Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nahé stanovisko

19. 07. 2018
7
5
571
Autor
Movsar

Zápisky z pláže Zlatých lázní.

Průhled do věčnosti

Leží na trávníku Zlatých lázní. Vystouplé kyčle drží její plavky kousek nad tělem, utvářejí mezeru plnou stínu a radosti. Kolik pohledů mužů tam se vejde a skončí.. Stovky, tisíce, to se nespočítá. Je to průhled do věčnosti.


Horní díl na obtíž

I když vítr neustává, slunce si pálí svou. Některé ženské mu ale nevěří a zůstávají v textilu. Nechme je osudu, co je cítit octem; i tak je tady dost těch, jimž i horní díl je na obtíž. O větrné sobotě 30.6.2018.


Pláž pro svobodné pány

Pláž pro svobodné pány. Hemží se to tu nahotou, která ale nikdy není totální, pečuje se tu o tajemství. Chodí sem dívky i ovdovělé dámy. Jedny mají prsa svobodná jak dvé ptáků, druhé těžká zármutkem, zdálo by se. Je to ale klam: v těch drobničkách přebývá trudný tlak věcí budoucích, všechny trapné nároky společnosti, zatímco v nalitých padlinách znovunabytá svoboda od povinností. Vše je krásné.


Možnost výletu

Mluví o možnostech. Výletů. Berlín, Paříž, Vídeň. Něco, kde se dá jen tak chodit po městě. Anebo Polsko. Tam prý byla jen v Osvětimi; "v tom koncentráku", dodá. Pak se otočí a opaluje si pro změnu záda.


Odložený půvab

Tady odkládají půvab, kterého docilují makeupem, šperky, oděním. Tady se dávají v syrovosti nahoty, podobně jako Corbusierovy fasády. Tady se pěstuje erotická avantgarda, tady se pravdě neustupuje. Jedny jsou z hlíny, druhé z kamene. A tamhle jde Roman..


Ritiny hloupé nápady

Vyndala si prsa z plavek i zuby, aby měla pohodlí, a vypráví trudnou zvěst o malinovce. Voda, v které plavaly tři kousky neznámého ovoce, chtěli za to stodvacet korun. Prej ji málem omyli. Tak povídá: "Rito, tohle je hrozný." Rita je (nepřítomná) kamarádka s podivnými nápady, zdá se. Do chemlonu jí pálí slunce a ponouká k další skvělé historce.


Nahé stanovisko

Citronové pivo, cigareta, kokosový krém a kniha. A těžká prsa do těsných plavek. Co těmi znaky říká? Plážovým semiologům už dohady nejdou po vůli, už by v tom rádi měli jasno. Je nutno svolat konferenci, na níž zasednou autority a dají světu konečnou zprávu, nahé stanovisko. Ale než se tak stane, nezávislý vykladač z vedlejší deky bude nasávat vůni kokosu a odhadovat váhu těch ňader.

 

 


5 názorů

Gora
20. 07. 2018
Dát tip

Romanovi / z kamene/ se budu dlouho usmívat:-)...máš to pěkné, nezávislý vykladači.


Andělka1
20. 07. 2018
Dát tip

NÁDHERA, PRSA, VŠECHNO ZKRÁTKA...A TNE PRAVDIVÝ PRŮHLED DO VĚČNOSTI...wow...ještě nikdy jsem se nebyla takto opalovat nikdy a nikde, ale popsal jsi to tak nádherně, že už vůbec nikdy nemusím...podobně  zažívám odkládání půvabu v hot józe, jenom to nemúmím tak pojmenovat...díky za ještě jiné prožívání...


Ritiny rytiny jsem tu našel...


Lerak12
19. 07. 2018
Dát tip

 

Zejména.

Tebou napsaná nápaditá spojitost kamene s Romanem, je parádní!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru