Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

To mi (ne)připomínej

19. 08. 2018
1
8
687
Autor
Gabriel V.

Napsáno 23. 12. 2017.

To mi nepřipomínej

jak jsem kdysi dávno spal na nádraží

v louži šedesát centimetrů hluboké

 

to mi radši nepřipomínej

jak jsem tenkrát šel pěšky třicet kilometrů

s šestnácti zavazadly úplně sám

a sedmnáctým břemenem mi byl

pocit naprostého zmaru

 

to mi opravdu nepřipomínej

jak jsem byl tam a ty někde jinde

pořád jsme se nemohli najít

a pak jsme si to vzájemně

ještě hrozně dlouho vyčítali...

 

Dívej se DOPŘEDU

a co tam uvidíš

to mi připomínej!


8 názorů

Asterix
02. 01. 2022
Dát tip

Ja osobně tady nízký počet typů nechápu. Ale asi je tady  na pismaku latka o hodne vyš než na jiných literárních serverech. Obsahově je mi to velmi sympatické. Nejsem moc dobrý čestinar ani basnik, tak nevim co bych tomu vytkl.


Gabriel V.
25. 08. 2018
Dát tip

Díky vřele, Musaši, za vyčerpávající info. Tak to asi funguje všude... S někym si sedneš, s někým ne s někým průměrně...

Beru vše na vědomí

 

qíčala: i tobě díky za návštěvu. Nemáš se náhodou psát radši s qu? :-)


Musaši
23. 08. 2018
Dát tip

Gabrieli,

Písmák má tu velkou výhodu , že tady aspoň víš, na čem jsi. Počet tipů ti jasně ukazuje ,zda se lidem tvé dílko líbí nebo ne. Pokud tady zůstaneš déle,počet tipů ti spíše ukáže,zda jsi osoba oblíbená nebo neoblíbená.15 tipů​ zde představuje jakousi magickou hranici. Pokud dostaneš za něco patnáct tipů,tak je tvé dílo jaksi úředně uznáno za dobré..Můžeš se dostat i do hitparády ,ale to bys musel mít jeden a více výběrů od odborné kritiky nebo(v případě druhé tabulky) vysoký počet tipů - tak asi dvacet a více a to už je z hlediska obliby u čtenářů elitní výsledek.

Co se technických záležitostí týče,to je jak kdy. Nejhorší je,když je na Písmáku velké množství lidí a to bývá spíš na podzim a v zimě.

Vážnou kritiku můžeš udělovat,kdy chceš. To záleží na tobě. K tomu bych ale poznamenal,že část lidí na Písmáku je komunikativních,ale většina,hlavně ti méně úspěšní na tvou kritiku ani nebudou reagovat..Pokud jsi spíš extrovertní a bavíš se rád s lidmi,časem sám pochopíš,s kým je možné se bavit a s kým ne. Já ti rozhodně nechci nikoho doporučovat. Čti básně,dávej tipy tomu ,co se ti líbí a piš kritiky.Něco se z toho časem vyvrbí a ty se v tom zorientuješ dřív než jiní už proto , že se na ledacos ptáš. Většina nováčků se neptá na nic,vyvěsí básničku na panel a čeká na potlesk. A když potlesk nepřijde,řeknou si : tady jsou všicni blbí,nebot´nepochopili velkého básníka ! Jenže ono to není o tom,že vyvěsíš básničku a čekáš. Je to o tom,že přicházíš do nějakého kolektivu. Přicházíš mezi lidi,ne mezi básničky. Někteří jsou tady velmi dlouho,třeba patnáct let a zakládají si na tom. Jsou tu i "nejlepší čeští básníci" a profesionální kritici,jsou tu lidé dobří(těch je valná většina,neboj),zlí a taky velmi kontroverzní,jako jsem třeba já. Každého si musíš ale otestovat sám.A ještě jednou ti opakuji : jsi tady mezi lidmi ,ne mezi básničkami.Pokud se chceš bavit s lidmi,musíš začít ty. Ty jsi tu nový,ty jsi na tahu.


Gabriel V.
21. 08. 2018
Dát tip

Hele a vážná kritika se uděluje kdy? to je něco jako ten tip, nebo jeho opak, že se ti to výrazně nelíbilo?

Jako abych do příště věděl. :-)


Gabriel V.
21. 08. 2018
Dát tip

Dobře, Musaši, díky za kritiku. Jakou váhu nebo význam tu má ten tip? Snad to není jako tipování v hazardních hrách... :-)

Jo a taky ti tady všechno blbne? Textovým editorem pro psaní děl počínaje, a nemožností si zobrazit žluté upozornění na nové kritiky konče?

Není to třeba mým prohlížečem? Mám na svým pc Chrome a Windows 10, to je taky případ sám pro sebe...

Dik za odpověď


Musaši
20. 08. 2018
Dát tip

Obsahově bych tu báseň docela bral. Oceňuji,že akcentuje pevnou vůli a optimismus ,což je uproštřed všeobecného fňukání celkem osvěžující,ale za to ,jak je to napsáno,zatím tip dát nemůžu. Ale ,co není dnes,to může být zítra.

Vidím,že jsi tu nový,tak tě tu vítám a přeju hodně štěstí.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru