Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kontroly

11. 10. 2018
1
1
330
Autor
Cimanad

Kontroly

Uvědomujete si, že žijete ve světě neustálých kontrol ?

Jen než se narodíte, kolikrát vás u maminky v bříšku zkontrolují. Po narození je to také hned důsledná kontrola, jestli máte vše, co máte mít.

Jen jak začne škola, budou vám kontrolovat aktovku, jestli máte vše do školy, domácí úkoly a vše ostatní, co se školou souvisí. A to trvá až do doby dospělosti.

Když dostanete občanský průkaz, už je zase co kontrolovat, zda jste to vy. Pokud cestujete do daleké ciziny, určitě budete potřebovat platný pas, který vám náležitě zkontrolují.

Kontroly lékařů všech možných lékařských oborů budou trvat až do konce vašeho života. Těchto kontrol se nezbavíte. Až zemřete, zkontrolují vás, zda máte již život opravdu za sebou.

V zaměstnání vás budou kontrolovat, jestli dobře pracujete, vy si zase zkontrolujete, jestli jste za svou práci dostali zaplaceno. Pak vás zkontroluje manžel/ka, zda jste příjmy odevzdal do rodinného rozpočtu a jak je s nimi dále nakládáno.

V domácnosti si musíte zkontrolovat, jestli jste večer zamkli, aby vás někdo nevykradl. Není od věci zkontrolovat manželku a děti, zda jsou doma a připraveni na další den.

Vlastníte-li automobil, musíte zkontrolovat vše, bez čeho by vám nejezdil, včetně včasného přezutí na zimní či letní pneumatiky, abyste při silniční kontrole neplatili pokutu. A také nezapomeňte na pravidelnou kontrolu auta na STK.

Pokud cestujete vlaky a autobusy, pozor na kontroly jízdenek.

V domě  proveďte kontrolu plynu, elektřiny, komína. Mohou vám provést kontrolu popela, čím topíte. Tomuto se vyhnou lidé bydlící v panelových domech.

Až si půjdete do restaurace odpočinout od těch všech kontrol, nezapomeňte, že je tam zákaz kouření a mohou vás zkontrolovat a pokutovat za případné nedodržení zákazu.

Tak nevím, jestli jsem na nějaké kontroly nezapomněla. Určitě ano. Jak vidíte, život se skládá ze samých kontrol, ať už kontroluje někdo vás, nebo vy ostatní kolem sebe.

No prostě náš život je jedna velká kontrola.


1 názor

Pak ještě zkontroluji sama sebe, 

jestli neberu si kousek nebe.

Navíc. :-))) /T


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru