Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Umrlčí oči

19. 04. 2002
6
0
1886
Autor
Leclajr

Jo..

Když hledáme, co je všechno v nás,

někdy zjistíme, že mnoho v nás je krás.

Jako vlci, co chytají se v past,

jako bizoni do kovbojských las,

vidím, jak stává se to v čas,

kdy chceme, ať to vezme ďas,

svět má nečekaný ráz,

o ony lasa a pasti zavadíme zas.

 

Jako stařec, co někdy mladým byl,

se již dávno v stáří utopil,

nechť dočká se mu pokoje,

jako sníh, co v létě odtaje.

 

Proto nenechme se zmást,

prosím, nerozdělujme se do nesmyslných kast,

vždyť život je jen jeden,

i nahoře se sejdem,

proč tedy činit zlo si navzájem,

za pár let se do jednoho ubijem.

Ještě před tím přijde soudný den

a to už bude poždě, zbude pouze sen,

co tam kdesi nahoře bude se nám zdát,

a sníh už nikdy nebude sám tát.

 

Jako umrlec, co někdy živý byl,

se již dávno v smrti utopil,

nechť dočká se mu pokoje,

jako sen, co v létě odtaje.

 

 


* ;) cítim to podobne...

Leclajr
25. 01. 2006
Dát tip
Ahojky, no zrovna se pokouším o jednu epiku, ale nevím jestli to má vůbec cenu, nějak se mi to moc nedaří, ale jestli chceš, přečti si to, vydávám to pod alternickem GERMANICUS.. páá Semenoo**

Semeno
20. 01. 2004
Dát tip
Super! No to je skvělý! Chci si přečíst dobrou pořádnou epickou báseň. Ježíš, je tak skvělý, že se konečně durdí někdo jinej než já, pak se totiž můžu úplně svobodně vesele vyjadřovat. :o)

Leclajr
09. 01. 2004
Dát tip
Asi jak to vypadá NENÍ ZAČ.. Ale abych vysvětlil moji snahu: Ty slova na konci řádků jsou zkoustruována takto naprosto schválně, aby to bilo do očí, aby tě to tam naschvál štvalo.. tak jsem to i zamýšlel, je to už dost dlouho, takže teď na to taky hledim z odstupem.. dávám přednost ryzí epice, epickejm básním s pevně stanoveným rýmem a příběhem, zápletkou a vším, co k vyprávění patří, takže hledat slova do rýmu je mnohokrát těžší než si vymejšlet nějaký surrealisticky nesmyslný slovní asociace.. ..a lyrickej rozsypanej čaj mě začíná čím dál víc štvát.. ale třeba zas k poetismům najdu cestu.. toť má filosofie rýmu..

Semeno
06. 01. 2004
Dát tip
Tak nevim, asi tomu nerozumim, ale ty rýmy mi přijdou,přesně opačně než společnosti výše, zkonstruované, s jednoduchostí, ve které krásy nenacházím. Ani téma mi nepřipadá rozvinuté nějak smysluplně, protože zde tématu stojí v cestě slova která jsou v básni postavena naprosto mimo plynulost, snad jen pro zachování rýmu, kterému je to podřízeno. Tak nevim jak špatně je na tom moje vnímání, ..asi dost bledě.

Leclajr
06. 01. 2004
Dát tip
Tvou kritiku beru na vědomí, až na ty slova postavená naprosto mimo plynulost, tam si dovolím nesouhlasit.. Jak je to s tím vnímáním, to se nedá posoudit z jednoho díla.. Nee, každej chápe stejnou věc po svém, a proto je kritiků toliko..

Semeno
06. 01. 2004
Dát tip
Slova, který si vybral jenom kvůli rýmu stejně nikdy nemůžeš přiznat, protože by ses schodil. A i kdyby ne, dost tam překážej. Dík za vysvětlení, proč je mnoho kritiků. Seš fakt milej.

Leclajr
07. 04. 2003
Dát tip
No a někdo třeba jí ŠTIKY:) chi chi..

Licinka
05. 12. 2002
Dát tip
********* **** **

Licinka
04. 12. 2002
Dát tip
Všichni se tam jednou sejdem,pak se ale stejně rozdělíme*Jeden sem a druhý tam,každý podle svého*Někdo prostě kapry jí a někdo ne*tííípek

pohodar
19. 04. 2002
Dát tip
Jo milujme se a množme se. T

Hakim
19. 04. 2002
Dát tip
Opravdu dobrej kousek! ...vždy si rád přečtu něco fakt dobře zrýmovanýho. ...a každopádně souhlasím se vším, co je zde napsáno! TIP*

AHED
19. 04. 2002
Dát tip
Musim říct, že někdy mi rýmovačky připadají strašně zkonstruovaný, ale tohle je vyjímka, dobře se to čte, má to smysl i pointu. Výborně a jen tak dál!

Tajta
19. 04. 2002
Dát tip
Forma, kterou jsi zvolil, je mi moc sympatická. Rýmování tady určitě není bezúčelné a působí přirozeně. A postavit se takovému tématu? *!*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru