Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Připojte se!

12. 11. 2018
4
5
499
Autor
Lenik999

Krátký fejeton, sloupek, napsaný v tramvaji na mobilu.

Vždy mě pobaví, kolik toho o sobě lidé sdělí světu prostřednictvím bezdrátových vln. Když se nudím v tramvaji, procházím si na mobilu názvy wifi sítí. Schválně to někdy zkuste. U některých zasíťovaných kolembydlících má člověk okamžitě jasno. Třeba "Sestra_neprovdana" čeká očividně na svého prince, nebo "tady_bydli_pes_kocka_jezek" zřejmě průběžně doplňují stav svého zvířectva. Ani u "Belmondo", "HajnyRobatko", "Letajici-Cestmir", či "Jezisek" není pochyb, s kým máme tu čest.

 

Někteří, hloubavějších povah, si dělají starosti s dodržováním desatera, tak se po cestě s městskou dopravou setkávám s "Nepokradesh", nebo "NeserO2!". Ovšem "NebudKokot" bude jistě brzy vyryto zlatým písmem do Svaté Bible Internetových Uživatelů.

 

Další zanechávají na svých wifi routerech důležitá poselství jako "Slava_Ukrajine!", "ZemeZdraviPrahu10". Trochu jsem znejistěla u "fufurufufu", ale to bude patrně řeč budoucnosti, moc se mi líbí. Také jsem narazila na pár konspiračních bytů. "Area51" je určitě plná mimozemských návštěvníků.

 

Zatímco se u všech těch názvů směji v tramvaji jako blázen, až se na mě důchodci pohrdavě otáčejí, sama mám doma na svém routeru už dlouhé měsíce jen obyčejné číslo. Možná bychom si mohli svoji wifi pojmenovat "JsmeNudniBezNapaduVubecKNamNechodte". Naštěstí jsem právě projela kolem "Strana43". Geniální, to je můj člověk, pravděpodobně z Klubu Sklerotiků. Už nikdy nebude potřebovat záložku. To mě natolik inspirovalo, že hned večer nastavím nové jméno naší bezdrátové sítě "KupChleba_fufurufufu!"


5 názorů

Lenik999
22. 12. 2020
Dát tip

děkuji všem


Mikrofejeton. Není takový slohový útvar?


Lakrov
03. 12. 2018
Dát tip

 Docela se bavím při čtení téhle miniatury, v níž (dřív než si přečtu prolog)  shledávám fejeton. Konec by snad mohl být výraznější, vtipnější, ale takhle  je to hodno  tipu.  


agáta5
15. 11. 2018
Dát tip

:)))))) to je přímo fufurufu :)))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru