Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Požehnaní hudbou

09. 12. 2018
8
15
1025

koncert v kostole

spevák vozíčkar hypnotizuje

tóny vyvierajú zvnútra

berú so sebou ľudí

tá moja otáča ku mne rozsvietené oči

zlé nálady zabudnuté

spieva s ním

nie som pobožná

len v niečo verím


15 názorů

pozdravujem Dodola


Dodola
13. 12. 2018
Dát tip

Připomnělo mi to The Tap Tap, moc pěkné


yss, beriem všetko, ako si napísala a obdivujem...presne takto si predstavujem konštruktívnu kritiku

som ada Čudlo, že líbí, pozdravujem


Čudla
10. 12. 2018
Dát tip

Pěkné /*


ysslandia
10. 12. 2018
Dát tip

Dnes mám pomerne rýchly deň-takže tak šetrne a v úspornom režime.Mala som možnosť čítať to aj v pôvodnej neupravenej verzii, ale než som sa stihla vyjadriť, prebehla korektúra. Povedala by som ti viac menej to isté, čo povedala Gora ,a čo som ti písala minule. Pristupuj k textu uvážlivo a striedmo, nakoľko máľ v sebe talent zachytiť okamih výstižne, silno, len niekedy to spracovanie celého obrazu pokuľháva práve tým zvykom " prikrášliť to " rozviesť to.

Vnútorne asi nesúhlasím ani s rýchlou prerábkou. Chápem, že si uvidela nedostatky v texte a úpravou ich zlepšila, ale nikdy to nerob narýchlo. Aj korektúra potrebuje trpezlivost. Niekedy nie je veľmi šťastným riešením narýchlo vyškrtať / aj keď nevravím, že to nie je lepšie ako v pôvodnej verzii. Je a oveľa /.

Keď budeš mať čas, sadneš si k tomu. Možno sa zamyslíš-koncert v kostele

spevák vozíčkar hypnotizuje

tóny vyvierajú...

v kostole

vozíčkar hypnotizuje / tony, spev /

koncert vyviera zvnútra-berie zo sebou...atd atd atd, pohraj sa s dejom, slovami- ber to iba akomodifikáciu, ako daleko môžeš ísť..../

osobne mi napr. pred slovom moja, vadila neosobnosť- / spomínala som, že som to čítala skôr, takže viem, čo tam bolo.../ naviazanie vzťahu by bolo možné vyostriť slovom tá- / aby sme sa zorientovali... -súkromné strasti mi k tomu zdravému vyjadrovaniu vôbec nesedia...no a potom už pre mna silný obraz bez námietok.

 

prosím ťa, neber to ako šablónu, že takto to má vyzerať, alebo že takto presne máš písať. Si osobnosť, každý je individualista- ber to ako námet, motiváciu do dalšej práce, aby si si vyskúšala, ako sa dokážeš s textom pohrať, ako ďaleko ťa pustí..

 


revírník
10. 12. 2018
Dát tip

Ono je to těžké k vyjádření čísla a rodu i v češtině.


to je super názov, Jarko, áno, napriek tomu, že som pokrstená, pobirmovaná, hrdo sa hlásim k "něciske", preložiť do slovenčiny to neviem, ale Petra, nepokrstená, posledné roky hľadá svoju cestu a prikláňa sa skôr k Bohu


revírník
10. 12. 2018
Dát tip

Teď, po všech drobných úpravách, (předtím jsem ji neviděl), se mi básnička líbí. Petra asi je taky taková "něciska", jako ty. Tak vás (nás) totiž nazývá, nijak ovšem ve zlém, náš filosof a teolog profesor Halík.


Gora
09. 12. 2018
Dát tip

To Petře moc přeju!


áno, Irča, opravené, dnes to ale flákam, čo? :)

áno, Luboško, Petra chodí znova na hodiny spevu a má za sebou tri vystúpenia na pódiu s mikrofónom, plní si svoj sen


Kočkodan
09. 12. 2018
Dát tip
Petřina otočka a svit v jejich očkách byl pro tebe pohled takřka božský. Bez hudby, respektive zpěvu by byl svět o moc chudší. (ne hubenější)

Gora
09. 12. 2018
Dát tip

Díky:-)

rozsvuetené oči - není tam překlípek?


Irča, dovolila som :) opravené...a neverím v Boha, verím v Niečo

áno, aleš, presne...nejen


Kolečkové propojení...? Nejen...


Gora
09. 12. 2018
Dát tip

gabi, jestli dovolíš...hezká mini, myslím i bez prvního adjektiva by bylo zřejmé, že jde o charitu...to samé u verše, který začíná - moja, mě by to stačilo, bez dalšího přiblížení...a nakonec - pobožná spíše vystihuje člověka, co chodí do kostela a praktikuje než lidi s vírou...jestli jsi to myslela takhle - nepraktikuješ, ale věříš:-)

Dobře vystihneš momentální rozpoložení...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru