vysvětlit. Jmenuju se Ludvík a je mi skoro šedesát let.

Než jsem se oženil s krumpáčem a lopatou, bloudil jsem často noční Prahou. Mezi mé nejčastější zastávky patřila hospoda u Budyho v pražské Libni. Kromě Beáty mám pár kamarádů alkoholiků s nepovedenými osudy. Často jsem s nimi zpíval a hrál na kytaru. Mezi mé nejlepší kamarádky patří ještě Sára – žena ve středních letech, co vypadá jako indiánka a trpí ADHD. Má velké úzkosti a někdy se její tělo celé roztřese. Jediné, co pomáhá, je ji pevně obejmout.

Sám se léčím s nejrůznějšími psychickými problémy a musím brát léky. Když je nejhůř, lupnu si rivotril na uklidnění. To je taková kouzelná pilule, která zažene všechny neduhy.

Předpokládám, že Beátu by z mého těla vyhnala nová žena, kterou doufám, ještě v životě potkám. Jsi to Ty? Pokud máš ráda lehce zanedbané muže v těch nejlepších letech, kteří mají lehce povadlé břišní svalstvo, ale nebojí se fyzické práce, mají celoživotně vyděláno, ozvi se prosím na telefonní číslo 775.831.692. Ze začátku si můžeme jenom psát. Jestli máš ICQ, tak si mě klidně taky přidej. Budu se těšit. Ahoj, Ludvík.

 

 

 

 

 


1 názor

Lakrov
12. 06. 2018
Dát tip

Dočteno. Zpočátku neodradilo, pak sice nepobavilo ale ani neurazilo.  Dobrý název.  


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru