Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Místo

14. 11. 2018
10
11
1428

Jedna,

pak druhá,

spadla ti do klína.

Láska je krajina 

mezi pátkem a nedělí. 

 

V mezeře,

kde vypadl spárovací tmel, 

je konec i začátek tvého trápení.

(Zachycen o hranu dlaždičky.)

Máš hluboké, širé moře,

co občas přetéká

a pak se vrací 

na své místo.


11 názorů

ysslandia - díky moc za názor! Zajímavé... bez te kapky :) díky! 


ysslandia
29. 12. 2018
Dát tip

zachyicen o hranu-tá dlaždička mi tam tiežnejako prečnieva. Inak sympatický počin, veľmi jemne podané myšlienky. Osobne by som pouvažovala ešte nad slovom "kvapka ", pre mna razantnejšie a priestorovo neohraničené by bolo

jedna

pak druhá

padla ti do klína

 

Oceňujem jednoduchosť, striedmosť myšlienok a prirodzený podtón. Fajn.


atkij
23. 11. 2018
Dát tip
Láska je krajina mezi pátkem a nedêlí...parádní verš, jakoby ke zbytku ani nepatřil...přestože krajina klína bude patřit k nejnavštêvovanějším...myšleno obecnê.

Qíčalo díky za názor!  :) Uznávám, není to zrovna jednoznačná věc. Celé se to odehrává v koupelně. Má oblíbená krajina z dlaždiček... A když tam občas něco ukápne, tak to zaleze do díry a tam se to drží. Někdy přeteče, někdy ne.


Yan73
16. 11. 2018
Dát tip

Představil jsem si ledacos... Přemýšlel jsem a nevím.

Ahoj Y.

 

 

 

 


áno, sledujeme vás a využívame prvú príležitosť votrieť sa medzi vás...mne krajina nevadí, viem si predstaviť pod tým aj niečo iné, ako krajina, napr. priestor od kraja po kraj, ohraničené piatkom a nedeľou...ale nápad s podlahou nie je zlý, len tá krajina mi tam znie ľúbozvučnejšie aj zaujímavejšie práve pre tú predstavivosť


agáta5
15. 11. 2018
Dát tip

neboj, sledují nás zpovzdálí :))


Díky Agáto za tvůj názor. Už jsem se tu sama začínala bát :) 


agáta5
15. 11. 2018
Dát tip

zkusím ti popsat, jak na mě báseň působí

první tři řádky fajn, nástup do básně.. pak najednou krajina, což by bylo taky fajn, kdyby se tam nakonec neobjevily dlaždice... to na mě působí nesourodě.. jsem v krajině a najednou zase úplně jinde mezi spárami.. což mi na tak malém postoru docela vadí   čupr by bylo třeba .. láska je podlaha mezi pátkem a nedělí .. v mezeře atd.    a konec -  poslední řádek je takovej už obehranej.. do mých břehů snad použil už každý básník... škoda, já si dnes nepošmákla :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru