Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Army of nonsense

21. 08. 2018
6
24
716
Autor
Gabriel V.

Napsáno 21. 12. 2017.

Armáda nesmyslu

útočí na tebe

na nás všechny

všude a stále

milionkrát za vteřinu

 

tak nebuď jeho vojákem

pod jeho vlajkou

postav se proti němu

pěkně čelem

namiř na něj svou zbraň

a neměj s ním soucit

 

jen se ho neboj

neutíkej před ním!

bojuj statečně

nemůže vyhrát

když na něho

udeříme společně

 

tak vytáhni hlavu z písku

a zasaď těm nesmyslům

rozhodující ránu

každý je budeme mýtit

z jednoho konce

a někde uprostřed

se potkáme…


24 názorů

Gabriel V.
17. 01. 2019
Dát tip

Musaši: Klepařov si tím jistý být nemůže, my ano. :)

Alojs: díky za uznání. :-)


Alojs
18. 12. 2018
Dát tip

Diskuse je pomalu zajimavejsi nez hlavni text. Na me moc transparentni. Na druhou stranu uprimne a nebalene do pseudomouder. Ja ti svuj povzbuzujici tip dam.


Musaši
14. 12. 2018
Dát tip

Já si tím třeba jistý budu , ale bude si tím jistý i místní Klepařov ? A jak vlastně tady na tomto serveru můžeš s jistotou dokázat , že já nejsem ty  ?


Gabriel V.
13. 12. 2018
Dát tip

V pohodě, Musaši...

Tak až ti dá tipa Gabriel V., budeš mít jistotu, že to nejsi ty... :)


Musaši
29. 11. 2018
Dát tip

Evo ,

jestli si někteří lidé dávají sami tipy , jak o tom kdysi dlouze psal Radovan Tvořivý , to je jech osobní věc . Kdysi jsem přemýšlel o tom , jak je to "podlé" , ale ted´ už je mi to jedno . Spoustu věcí je prostě nutné brát tak , jak se dějí . Básnička , pod kterou se bavíme , je o tom zda bojovat nebo nebojovat s nesmysly . - Svoje letní názory už dnes považuji za překonané a myslím si , že proti nesmyslům je zbytečné vést nějakou válku , stejně jako je zbytečné vést ji proti klepům nebo proti předsudkům.Když se člověk chová delší dobu podle svého svědomí , stane se pro lidi čitelným a oni se s ním bud´ ztotožní nebo ne . Když jsem sem přišel, chtěl jsem krvelačně diskutovat a diskutovat , protože kdysi jsem v tom byl dobrý a většinou jsem jako debatér vítězil . Dnes se už nediskutuje , jak jsem během svých čtyřech let pochopil . Ale i kdyby někdo přecejen diskutovat chtěl , asi už bych o to nestál . Dnes už jsem rád , že vůbec existují lidé , kteří mají svou víru , za kterou se chtějí prát. Přeju jim tu jejich víru . Stačí mi jen , že si tu s lidmi občas povídám , jako třeba ted´ s vámi .


zvedavec
28. 11. 2018
Dát tip

Musaši, ja Ti naprosto verím. Síce si bol pre mňa len Musaši, ale veď som napísala: "viem, že si samuraj a že máš svoju hrdosť".

Čo som napísala, o tom tipovaní, to sa Ťa netýka, verím tomu. Ale možno niektorých áno.


Musaši
28. 11. 2018
Dát tip

Evo , Gabrieli ,

zajisté tomu nemusíte věřit , ale já jsem tady v průběhu času měl pouze tři nicky : Alenakar , Umbratica a Musaši . Vždy jsem byl aktuálně pouze jedním z téhle trojice .Že si sám tipy nedávám , se dá zjistit podle posledního přihlášení na Alenakar a Umbratice . - Jistě , to je jen tvrzení,ale já beru svůj pobyt tady jako určitý experiment . Celý život se totiž zabývám experimenty a neumím si představit , že bych je falšoval .Navíc už ale i ten úspěch , tu honbu za úspěchem neberu až tak vážně . Vidím totiž , že úspěch nemění chování těch úspěšných vždycky k lepšímu .


Gabriel V.
27. 11. 2018
Dát tip

Musaši: jó, aha... Tak to jsme takoví dva (alias jistě mnohem víc). :)

zvedavec: tak se zkus přidat, ale předesílám, že nechci být žádným manipulátorem. :-)


zvedavec
26. 11. 2018
Dát tip

Musaši - lenže ja viem, že si samuraj a že máš svoju hrdosť


zvedavec
26. 11. 2018
Dát tip

Gabriel V.:

Armáda nezmyslov sa chce presadiť, a darí sa jej celkom dobre, kým to, či je niečo zmysluplné, alebo nie, nepreverujeme vlastnou hlavou a vlastným srdcom;

a ak veľa ľudí prikyvuje, veľa ľudí začne bezmyšlienkovite prikyvovať tiež

Skúsim sa pridáť k Tebe a neprikyvovať tým nezmyslom

 

Musaši:

k tomu úspechu - možno by si mohol vytvoriť aj niekoľko "kváziautorov", prihlasovať sa pod inými nickmi a zatipovať si a ohodnotiť svoje dielo tipom ;)

keď budeš mať už viac tipov, mnohí ľudia sa pridajú, neboj, pochopia, že dielo je hodné tipovania a zapáči sa im

 


Musaši
10. 09. 2018
Dát tip

Já si myslím ,že autor R.Tv. ve skutečnosti úspěšný je a to mnohem víc než třeba já nebo ty. Ale jemu to nestačí. V hlobi duše se cítí ublížený.

Mně nejde o úspěch jako takový. Kdyby mi šlo o úspěch ,věděl bych ,jak ho dosáhnout.. - Hlavní jsou konexe ,známosti ,protekce a tvorba v duchu doby. A já přece dělám pravý opak.


Gabriel V.
04. 09. 2018
Dát tip

Já vím, že Radovan je už za čárou, ale svou touhu po slávě, obdivovatelích apod. prezentuje tak, že to nelze brát moc vážně, spíše jako recesi. Tady se mi to zdálo taky až tak moc vážný, že mě napadlo, jestli to taky není recese.

Tím vůbec nemyslím, že bys byl stejně jako on vulgární atd. Jenom to ortodoxní lpění na popularitě mi připadá podobné.

To je vše. Nemělo by se příliš tlačit na pilu. Ostatně, lidí kteří tě opravdu obdivují a mají rádi, nikdy není moc. Většina příznivců jsou hlavně prospěcháři, ale to je samozřejmě všeobecně známá věc.

Na druhé straně, někdy se autorovi podaří zaujmout i něčím obyčejným a průměrným, od čeho si nic neslibuje, to bych taky nepodceňoval.


Musaši
30. 08. 2018
Dát tip

O kvalitě se ted´ spolu vůbec nebavíme ,protože kvalita a úspěšnost na Písmáku jsou dvě nesouměřitelné věci ,což dokládá to , že někteří básníci poměrně úspěšní v literárním provozu tady na Písmáku úspěšní nebyli .(Kupříkladu Ladislav Selepko nebo Jitka N. Srbová).

 

Co se týče autora Radovana Skromného - Tvořivého , myslím si ,že je to velmi neštástný a velmi zlý člověk. Jeho humor už je pro mě daleko za čarou . Ten člověk je čímsi hluboce frustrovaný a proto provokuje , snaží se lidem ublížit , snaží se vyvolat konflikt , ze kterého se potom vyvlékne.Pokud si z tebe R.Tv. dělá legraci , prostě si ho nevšímej.Energie provokatérů se zmnožuje ,když v lidech budí pohoršení a když vyvolávají konflikty. Pokud si provokatérů nebude nikdo všímat , zeslábnou , odmlčí se a zmizí.

Já taky nejsem žádný milius ,ale pokud mne srovnáváš s autorem Radovana Tvořivho ,dost se mě to dotklo.


Gabriel V.
28. 08. 2018
Dát tip

Movsar: skutečný problém je ovšem v tom, že "pubertální" tvorba vypadá úplně jinak. :-)

Musaši: a jsi si jistý, že tipy a jejich počet je spolehlivý "punc" kvality? Nota bene, když tu není žádná oficiální odborná porota, jako třeba v soutěži Superstar, i když ani oni nejsou neomylní... Ale přeci jen - jsou to lidi od fochu a mají něco za sebou.

Hele - a neděláš si tu ze mě trochu legraci ve stylu Radovana Skromného? :-)


Musaši
27. 08. 2018
Dát tip

Na kolik si svá díla cením sám,to nehraje naprosto žádnou roli.Dílka píšu a zveřejňuji čistě jen proto,abych se dověděl kolik dostanou tipů..Jiný důvod k tvorbě nemám. Arciže nějaká pochvalná kritika taky nezaškodí, ale negativní kritiku beru jen od kamarádů nebo od nicků,které dostávají dvacet a více tipů.. Ti ostatní ,kteří nedostávají více než 15 tiipů mi vůbec nemají co radit,protože sami neumějí psát. 


Movsar
26. 08. 2018
Dát tip

problém je pubertální tvorba.


Gabriel V.
26. 08. 2018
Dát tip

Movsar: vážně? Vždyť někdo je puberťákem až do smrti, a že takových je... :)))


Gabriel V.
26. 08. 2018
Dát tip

Však jo, to je hlavní - boj se sebou samým... :-)


Dodola
26. 08. 2018
Dát tip

Problém je, že jsme si na ty nesmasly tak zvykli - jsme na nich závislí :-) že bychom museli bojovat i sami se sebou


Movsar
25. 08. 2018
Dát tip

pokud ti je skutečně 20, tak jsi poněkud zpozdilý. tohle by měl psát nanejvýš 14letý puberťák.


Gabriel V.
25. 08. 2018
Dát tip

Dášo: přesně tak! :-)

Radovane: vážím si tvé skromné kritiky.

Musaši: hrdost je v pořádku, seppuku se dvěma p. Fonograf už si nepamatuju, ale nevadí, je to tvé rozhodnutí. Hlavní je, na kolik tipů si svoje díla ceníš ty sám! ;-)


Musaši
23. 08. 2018
Dát tip

Jsem samuraj,archanděli Gabrieli,a dělám přesně to,co radíš lidem ve své básničce. Dělám to však jen z válečnické hrdosti ,protože vím,že budu nepochybně zabit nebo budu muset spáchat sepuku ,když prohraju.Za tvou básničku dávám tip.

Děkuji za tvůj zájem o můj Fonograf. Ten jsem smazal.Nedostal totiž dostatečný počet tipů a tak je to jen další padlý voják z mé armády. Neúspěšný průzkumník.


Dokonalé! *


Dagmaram
21. 08. 2018
Dát tip

Něco mi říká, že tohle bude setrvalý boj. Nikdy nebude docela vyhráno, ale nikdy nesložíme zbraně ;-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru