Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Outdoorové outfity

02. 10. 2018
7
14
1623
Autor
bixley

Žijeme v moderní době, a tak má každá moderní žena outfit. Kdepak oděv nebo oblečení, to zavání starobou, možná nejen ty předměty, jež se tak nazývají, ale i samotná slova jsou už zřejmě prožraná moly.

Chceme-li jít ven nebo do společnosti, musíme si zkrátka vzít něco, co je "na ven", tedy "out" a co nám padne neboli sedí, tedy "fit". Snad by se to dalo přeložit jako venkovní úbor. Ale řekněte samy: chodily byste ve venkovním úboru? Outfit, to přece zní! Teprve potom jsou z nás patřičné kočky. 

V angličtině má slovo "outfit" více významů. Není to jen oblečení, ale i vybavení a výstroj. K takovému zúžení významu při přejetí do jiného jazyka ovšem dochází běžmě. 

Outfity by sice měly být na ven, ale pokud je venku nepohoda nebo chceme provozovat nějakou venkovní sportovní činnost, nebereme si out-fit, nýbrž out-door neboli outdoorové oblečení.  To je oblečení vhodné pro všechny činnosti "venku za dveřmi".  Patří sem hlavně různé vybavení na sporty, ale také oblečení, které nás chrání před větrem (kapuce, čepice, rukavice) a deštěm (nepromokavé bundy a kalhoty apod.). 

Výrobci by ovšem při plánování outdoorového oblečení měli pamatovat na stále větší horka, která nás postihují. Takže kromě kšiltovek by se měli zaměřit na malé slunečníky na hlavu, které by nás víc zastínily a na oblečení, které by mělo stálou vlhkost a snižovalo tím pocit našeho horka.

Určitě pro ně vymyslí i nový název: outhot. 

 


14 názorů

srozumeni
09. 10. 2018
Dát tip
Pobavilo. Bohužel je to vlastně i smutné, kor když neumím anglicky ani žbleptnout. A bude hůř...***

bixley
04. 10. 2018
Dát tip

Moje řeč, Petře.:-)


Petr333
03. 10. 2018
Dát tip

:-) zeptám se ženy, co a jak si zrovna bere na sebe. P.S. zlatý tepláčky.


bixley
03. 10. 2018
Dát tip

Aleši, velice jsi mě pobavil! :-)))


Outdoorový outfit si beru, i když si jdu koupit hot-dog. Mají tam dost přísný dress- code.


To neumím ani vyslovit. Ale i my, důchodci, se ješte musíme hodně učit.


bixley
02. 10. 2018
Dát tip

No jo, tepláčky. Takový trapný český slovo. Kdybys třeba řekla warmpants, to bys zabodovala!


Tak proto na mě tuhle civěli jak na blba, když jsem pravila, že mám  své oblíbení tepláčky. A přitom je to docela drahý out-door-fit. :-)))/T


bixley
02. 10. 2018
Dát tip

Goro, neboj se, ono se něco vymyslí i pro roušky, hidžáb už je taky out, takže nejspíš něco jako overfit (když byly ty overaly, že).

 

Jé, Kočkodane, to máš pravdu, čeština je out. :-)

fialko, díky.


fialka...
02. 10. 2018
Dát tip

Vtipné, pobavilo :-)))


Kočkodan
02. 10. 2018
Dát tip
jj (jak píse s oblibou agáta), clovek se neubrání pocitu, ze je cestina pomalu out a uz ne tak fit... Tvoje dílko je ale OK. ;-)

Gora
02. 10. 2018
Dát tip

bixley, je to tak - navíc mi připadá, že pár asiatů s malými antislunečníky jsem ve městě zahlédla...a jak se asi bude říkat rouškám, které mnozí z nich nosí na obličeji??

 


bixley
02. 10. 2018
Dát tip

Díky, agáto. My prostě musíme všecko kopírovat. Už jsme přejali i jejich gesta (například ruční uvozovky), na další určitě dojde, jak správně upozorňuješ.


agáta5
02. 10. 2018
Dát tip

hihi... jj, to líp zní.. a my jak blbečci se opičíme po .. jak to říct slušně :) když sleduju v tývý jak se třeba amíci vyjadřují rukama nohama a kroutí se u toho a už jsem i vysledovala, jak si divně počínají v kuchyni... myslím, že se máme ještě hodně co učit :))))

pořídím si v létě out-hot :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru