Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Trsy trávy

02. 07. 2018
0
1
486
Autor
nascheanou

 

 

Šli jsme úzkou průrvou ve vysokých hvozdech. Trsy trávy se nakláněly doleva doprava. Na zemi se nacházel bílý pytel, který střídal unavený beton. Kolem nás zelené posedy, schůdky do nikam. Za vysokou trávou se nachází moře, které není vidět. Fouká vítr a jsou slyšet vlny v dálce. Ty's touhle úzkou cestičkou nechtěla jít, bála ses polských úchylů a injekčních stříkaček. 

 

Po pár metrech dojdeme na místo. Vysokou trávu střídá nízký porost, skoro horské rostlinstvo, malé zelené keříky s červenými bobulemi. V dálce na mělkém moři plují draci, opálení svalnatí hoši v neoprénech. On je na břehu, má sportovní oděv shrnutý ke kotníkům, má zcvrklé přirození a klepe se zimou. Husí kůže po celém těle, černé navlhlé trenýrky křičí do červencového odpoledne. 

 

Dnes to moc nešlo. Voda byla studená a on se nemohl vyhoupnout na malé prkýnko. Stojíme kolem vás v kroužku a sledujeme horizont. 

 

Úzkou cestičkou se dostáváme zpátky k autu, kupujeme piva a marmeládu na vafle.

 

 

 


1 názor

Lakrov
10. 07. 2018
Dát tip

Krátká reportáž "z výletu" postavená na nezřetelných obrazech  (...Na zemi se nacházel bílý pytel... ; ...injekčních stříkaček...))  i na nezvyklých detailech  (...zcvrklé přirození...)  Trochu mi vadí slovní spojení ...schůdky do nikam...  


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru