Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Selfíčka

13. 11. 2018
6
12
1411
Autor
bixley

Dnes je to velká móda. Vyfotím se na nějakém úžasném místě a dám to na Facebook. Spousta lidí ovšem za tuto touhu bohužel zaplatí životem, o tom čteme velmi často. Mladá Číňanka se chtěla vyfotit na balkóně v sedmadvacátém patře hotelu a balkón se s ní utrhl. Jeden Ind se zase chtěl vyfotit s medvědem a medvěd ho rozsápal. A tak dále...

Selfíčko má samozřejmě každý v občance a v cestovním pase, ale to jaksi nemá váhu internetu. Navíc asi bude v tomto případě časem od podobenek stejně upuštěno a budeme tam mít otisky prstů nebo ustřižený vlas kvůli DNA.

Ale vraťme se k internetu. Pokud jde o mne, nevlastním facebookový ani žádný jiný účet na sociální síti, jsem tudíž tohoto šílenství ušetřena. Pokud se vyskytnu na nějakém fotu, které se dostane na internet, figuruji tam v davu jako řadový účastník nejčastěji turistické akce a informace o mě je obsažena v číslovce o počtu účastníků. Ani z dovolených selfíčka nemám. Jezdíme totiž s partou osmi až deseti lidí a většinou si děláme jen hromadná fota. Ta si pak posíláme jen mezi sebou po mailu.

I když... vlastně moment. Dnes jsou určité turistické destinace tak přeplněné fotekchtivými lidmi, že člověk nikdy neví, kdy byl zachycen cizím fotoaparátem nebo mobilem. A tak má možná netušené selfíčko, třebaže ne v centru záběru. Potom to autor snímku určitě na Facebooku patřičně komentuje peprnou poznámkou: "Tady jsem fotil Big Ben, ale připletla se mi tam tady ta pitomá ženská..." 

 


12 názorů

bixley
29. 12. 2018
Dát tip

:-))


srozumeni
29. 12. 2018
Dát tip
Hi,hi...***

bixley
15. 11. 2018
Dát tip

Díky, Evži. Tak to ti chválím. :-)


To jsou dobré postřehy. Málokdy fotím lidi. Zajímají mě památky. Když se mi tam někdo připlete, zkusím to znova. :-))) /T


bixley
14. 11. 2018
Dát tip

Díky. :-)


:o))))


bixley
13. 11. 2018
Dát tip

Díky, Goro. No nevím, i šarmantní dáma, když vleze do záběru nemusí být šarmantní... :-)


Gora
13. 11. 2018
Dát tip

Ve tvém případě by určitě neřekli - pitomá ženská, ale šarmantní dáma!! Mám ráda tvé zamýšlení se.


bixley
13. 11. 2018
Dát tip

Díky, Leraku. Někdy je to takhle humorné, někdy může být umístění našeho fota na cizí účet pěkně nebezpečné...


Lerak12
13. 11. 2018
Dát tip

Pěný fejetonek! Já jsem podobné pokrokovému lomozu ušetřen a "neosvícený"  hovím si ve svém zátiší.


bixley
13. 11. 2018
Dát tip

No jo, ten jeden Kočkodan, co píše vtipné glosy!


Kočkodan
13. 11. 2018
Dát tip
Bixley, jestli to jen trochu pujde, tak si nemysli (nebo alespon nahlas neríkej) - uz se mi sem s komentárem zase pripletl ten pitomý Kockodan... ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru