Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krutoprdleník

22. 08. 2018
6
9
719
Autor
Movsar

Krutoprdelník

Srpen dosahoval svého vrcholu, slunce pálilo a kolébáni únavou z horka lidé korzovali ulicemi. Pak ale děti a zvířata posedl neklid, intuice jim napověděla. A potom už šlo všechno samospádem. "Blíží se krutoprdelník!" ozývalo se mnohohlasem. A ženy se okamžitě dávaly na úprk, některé v anální panice křičely, jiné zradily podpatky a upadly, chaos nebral konce ulice. Přicházel od řeky, od temných vod Vltavy, zem se otřásala v předzvěsti věcí otřesných. Ty, kterým se nepodařilo utéct, sedaly na chodník v naději, že uchrání své prdele před krutostí démonické bytosti. Jak bláhově se mýlily..

Nebylo možno ubránit se nadlidské síle prznitele. Národní třídu ovládla strašlivá podívaná, podobná výjevům z Brueghelových obrazů. Výkřiky zanikaly v útrobním hluku. Krutoprdelník bral jednu oběť po druhé a do zadnic jim zarážel svůj půlmetrový úd, některé jen strašlivě sešlehal dlaněmi nebo tím, co mu přišlo pod ruku, nejlépe větvemi z národoveckých lipek. Ulicí sálal pach a srážel se s horkem v pekelnou směs.

A pak nastalo ticho, jaké bývá po katastrofách. I nitky sténání, poslední z nervů události, byly přervány. Pach zprzněných zadnic pomalu bral vítr a odnášel jej někam k Malvazinkám, dívky a ženy se pomalu zvedaly a v kulhavé pouti mizely.


Básník

"Svěžest tvých prsů předčí lesní řeku a jejich drahokam nedobyli by ani v diamantovém dole." Zpěvem lásky uspával ji do sladkého snu. Když už byla celá zmámená, vkládal na ni dlaně. Bránila se, a tak přidával: "Tvé boky jsou jak sluncem rozhojněné stráně.." A ona konečně ztrácela kontrolu nad svými strachy. A on se na ni sápal s vyplazeným jazykem jako na stráň, jako k lesní řece..


Řád přednášek PF UK

Děkan právnické fakulty Univerzity Karlovy vydal nové nařízení upravující řád přednášek a seminářů: projevy souhlasu, přijetí a nadšení, veškeré pozitivní emoce nad výstupem vyučujícího mají být střízlivě projeveny formou prdění. Nahrazuje se tak dříve praktikovaná forma potlesku. Studentům, kteří nedisponují dostatečnou kapacitou tělesného plynu, doporučuje se požívání stravy podporující nadýmání.

Toho rána přednášel asistent Kudrna na téma ústavně-právní aspekty implementace nařízení ER č. 2569/17 a jejich přijetí obecnými soudy ve světle platné judikatury. Už v úvodu se mu dostalo vášnivého přijeti v podobě hlasitého útrobního souzvuku. Ten byl překvapen až dojat tak úžasnou kolektivní akcí a sám do auly flatuloval svůj přátelský pozdrav. Hodina pak probíhala jeho vášnivým přednesem.


9 názorů

K3
23. 08. 2018
Dát tip

Za rozumná slova bych dával tip.


Movsar
23. 08. 2018
Dát tip

a zrovna tam trdelník točí ostošest.díky za ohlasy.

romane, i já jsem váhal, protože to skutečně není moje poloha, jak píšeš. ale chtěl jsem ji vyzkoušet a jestli to mělo nějakou odezvu, jsem rád. přece není třeba vést věčně nějaké pře, občas jsme se tady neshodli, ale to neznamená, že nejsme všichni na jedné lodi. a možná jsme na různých lodích a drží nás, že si můžeme vyměňovat vzkazy v láhvích.


Skvělé! *


Tentokrát výživné netradičně...


Lerak12
22. 08. 2018
Dát tip

Já zase tipoval, že se tak jmenoval vynálezce těch moderních celokovových laviček a sedadel. Věčně vychlazené jsou snad jen vhodné pro Mexičany, kteří se ladují chili. Dnes to máš nějak přes drsné klávesy, Movsare.


Gora
22. 08. 2018
Dát tip

Minule jsi poznamenal, že je třeba vzít léto ještě pořádně za pačesy...tak tedy :-) divoká jízda...


Fruhling
22. 08. 2018
Dát tip

Chvíli jsem myslel, že Krutoprdelník je něco, co mi prodají ve stánku před každým obchodním centrem. Jak zle jsem se mýlil!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru