Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Žízniví Oidipové

27. 08. 2018
10
8
683
Autor
Movsar

Copatá v žáru

Na opálených zádech jí leží světlý cop. Jak plamen stéká ke kříži a zapaluje ji. A ona celá v plamenech, hoří a nekřičí, jen slastně vyfukuje kouř cigaretky. S tou by byly pletky, pomyslí si chlápek na vedlejší dece a užívá si ten nahatý žár.


Terezka z Pákistánu

Vypadalo to, že svět už nezůstane stejný: když v Pákistánu zadrželi pašeračku heroinu Terezu, holku jako z Vogue, zdálo se, že média mají doživotní téma. Namísto toho stihne doživotní trest smutnou hrdinku reportáží, o které už nevíme nic. Jak asi teď žije? Nemít divoké srdce a chuť po dolarech, mohla teď Terezka v Zlatých lázních na muže vystrkovat drobný zadek a dva balonky napuštěné opiem. Beztrestně.


Věc náhody

Je jen věcí náhody, že Martin Heidegger své myšlení situoval na lesní stezky a světliny. Docela dobře mohl o neskrytosti a povaze bytí meditovat na pláži. Tady ve Zlatých lázních jsoucna nejrůznějších tvarů a velikostí vstupují do světla svého bytí, ustalují se ve svém skvění a uvádějí na scénu dění pravdy. Pravdy o těle. Není pak erotika úžasnou cestou za pravdou?


Afrodita z Podolí

Už je bronzová jako socha z Athén. S podprsenkou na šňůrkách a kalhotkami do zadku zkouší vůli mužů. Povolí, nepovolí? Udrží se, neudrží? Šňůrky nepovolily, ňadra se udržela.


Žízniví Oidipové

Ve Zlatých lázních pořádali festival středomořské kuchyně. A mezi návštěvnicemi každá druhá měla tělo řecké bohyně. Polehávaly na pláži, v plavkách jen tak napolo, bronzové a pevné. Natřené kokosovými krémy leskly se ve slunci, stovky ňader, malý pohanský ráj. A do toho muzikanti zpívali o Pireu a jeho dětech. A dítětem, žíznivým Oidipem tu byl náhle každý muž.


Rána už jsou studená

Ráno je už studené, vstupuješ do něj cestou horkého mléka. Dopoledne cvičíš mysl a tělo v antickém ideálu. Střídmě obědváš. Slunce se rozhoří, a tak odejdeš na městskou pláž. Z okrasného jezírka šumí voda. Anglická mládež rozmlouvá o hloupostech. Žena s velkou zadnicí se vystavuje snění. Možnost: ocitnout se tváří v jejím středu; tiše dodýchat jako neděle v podvečer; skončit ve velké prdeli.


8 názorů

Movsar
29. 08. 2018
Dát tip

děkuju přátelé! a josephio, někde asi je ta hranice, kterou překročit je nebezpečné, poněvadž se člověk ocitne na té straně podivínství nebo, jak rády říkají ženy, slizkosti. dobře si ji hlídám.


Josephina
27. 08. 2018
Dát tip
ty jsi to nakonec zazdil! a abys neskončil jako ten starej dědek tady na jihu, který obtěžuje už nutkavě, musí si sáhnout ...

Zbora
27. 08. 2018
Dát tip

:)


Lerak12
27. 08. 2018
Dát tip

Bylo by ho moc! Uznání nejsou věnce. Tak Ti ho zde klást nebudu. Jen. Už ta přidaná hodnota poetiky... Smekám!


Andělka1
27. 08. 2018
Dát tip

Bezva, bezva.


srozumeni
27. 08. 2018
Dát tip
Nejvíc Terezka z Pákistánu a vlastně i ostatní...***

Gora
27. 08. 2018
Dát tip

Ohó...už pro ten závěr doporučuji číst a dočíst.../jako vždy kvalitka/


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru