Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

KULOVÝ BLESK

19. 06. 2018
1
1
392
Autor
elf

Toník sedí u televize, babička trůní na toaletě.

Rána.

Jsou příjemná rána, jsou rána kouzelná. Ale tohle byla zvuková rána. Navíc večer, s obvyklým ránem nic společného. Toník, jindy komentující vše, zařval. Babička, trpící zácpou měla po problému.

Ohnivá koule se prohnala bytem a zmizela.  Zanechala jenom spoušť.

Viděli jste tu mrchu někdy? Je nádherná. Veliká, plná světla a energie, jako když by vám padla hvězda na zahradu. Přála bych si mít tolik síly, jako ona - ne ovšem, jako u nás v bytě. Televize vniveč - no budiž. Domácí kino vniveč - no budiž. Video vniveč - no budiž. Tiskárna v čoudu - no budiž. Telefon zničen,  no budiž.  Intenet vniveč - odříznuti, ne moc dobré. Sporák v háji - nefunguje, budiž. O rádiu nemluvě - budiž.

"Máme dříví, zapálíme si ohniště. Opečeme maso, stejně by se zkazilo, lednička je také postižena, rozsvítíme plynové lampy a posedíme."

Poseděli jsme, popovídali si, dozvěděli jsme se o sobě navzájem víc, než bychom kdy tušili.

Zbývá jen říct: " Díky kulový blesku nejen za mocnost přírody, za její ničivou - nádhernou sílu a hlavně za to, že díky tobě mohou mít lidé k sobě blíž, než si kdy mohli myslet."


1 názor

Lakrov
21. 06. 2018
Dát tip

Asi by se mi to víc líbilo, být to  napsané trochu jinak, ale ocěňuji nápad,  který je v tom obsažen, takže  tip.  


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru