Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Otce máš pouze jednoho

22. 11. 2018
1
4
514
Autor
Gabriel V.

Můžeš mít mnoho přátel
milenců či milenek
spoustu koníčků a zájmů
hromady myšlenek, přání
i všemožných tužeb
můžeš mít tisíce zážitků
vlastnit stovky krásných
cenných předmětů
můžeš toho tak moc
stačí si jen vybrat...

 

Ale Nebeského Otce
který ti dal život
co tě stvořil, uhnětl z hlíny
toho máš na celém světě
pouze jediného.


4 názory

Gabriel V.
26. 11. 2018
Dát tip

Díky za přečtení i komentáře.

Nebojte, tajemna i většího "odvazu" se dočkáte. Tohle je jen začátek... :-)


Musaši
26. 11. 2018
Dát tip

Otce máš vždycky jenom jednoho a ani to nemusí být Otec Nebeský . Nevím ale , jestli je nutné na to klást tak obrovský důraz , protože třeba z mého pohledu , vztah k otci , at´ už jakémukoli , je jen jedním z mnoha vztahů . Bůh jako osoba...Otec jako Bůh... No nevím . Není to nějaká až moc velká fixace na otcovský princip ? Feministkám nebo vyznavačům kultu Velké Matky by se ta básnička asi moc nelíbila .


black8
23. 11. 2018
Dát tip

nepáči sa mi to a v podstate asi ani nesúhlasím s tým, čo sa v tejto básni píše. ak nebudeš mať priateľov a koníčky a v podstate veľa tých "malých" vecí, ktoré robia život zmysluplným, tak ti ani nebeský otec nepomôže. a ešte aj to konštatovanie, že "stačí si jen vybrat"... ale všeobecne v tejto básni chýba akési tajomno, ktoré by nás doviedlo do cieľa.


rozumiem odkazu, ktorý si do tej básne dal...báseň je ako rafinovaná erotika, keď veľa odhalíš je z toho porno...dúfam, že som sa ťa nedotkol, to prirovnanie mi prišlo veľmi výstižné...posledná sloha dopovedá to čo by malo z básne vychádzať, čo by malo ako fluidum, krúžiť okolo nej, nechať na čitateľovi, aby premýšľal, aby sám dospel k záveru, taký orientačný beh, záhada čo treba vyriešiť a vôbec nemusí dospieť k tomu čo si tam dal...chcel by som ťa povzbudiť v tvorbe, tak ber toto moje komentovanie ako podporu 8-))))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru