Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

úplně zbytečnej fejeton

27. 09. 2018
11
17
784
Autor
agáta5

Včera jsem náhodou narazila na nějaký článek o tom, že budeme muset úřadům nahlašovat kolik svatebčanů bylo na svatbě, kde se svatba konala a kdo zaplatil hostinu. Přijde mi to fakt hodně ulítlý, skoro bych řekla, že se tam nahoře připravují debilníma nařízeníma, na něco hodně ošklivýho. Po zákazu kouření v soukromých restaurací a eet ukousnou zase kousek svobody. Testují si kam až můžou a oni fakt můžou kam chtějí... 

Aby toho nebylo málo, tak ještě obchody budou posílat ministerstvu seznam věcí, co lidi nakoupili – za co utrácí… takže eet nestačí, ještě další vopičárna, prej pro statistiky, pchááá, no a aby toho nebylo málo, tak ještě pár pošahaných změn ve výbavě aut, který se většiny chudých Čecháčků vůbec netýkaj a jsou tak… zbytečný? Asi nemaj co dělat, tak vymýšlej kraviny. Nesmíte tohle, musíte tamto…, povolení na chytání dešťovky, povolení vzít vám vodu, vlízt do baráku… bacha to je vážná věc… až nakonec chcípneme a naši vnuci nebudou ani chodit k našemu místečku posledního odpočinku, protože budou vědět, že jsme byli pěkní magoři, co to tady takhle podělali.


A ta Mafra debilní a dotace, co nikoho vůbec nezvedaj ze židle. Ba ne, to bych těm některým křivdila, zvedaj…, aby si dolili kafe a napsali zase pár řádků do éteru… tak jako já.  Babiš si mne ruce, jak se mu daří ty zblblý ovečky ovládat a jak se z toho poserou, až bude mít hotovo. Důchodcům zacpe hubu pětistovkou (už je jich jako voličů taky dost, že jo?) chytne pár lumpů a odmítne migranty… lidi mu zatleskaj a hoděj do urny hlas.


Možná je to tím, jak jsme individualisti, každej sám za sebe, uzavření ve svých krabicích a nakonec se neumíme ani sjednotit a vyjít do ulic. Ale jo, může někdo říct, že občas někdo vyjde do těch ulic… ale kde je zbytek, kde je nějaký řešení? Když šli do ulic studenti, ani to nevysílala televize..což je tedy podivný, že jo…, že by to někdo navigoval? To chytře pustí do éteru, jak zase chytli nějakýho lumpa, co se chtěl napakovat státními zakázkami, nedej bože dotacemi, i když těmi asi ne, protože ty sežere náš premiér… ale jo, dostanem to, co si zasloužíme a bude to pěknej držkopád. 

Přijde mi, že si někdo vycucává z prstů debility, aby nasral normálního člověka, kterej maká, až se z něho kouří a nemá čas se nad tím pořádně zamyslet a něco s tím dělat. A když už se náhodou zamyslí a říká si, že by mohl vymyslet nějakej ten samizdat nebo něco podobnýho, vyletí do éteru další úžasná písnička – migrantská. Zahraje na city rozklepanýho Čecháčka a ten se posere strachy, že je bude mít ve vsi.  Pomalu ale jistě z nás slušných lidí, kteří jsme tenkrát cinkali klíčema, vyrábí nácky.  Jako by se měl vrátit rok 1938, v čele s Babišem, za bílý česko. Chce se mi blejt.   O prezidentovi ani psát nechci. Ten u mě skončil.  Záměrně se ničí zdravotnictví, dosazují se tam zloději, o školství ani nemluvím. 

Nedávno jsem mluvila s dvanáctiletou sousedkou a myslela jsem, že mluvím s retardem. Nedala dohromady souvislou větu. Je mi to líto, ale takhle opožděná mládež snad ani nebyla za nás. Ale ajfoun má skvělej. Prej je prezident Babiš. A tak mě napadá, že možná vidí do budoucnosti a já jí křivdím tím retardem.


Dneska už vlastně ani nikdo neví, co je demokracie, ztratila se někde mezi řepkou a Mafrou. Lidi zajímaj jen drobky a přitom si nechávaj krást to nejdůležitější – svobodu. O pravdě a pokoře nemá cenu ani psát, ty už jsou na pokraji vyhynutí. Čekám, kdy nám budou povinně implantovat čipy pod kůži.

...a ta chystaná odvolatelnost žalobců a nový konkurzy na ně naším právěseoženícím ministrem spravedlnosti... to si už připravuje Andrej po těch obstrukcích s hnízdem půdu pod nohama..., chudák Bradáčová, ta tu kauzu nikdy nedokončí..., to bohdá nebude, aby šel všemocný ze všech nejvšemoc(ž)nějších bručet!  a hezky to zastřeší novým zákonem, tak, dobře to má vymyšlený na ty český blbečky.


Už se těším na ty zloděje, co se teď škrábou do parlamentu. To bude zase komedie, zloděj bude křičet chyťte zloděje… sakra, tahle pořekadla nás opět přežijou.  A jestli se tady ještě něco dá zachránit? Nedá. Takovej vůdce, co by nás dal dohromady a otevřel nám oči, se ještě nenarodil a navíc, co bychom tady asi tak zachránili, že jo? Nic už tu dohromady nezůstalo, všechno jsme úspěšně prodali nebo zbourali. Jezdíme do montovaných továren, který svý zisky přesouvaj do zahraničí…. a jezdíme i do českých továren, který svý zisky taky přesouvaj do zahraničí! Kde nic, tu nic a když náhodou něco zbyde, rozdaj si to ti nahoře a zvýší zadluženost i dneska narozenýho miminka.  Jo, jo, začíná to maličkostmi…

 

Chtěla jsem si přikoupit k televizi takovou tu vychytávku, co si můžete programy různě vracet a dívat se na ně, kdy chcete. Nepřikoupím, vyhodím televizi a přestanu číst noviny – a přiřadím se mezi Babišovy ovce a nějak dožiju, když mi ten náš zlatej Andrej zvedne důchod, že jo? Koupím si o diazepam navíc a pořádnej zámek na vrata.  Možná mi zbyde i na dva granáty… na domobranu, co kdyby…

 

p.s.

Rast finančných aktív českých domácností v roku 2017 dosiahol 4,4 percenta oproti 6,8 percenta v roku 2016. Priemerné čisté bohatstvo na obyvateľa predstavovalo vlani v Česku 15 290 eur. Predvlani to bolo 12 360 eur.  

 

si z nás dělaj prdel, že jo?


17 názorů

lastgasp
02. 10. 2018
Dát tip

Když jsem si to přečet, tak jsem viděl černě. Všechno špatně kolem dokola. Včera jsem se od jednoho mladíka dozvěděl, že odstoupení pohraničních území nabídl Hitlerovi Beneš, myslel jsem, že jsem se narodil s pilinami v  hlavě. A hele, ono na tom prej něco je. Fujtajbl.

Viz článek Mnichovská zrada ve zpravodajském portálu MONITOR redakce @rcmonitor.cz

Kdoví, co ještě k tomu o čem píšeš příjde. Těšit se nemohu.

 


Marcela.K.
01. 10. 2018
Dát tip

Tohle přece není vůbec zbytečný... je potřeba o tom psát. 

Se divím, že mu ještě nikdo ty koblihy nevrátil (koňský ;-) 


MKbaby
28. 09. 2018
Dát tip
Lépe bych to nenapsal...

Taky se občas ozvu. Mezi lidmi, kteří si myslí to samé. Ale ta bezmoc je strašlivá. Není naděje, všude vidíš, jak se krade. 

Tady chybí osobnost, která by se postavila té svoloči v čele s Babišem i Zemanem. Každý říká, že nepřeje nikomu nic zlého. Ale myslíme si to opravdu???? 


agáta5
27. 09. 2018
Dát tip

goro, :)))) (smutný smích)

baabo, jj,  ale zase pesticidy nás pěkně ohlodaj a budeme toxičtí s symbióze :) tedy já mám z tý hrůzy divnej humor...


baaba
27. 09. 2018
Dát tip

...nejsmutnější jsou vnuci, co nebudou chodit. Ne že bysme byli-nebyli jako fakt magoři, ale protože přes hroby osázený řepkou nepoznaj komu zapálit svíčku. **


Gora
27. 09. 2018
Dát tip

Agáto, Hanko, myslím, že si spletli Korunu a Euro, pak by to odpovídalo, že ano...


agáta5
27. 09. 2018
Dát tip

ještě jsem přidala perličku o žalobcích, to je taky dobrý, skoro jako ftip... sakrblé, to bych mohla přidávat furt něco, to jsou věci :(


agáta5
27. 09. 2018
Dát tip

:)))) tak, tak .. vlastně bychom je měli asi taky politovat :)))


8hanka
27. 09. 2018
Dát tip

si skvelá babička, ktovie, či to práve o Tebe nepísala Božena Nemcová:)

Čo si budeme hovoriť, aj to moje "čisté" bohatstvo je len spriemerovanie, v skutočnosti ho  vlastní  nejaký finančný žralok alebo iný zbohatlík, ktorý určite nemá čas vybehnúť len tak na lúku, do lesa, zbierať bylinky, sušiť, variť z nich počas chladných večerov čaj...


agáta5
27. 09. 2018
Dát tip

Hani, to bych chtěla mít, to "čisté bohatstvo" :)))


agáta5
27. 09. 2018
Dát tip

Hani, jdu si to přečíst ... a jsem ráda, že jsme se navzájem politovali.. jako jeden národ :))  a s tou komunikací je to pravda... když hlídám vnuky,  nepouštíme ani pohádky ani nic, jen si povídáme a chodíme do přírody, na kole nebo pěšky.. kluci jsou nadšení a sbíráme léčivky, sušíme, já jim všechno vysvětluju, oni ochutnávají a učím je z obyčejných věcí dělat zázraky... snad se jim to jednou bude hodit... sakra, mám toho ještě tolik co jim dát :))


8hanka
27. 09. 2018
Dát tip

 u nás je to až podozrivo rovnako...

 

Nielen deti aj dospelí majú problémy s vyjadrovaním, keď majú niečo napísať, robia hrúbky, vety nemajú hlavu a pätu...v dopravných prostriedkoch, na chodníkoch  sklonené hlavy nazerajúce a ťukajúce do mobilov, som rada, že som prežila normálne detstvo s knihami, kamarátmi pred domom, dvomi televíznymi programami

prečítala som si  článok v Hospodárskych novinách,  sme oproti Vám chudáci, aspoň, čo sa bohatstva týka...sama som na to neprišla,  mne stačí mať strechu nad hlavou a jedlo na stole:)

https://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/485628-cesi-su-2-5-krat-bohatsi-ako-slovaci/


agáta5
27. 09. 2018
Dát tip

už jdu kví... :))))) taky jí mám v hlavě, ale občas se nechám strhnout ke čtení debilit a pak ze mě vyletí ta špína... už je mi zase dobře :) a těším se na prodloužený víkend.. mám plnou pec střepů :)

 

lgarra, vítej též :)

Goro, jj, těm dětičkám předáváme věci.... ale už dost o tom, jak píše kvíčala, je na světě spousta lepších věcí :)

díky za čtení doučata


LGarra
27. 09. 2018
Dát tip

To s tou svatbou mne dojalo.

Asi jako před lety reportáž o Julii : "Já mám PRÁVO sedět."

Vítejte v Absurdistánu.


Gora
27. 09. 2018
Dát tip

Nejen s vyjadřováním dětí máš pravdu:-(, úroveň vzdělání a snad všeho - krom techniky - šla dolů...o "vzorech" v politice raději pomlčím... s těmi dětmi je mi to nejvíc líto.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru