Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kroužkem kouře z dýmky

22. 06. 2018
2
11
726
Autor
exorcista

Každodenní veršování...

 

 

Sleduji let ptačí,
kroužkem kouře z dýmky,
svět kolem mě kvačí,
v nekončících spirálách,
a já...

            ...vidím jen přímky.

 

 

 

 


 

 

 

Through the pipe smoke rings
I watch a birds in flight
the World around me spins
in the endless spirals
with lines just...
                           ...in my sight.


11 názorů

priamka, ktorú vidím je aspoň v jednom bode súčasťou špirály ktorú nevidím a vo všetkých bodoch súčasťou tých ostatných špirál ... špirály sa vrtia v nekonečne a nekonečno je uhniezdené v mojej úbohej priamke ... chýba maličkosť ... dvadsaťštyri hodín denne vnímať a prijímať túto exkluzívnu ponuku ...

Musaši
29. 10. 2018
Dát tip

S tím ,co píšeš , naprosto souhlasím . Musaši nebyl nikdy poražen v boji muže proti muži , jako velitel se však účastnil předem ztraceného boje jistého feudálního klanu proti skvělému vojevůdci jménem Ijejasu Tokugawa . To byl právě člověk ,který skvěle chápal ,že je třeba dlouho čekat na situaci ,kdy bude osud příznivý pro jeho rozhodující útok na šogúna Hidejošiho . Jeho živtním heslem bylo : " počkáme " . On čekal deset let na chvíli ,kdy osud bude skýtat odpovídající podmínky pro úspěšnou válku . Klan Tokugawa po rozhodujícím vítězství vládl tři sta let , uzavřel Japonsko před světem a éru Tokugawa zničil až kapitalismus devatenáctého století .

Takže - " počkáme " .


exorcista
25. 10. 2018
Dát tip

Každá akce vyvolá reakci a tím každý náš skutek vyvolává resonanční echo. Vlna této ozvěny se šíří a někdy odráží zpět. Magická praxe je v tom směru jako skočit placáka do vody, kdy běžné skutky značí kruhy v louži po opatrném došlápnutí. Silnější echo značí mnohdy devastující dopad při návratu vlny.

Navíc většina praktiků si neuvědomuje, že magie se chová jako energie, tedy pokud jako subjekt A vyšlu k subjektu B energii a subjekt B je dostatečně chráněn, veškerá tato energie se vrátí nejsnadnější cestou - nazpátek do bodu A. Pokud jsem této energii dal vůli ublížit, stane se tak při přijetí bez ohledu na koho byla energie zacílena, ergo, bez náležité trvalé ochrany jsem snadným cílem pro ostatní i sebe.


Musaši
25. 10. 2018
Dát tip

I já jsem před lety patřil k těm hlupáčkům , o kterých mluvíš ,kreslil jsem křídou na zemi kruh a svým atame do vzduchu pentagramy jako obranu proti zlým duchům . Pokoušel jsem se změnit svůj "zlý osud" a ono to kupodivu fungovalo . Vůbec jsem si ale neuvědomoval ,že nemohu ovlivnit to , kdy se má přání splní a taky jsem si neuvědomoval ,že ze splnění těch přáni vyplynou závazky a problémy se kterými jsem nepočítal . Myslím si ,že každá takováto magická operace se jaksi nabourá do karmy magika a včlení ho do souvislostí ,které si neuměl představit . 

I já jsem se změnil z praktika v teoretika a ted´mě zajímá Osud jako takový . Můj historický vzor Mijamoto Musaši byl nejlepší japonský šermíř všech dob a jeho mysl dospěla do stavu , kdy chápala celou existenci jako strategii . To bylo podivné satori válečníka , o kterém jsem nikdy před tím nečetl . Rád bych se přiblížil podobnému poznání ,jakým prošel historický Musaši .  Existence je plná válek a duelů a člověk se nemusí ocitnout v renesančním Japonsku ,aby se mohl takovým věcem učit . Lidskou mysl ovládají stále tytéž síly jako před staletími , lze je poznávat a časem je určitě možné je i ovládnout. K tomu druhému já mám ovšem velmi daleko a dle posledního vývoje hry se nezdá , že by se mi to mohlo podařit.


exorcista
24. 10. 2018
Dát tip

Okultismus jsem nějakou dobu studoval, ale jen teoreticky, nejsem magický praktik, na to vím o magii dost, abych se od jejího praktikování striktně držel dál.

V České pohanské společnosti máme napojení na několik praktiků (čímž nemyslím Wiccany, ale magičky a magiky - je zajímavé, že muži se valnou většinou věnují chaos-magii) a všichni neustále morousí nad idioty, co si přečtou překlad překladu grimoáru z druhé ruky a hned kreslí na zem pentagrami a volají do míst, ke kterým je velice odůvodněně zavřená cesta. Žádná příprava, žádné ochranné prvky, žádná pokora a disciplína...

...velice záhy se pak takoví lidé objevují u skutečných praktiků a škemrají o pomoc, protože si na sebe natáhli něco, co nedokáží zvládnout nebo otevřeli brány, které najednou nedokáží zavřít.

Navíc mám za to, že nejvyšší úroveň magie je magii neprovádět, ale to má napojení na můj elementalismus, anšto práce s elementy je spíš fylozofický směr než spirituální.

Pohanské tradice jsou založeny na nabídce obětiny, která může, ale také nemusí být ctěna druhou stranou. Tak či onak, pokud bys rád vešel do kontaktu s okultisty nebo magiky, koukni do kalendáře akcí České pohanské společnosti a dojdi na některé ze setkání V dobré společnosti, dříve či později se tam nějaká pratička nebo praktik objeví. Majorita akcí je v Praze, ale jednou za čas se organizují také jinde. Mavíc některé pohanské tradice jsou přímo s určitou formou magie provázané, třeba Ásatra - severský panteon kolem Odina, který podle mytologie sám sebe obětoval, aby získal devět run velkých kouzel. Runy jsou, podobně jako krvavá magie, velice přímočaré, někdo by řekl až surově hrubé, ale k jejich používání tím není potřeba až tak moc studovat. Tedy ze začátku :)


Musaši
24. 10. 2018
Dát tip

​Velmi mne potěšilo , že jsem našel nečekaně na literárním webu konečně spřízněnou duši . Hodně lidí tady totiž o sobě tvrdí ,že jsou okultisté ,čarodějové a čarodějnice a když s nimi zapředeš dialog a jen zlehka nat´ukneš něco z magie ,nikdy se nechytí ,nereagují ,ale chubí se mi ,jak skvělé kurzy absolvovali u Zuzany Antares , jak skvěle rozumí tarotu a tak podobně . U tebe mám naopak dojem , že jsi "autentický" okultista a že se tady na tomto webu nebo někde jinde ještě setkáme .´


exorcista
23. 10. 2018
Dát tip

Staroslovanskému náboženství se v České republice říká valnou většinou rodnověří nebo rodná víra a existuje několik skupin, které se aktivně věnují uctívání staroslovanského panteonu, ať už středoevropské variantě nebo rusínské verzi (ačkoli se liší jen ve vnějších rysech, protože mytologicky jsou samozřejmě téměř shodné, což je ovšem fenomén všech panteonických náboženství a spirituálních směrů).

Pakliže bys měl zájem o více informací, případně hledal praktiky pro rituály, doporučuji web: http://rodnavira.cz/o-nas/

Metal mne nijak silně neoslovuje, ať už se jedná jakoukoli jeho podskupinu. Občas jej využívám, když se potřebuji dostat do kůže berserka, ale zálibou se řadím spíše do popu, roku a klasické hudby.

Má pohanská praxe je elementalismus, hledání energie čtyř základních elementů v sobě a světě kolem nás. Ovšem vzhledem k faktu, že nejrozšířenější praxe v rituálech v ČR je podle zásad tradice OBOD (prakticky novodruitství) nebo Wicca (neo-witchcraft), tak jsem z obou tradic načerpal docela dost znalostí :)

I tak bych o sobě neřekl, že tíhnu ke starým Keltům víc, než kam sahá kapička keltské krve v žilách všech evropanů, vzhledem k odhadované migraci.


Musaši
23. 10. 2018
Dát tip

Tak to mě velice zajímá . Pokoušel jsem se zjistit ,co se dalo o staroslovanském náboženství . Mou výhodou bylo ,že jsem ještě úplně nezapoměl ruštinu ,protože nejvíce jsem se toho dověděl na ruských webech. Znáš třeba ruský paganmetal ? A nebo se soustřed´ujete spíše na Kelty ?


exorcista
19. 10. 2018
Dát tip

Díky, jsem známý těm, kdo mě znají, na písmáku jsem vcelku dlouho, ovšem v současnosti se angažují spíše v české pohanské komunitě.


Musaši
18. 10. 2018
Dát tip

Neznám tě a proto jsem se jen tak koukl ,kdo jsi . Píšeš líp než bych čekal u tak neznámého člověka ,takže tip dát můžu a když můžu ,tak taky dávám .


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru