Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ideální svět

15. 02. 2000
0
0
699
Autor
Grzin

Mé první dílko, rozhodně to neberte tak vážně, jak to vypadá.

Je tu zas, stále a znova, ta prázdnota, jíž nezaženou žádná sova. Sen vlažný ze dna šálku se na mě směje, nezbylo nic, jen v těle pulsující euforie. A taky žal, bolest, však smíření to hlavní, že na světě není nic ideální. Naposed šálek k ústům přikládám, je to jak polibek, který už neochutnám. Zbyla jen hořkost na dně moře bergamotu a píseň tklivá, co zahnat má samotu. Však útěchu mi vůbec nepřináší, neb slovo "LOVE" se v ní stále vznáší, Je to jak sen, smyšlené vyprávění, však na světě není nic ideální. Život je svině, láska je náhoda, osud je vejmysl a nenávist nehoda, pouhý omyl, co vratké vztahy jediným cvrnknutím rozhodí z rovnováhy. A láska? Ta bortí všechno plánování, neb na světě není nic ideální. Tak sedím tu jen ve tmě obklopen novou písní, jež novou naději, coby symbol v sobě tísní. Kašlu na ideálnního světa hledání. Kašlu na vysněné náhody čekání. Jakmile náznak požitku zjeví se, tou samou notou odvětím se a jak prase touhou nadržený vrhnu se po hlavě do tůně rozvířený.
Fík
22. 02. 2000
Dát tip
...

Merle
16. 02. 2000
Dát tip
no, vážně to vypadá dost...
Myslím, že znám ty pocity, co jsem z toho pochopil. Mám jednu výhradu: nenávist není žádná náhoda, nebo omyl... bohužel.
BTW: pokud chceš nemilosrdně konstruktivní kritiku, požádej Lyryka, nebo Břízu...
Mnoho rýmů :-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru