Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Svět informystiků: Otázka načasování

14. 07. 2018
4
4
673
Autor
Danny
Jeden z žáků Harryho Hackera, zakladatele informystiky, se kromě informystického světonázoru ještě zároveň potácel mezi křesťanstvím a judaismem. Nyní stál před otázkou, kdy provést jistou opravu softwaru na svém počítači: přes všední dny v týdnu měl málo času kvůli práci: v sobotu je den pracovního klidu v židovské víře a v neděli v křesťanství. Žák se zeptal Harryho Hackera, kdy má opravu provést a Harry odpověděl následovně: nechť opravu provede v sobotu těsně po setmění: dle židovského kalendáře, kdy den začíná právě setměním, již bude neděle, takže to nebude vadit a dle křesťanského kalendáře bude ještě sobota, takže to rovněž nebude vadit. Takto bylo dohodnuto přesné načasování softwarové opravy.

4 názory

Lakrov
27. 07. 2018
Dát tip

Zaujalo mě (pro mě dosud neznámé) slovo informystika. Pohledem do...  kam jinam :-) sice zjišťuji, že to slovo není tvůj originál,  ale ta závěrečná typicky nábožensky zdůvodněná výmluva, k níž bych se bez  onoho slova nedostal, mě pobavila.  


Josephina
18. 07. 2018
Dát tip

souhlasím se soudobými vědci, kteří říkají, že náboženství jsou v současném světě až příliš velký luxus (tj. stala se překážkou přirozeného a pozitivního vývoje světa - a tvůj přípis je jen důkazem), típ


Diana
15. 07. 2018
Dát tip

Naprosté pochopení, vše odpuštěno, o potácení toho vím hodně, o informystice nic. Harryho Hackera bych se potřebovala také na ledacos zeptat... :-)))*


Gora
15. 07. 2018
Dát tip

sofistikovaně to vykoumali :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru