Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zasa ten sen

19. 09. 2018
8
10
820

iný a predsa rovnaký

neznáme mesto budovy

zúfalo hľadám východy

všade ploty zamknuté brány priepasti

vyslobodenie prichádza s prebudením

 

ak aspoň raz

prisnívam domov skôr

než ma zobudí strach

bude to znamenať

 

že som ...


10 názorů

Nami 99
21. 09. 2018
Dát tip

Mám velký encyklopedický snář. Jsou tam "boty" - nové, čisté, špinevé, rotrhané,malé, velké, kupovat, čistit, ale ne "hledat." Další věc je, do jaké míry se dá kterému snáři věřit. 

Vidím, že nás je víc s podobnými sny. Určitě by bylo zajímavé, se sny ostatních snílků seznámit a pobavit se o tom. Ale nevím, jestli by to bylo realizovatelné.


hlavne, že dojedeš, to ja sa nikdy nenájdem a nami zasa nenájde svoje boty :)


Dodola
20. 09. 2018
Dát tip

Bohužel si nepamatuju název té knihy, je to nějaký Jungovský výklad snů nebo tak nějak. Já zas ve snech bojuju s jízdou autem, nefungují brzdy, nevím, kam jedu, všude plno policajtů, neumím řídit atd. :-)  Zajímavé, že jsem vždycky nějak dojela 


Nami 99
19. 09. 2018
Dát tip

je to zajímavé a možná je to tak. Každopádně děkuji za názor. Je na to nějaký odborník? Třeba by nám odpověděl oběma.

Ale. Jsou věci, mezi nebem a zemí.........


hm...napadá mi iba varianta - vieš, že je to dôležité, mal by si ísť, ale bez topánok predsa nemôžeš! akoby si potreboval aliby na to, že nemáš dosť odvahy

ale možno sa niekto pridá s dôveryhodnejšou variantou


Nami 99
19. 09. 2018
Dát tip

gabi, děkuji, že se tím zabýváš, i mne by to zajímalo. Když, tak dej prosím vědět. Děkuji. Mně napadá, že by to mohl být třeba následek nějakého silného zážitku z dětství, nebo z mládí. Ale nevím.


tak tento sen je ešte zaujímavejší, Nami, ten môj si vysvetľujem, že sa stále hľadám a neviem sa nájsť, popremýšľam, čo by mohol napovedať ten tvoj


Nami 99
19. 09. 2018
Dát tip

Já celý život hledám boty. Ne každou noc, ale tak jednou, nebo dvakrát do měsíce mám sen, že mám být někde včas, je to velmi důležité (jede mi vlak, mám být vpráci, mám důležitou shůzku, nebo někdo potřebuje pomoc), už mám strašně málo času, běhám po celém bytě a zoufale hledám boty abych mohl odejít. Ještě nikdy jsem je nenašel, pokaždé se z toho probudím.


aj ty, Jarko? si kúsok predo mnou, tak aspoň viem


revírník
19. 09. 2018
Dát tip

To se asi nestane nikdy, Gabi. Já to zkouším už tak dlouho...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru